A  A  A  A 
week van de armoede 2015


17 oktober is de Werelddag van verzet tegen armoede.
In aanloop naar die dag proberen wij in de week van 11 tot 17 oktober de aandacht te vestigen op armoede. Daarbij leggen we dit jaar het accent op betaalbare en gezonde voeding.
Armoede is niet voorbehouden voor het Zuiden of voor de grote steden. Ook in onze omgeving zijn er mensen die het moeilijk hebben. Met een krap budget toch elke dag gezonde en gevarieerde voeding op tafel toveren is een hele uitdaging.

Probeert u zelf maar eens om met € 5 per persoon elke dag weer 3 gezonde maaltijden aan uw gezin voor te schotelen.

Wij daagden Zoerselse restaurants uit om een lekker menu samen te stellen waarvan de ingrediënten niet meer dan € 5 aankoopprijs kosten.
Acht restaurants wilden dit wel proberen. Het resultaat hiervan vindt u in een handig kookboekje.
Bovendien kunt u in de week van 11 tot 17 oktober in deze restaurants hun recept eens testen. Omdat er heel wat bij komt kijken eer uw bord gedekt staat in een restaurant, betaalt u er wel meer dan € 5 voor.
Het kookboekje ligt gratis ter beschikking in de deelnemende restaurants en bij het onthaal in het administratief centrum. Zo kunt u zelf eens een ander budgetvriendelijk gerecht proberen te maken.
Doen mee: 't Klein Zoersel, De Lindeloo, Den Bourgondiër, Niche, 't Experiment, In de Wandeling en De Castelijnshoeve.
(Het achtste recept is van de Soepvrienden, vrijwilligers van een inclusieproject, die elke donderdag aan kostprijs lekkere soep voor het personeel komen koken).
De gerechten uit het kookboekje vindt u vanaf 11 oktober ook hier.

Gezond en betaalbaar kan samen gaan. Probeer zelf de wedstrijd-tentoonstelling uit in de patio van het Administratief Centrum. U kunt er een gezonde prijs mee winnen.

Op 15 oktober serveren we om 18 uur een eenvoudige maaltijd in de Kapel van het administratief centrum. Voor € 5 mag u uw voeten onder tafel steken. Aansluitend belichten belichten we de mogelijkheden en obstakels van gezonde en betaalbare voeding. Onze OCMW-voorzitter, een diëtiste, een of meerdere ervaringsdeskundigen en een vertegenwoordiger van het Centrum voor budgetadvies en budgetonderzoek (CEBUD) wisselen hun meningen uit.