A  A  A  A 
Dag van de Mantelzorg 2018U beseft het misschien niet, maar u bent een held! U verdient een dikke dankuwel voor al uw goede en warme zorgen, en alles wat u - soms te vanzelfsprekend - voor een ander doet.

Daarom nodigen we u van harte uit op de Zoerselse 'Dag van de Mantelzorg'.

programma | zaterdag 2 juni
 • 19 uur | receptie met alle mantelzorgers |
  patio administratief centrum (Handelslei 167)
 • 20.30 uur | muziekvoorstelling 'Zijn mooiste liefdesliedjes’ van het Kris De Bruyne Trio
  de Kapel (Handelslei 167)‘
  Na elk optreden vroegen de fans van Kris De Bruyne naar zijn vergeten liefdesliedjes. Kris De Bruyne engageerde muzikanten Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert om mee door zijn 280 songs te ploeteren. Die 'verloren' schat aan liedjes was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Met dit concert pikt Kris De Bruyne die parels, naast enkele hits, graag weer op.

praktisch
Onze ‘Dag van de Mantelzorg’ is volledig gratis. Hou er wel rekening mee dat de plaatsen
beperkt zijn. Wilt u deelnemen, schrijf u dan vóór  16 mei in via het onthaal van het administratief centrum (Handelslei 167), T 03 2980 0 00.

nog niet geregistreerd als mantelzorger?
Bent u mantelzorger van een hulpbehoevende persoon in Zoersel, maar kreeg u geen uitnodiging?
Vul dan het webformulier in en registreer u als mantelzorger. Zo krijgt u de komende jaren automatisch een uitnodiging voor de 'Dag van de Mantelzorger'.

mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die naasten aanbieden aan zorgbehoevende personen. Soms moet u plots voor iemand zorgen in uw nabije omgeving. Misschien voor uw partner, kind, ouders, broer of zus. Zorg opnemen voor anderen kan zwaar zijn. Er zijn diensten die u helpen en ondersteuning bieden.

mantelzorger
u bent een mantelzorger als u:

 • hulp of zorg biedt omwille van ziekte, handicap of ouderdom;
 • een affectieve band hebt met partner, kind, ouder, vriend, buur ...;
 • deze hulp en zorg op frequente basis verleent. 

registreer uzelf
Bent u mantelzorger van een hulpbehoevende persoon in Zoersel, maar hebt u zich nog niet geregistreerd? Vul dan het webformulier in en registreer u als mantelzorger. Zo blijft u op de hoogte van activiteiten en krijgt u een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorger.

vragen
Op welke tegemoetkomingen heb ik recht? Op welke andere diensten kan ik beroep doen? Mantelzorger zijn kan heel wat vragen met zich meebrengen. Uw ziekenfonds kan u hiermee helpen. U kunt ook altijd een beroep doen op onze sociale dienst.

infocafés
Daarnaast organiseert gemeente en ocmw Zoersel in samenwerking met Samana enkele (gratis) infocafés. Om u goed te kunnen ontvangen vragen we wel dat u zich op voorhand inschrijft.

donderdag 27 september
Hilde Weckhuysen | Wat na mantelzorg

Hoe neemt u als mantelzorger de draad terug op na een intense periode van zorg voor een dierbare die overleden is? Op basis van een aantal getuigenissen staan we stil bij de verscheidenheid van verwerkingsprocessen. Deze infosessie geeft inzicht hoe elke z’n eigen weg moet zoeken om de draad weer op te pakken.

donderdag 22 november
Erna Claes | De sandwichgeneratie

Mantelzorg door de Sandwichgeneratie; de generatie die ‘gesandwiched’ zit tussen de zorg voor ouders, kinderen en kleinkinderen. Hoe begin je eraan? Hoe combineer je dit? Hoe hou je het vol?