A  A  A  A 
Nieuws rond economie en werk
zondag 27 mei: opendeurdag kasteel Halle Hof
Wist u dat het kasteel van Halle ondertussen opnieuw bewoond is? Meer nog: het Halle Hof is nu een private woning in plaats van een openbaar gebouw. Toch zet het kasteel één keer per jaar zijn deuren voor u open. Kom 27 mei naar de opendeurdag en bezoek het opgeknapte kasteel.
toelagen voor projecten op het platteland
Hebt u, voor onze gemeente of onze regio, een idee dat kan bijdragen aan de versterking van het platteland? Dan komt uw projectidee mogelijk in aanmerking voor een toelage die kan oplopen tot € 100.000 (goed voor maximaal 65 % van de totale projectkost).
zitdagen belastingen | nu op afspraak
Binnenkort valt uw belastingbrief (aangifte personenbelasting) weer in uw brievenbus. Weet u niet hoe u uw aangifte moet invullen en hebt u hulp nodig? Maak dan een afspraak met een medewerkers van de FOD Financiën.
kerstnocturne met een speurtocht
Op donderdag 21 december kunt u, tijdens de kerstnocturne van de middenstandsvereniging van Sint-Antonius, op de valreep nog wat laatste kerstcadeautjes op de kop tikken. Die avond blijven de handelszaken op de Handelslei en de Kapellei namelijk open tot 22 uur en valt er ook op straat heel wat te beleven.
nieuwjaarkezoete een dagje eerder
Traditiegetrouw zingen de kinderen in Zoersel op 31 december het eindejaar uit en kondigen ze zo met hun ‘nieuwjaarkezoete’ het nieuwe jaar aan. Deze festiviteiten zullen dit jaar echter een dagje eerder plaatsvinden, op zaterdag 30 december dus. Het gemeentebestuur heeft zo zijn redenen voor deze beslissing.
shop a job in Zoersel, Malle en Zandhoven
Naarstig op zoek naar een nieuwe job? Of bent u de ellenlange files naar uw werk grondig beu? Zoek het niet te ver en kom naar onze jobbeurs voor werk in uw eigen regio!
plezierige zomeravonden in het park
Veel had het niet gescheeld of het was beeld noch klank op de zomerse vrijdagavonden in het park van Halle. Via een oproep vond het gemeentebestuur gelukkig een nieuwe en gedreven organisator: Kristel Van Loon van vzw Vwala. Bent u ook benieuwd naar het programma van 2017?
middenstand Sint-Antonius zet u in de bloemen
De lokale handelaars van Sint-Antonius zetten u graag in de bloemetjes tijdens hun lenteactie. Koopt u iets in één van de deelnemende handelszaken, dan maakt u kans op een prachtige bos bloemen!
Open Wervendag: kijk binnen in de nieuwe school in Halle
De bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool Pierenbos in Halle gaat goed vooruit. Tijdens de Open Wervendag op zondag 7 mei gooien we de ‘deuren’ van onze werf open en kunt u al eens binnenkijken in de nieuwe klaslokalen, sporthal, eetzaal … van de nieuwe school.
hulp bij aangifte personenbelasting
Hebt u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Kom dan met uw identiteitskaart en belastingformulier naar het administratief centrum (Handelslei 167) en laat u helpen door de specialisten van de federale overheidsdienst (FOD) Financiën.
op zoek naar een nieuwe invulling voor kasteel van Halle
Gemeente & ocmw Zoersel gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het kasteel Halle Hof. Bent u kandidaat om het Halse kasteel een nieuwe (duurzame) invulling te geven? Dan kunt u de locatie vanaf vandaag (18 november) via uw vastgoedmakelaar bezichtigen.
op zoek naar werk? bezoek de jobdag in Malle
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de gemeenten Malle, Zandhoven en Zoersel, in samenwerking met VDAB en bedrijvenpark Malle, een jobdag. Die vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 oktober, tussen 14 en 18 uur, in een tent op de parking van het gemeentehuis in Malle (Antwerpsesteenweg 246).
gelukkige gezichten bij ‘met belgerinkel naar de winkel’ en lenteactie middenstand
Afgelopen maandag verzamelden de winnaars van ‘met belgerinkel naar de winkel’ in de kapel van ons administratief centrum voor de prijsuitreiking van de campagne. De hoofdprijs – de gekende belgerinkelfiets – was voor de Zoerselse Hedwig Geukens, die in de wolken was met haar prijs!
Sint-Antonius bruist
Sint-Antonius bruist 15/05/2016
De middenstand van Sint-Antonius lanceerde onlangs met enige trots hun nieuwe website. Daar vindt u onder meer welke activiteiten de middenstand zoal organiseert, hoe u zich als zelfstandige bij hen kunt aansluiten en kunt u zich als markt- of kermiskramer online inschrijven, bijvoorbeeld voor de braderij. U vindt er ook alles over de lenteactie.
lenteactie Middenstand Sint-Antonius | win een citytrip!
Ook dit jaar organiseert de Middenstand van Sint-Antonius een heuse lenteactie. Verzamel tussen 1 mei en 15 juni drie stempels van handelaars uit de verschillende kleurzones, en maak kans op één van de tien citytrips!
Lokale Politie Voorkempen is op zoek naar twee nieuwe collega's
Lokale Politie Voorkempen is op zoek naar twee nieuwe collega's: een communicatieconsulent (m/v) en een administratief medewerker LIK (Lokaal Informatie Knooppunt) (m/v).
spreidingsplan vluchtelingen: Hoe in Zoersel?
De regering heeft vorige week haar spreidingsplan voor de verdeling van vluchtelingen over de gemeenten en OCMW's in ons land voorlopig goedgekeurd. Rond 1 mei weet elke Belgische gemeente, dus ook Zoersel, hoeveel asielzoekers ze bijkomend zal moeten opvangen. De gemeenten krijgen hiervoor bijkomende financiële ondersteuning.
jobstudenten gezocht!
Een centje bijverdienen tijdens je studies en toch relevante ervaring op doen? Gemeente & ocmw Zoersel is nog op zoek naar studenten voor de poetsdienst (16+) en de dienst gezinszorg (17+).
week van de vrijwilliger 2016 | U bent onze nummer één
De allereerste week van de vrijwilliger dateert van 1986. Het Vlaams Platform voor Voluntariaat organiseerde de week om het vrijwilligerswerk te promoten en om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. 30 jaar later is dat nog steeds zo. Dit jaar doet ook gemeente & ocmw Zoersel weer mee. Van 27 februari tot en met 6 maart bent u onze nummer één!
leerschoolprijs voor jongeren
Zoersel telt heel wat goede ambachtsmannen en -vrouwen. Bent u overtuigd van uw kwaliteiten? Doe dan mee met ‘Ambacht in de Kijker’ en sleep de Ambachtsprijs 2016 in de wacht. Dit jaar kunnen ook jongeren tot 25 jaar meedoen. Zij maken kans op de Leerschoolprijs van maar liefst 1000 euro.
jobstudenten en monitoren gezocht!
Een centje bijverdienen tijdens je studies en toch relevante ervaring op doen? Gemeente & ocmw Zoersel is nog op zoek naar studenten voor de poetsdienst (16+) en de dienst gezinszorg (17+), monitoren (16+) en één hoofdmonitor (18+).
tentoonstelling ‘internationaal talent werkt’
Tijdens een innovatief project begeleidde Werk met Zin, in samenwerking met De8 en VDAB Antwerpen, 38 hoogopgeleide anderstaligen in hun zoektocht naar werk op hun niveau. Uit de verschillende verhalen bleek hoe complex deze zoektocht is, vol verlangen, drempels en moed.
sluitingsdagen kerstvakantie
Moet u tijdens de kerstvakantie in ons administratief centrum (Handelslei 167) zijn? Houd dan rekening met de volgende sluitingsdagen: donderdag 24 december (‘s namiddags en ’s avonds), vrijdag 25 december, donderdag 31 december (‘s namiddags en ’s avonds) en vrijdag 1 januari.
NIEUW: Zoerselcheque van 25 euro
Cadeautip! Verras uw partner, dochter of schoonvader tijdens de feestdagen eens met de Zoerselse geschenkcheque. Nieuw sinds dit jaar: u kunt niet enkel cheques van 10, maar ook van 25 euro cadeau doen!
infoavond huren en verhuren zonder zorgen | 12 oktober
Wat zijn uw rechten en plichten als (ver)huurder? Wanneer u de eerste stappen in de wereld van het (ver)huren zet, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste informatie te vinden. Zit u ook met vragen zoals ‘Waarop moet ik letten bij het opstellen/tekenen van huurcontract?’ of ‘Welke herstellingen moet ik als (ver)huurder uitvoeren?’. Dan is deze infoavond iets voor u.
vacatures bij gemeente & ocmw Zoersel én binnen jeugdwerklandschap
Gemeente & ocmw Zoersel heeft momenteel drie vacatures lopen, meer bepaald voor een medewerker groenvoorzieningen, een medewerker groenvoorzieningen grafdelver en een projectleider. Ook onze Zoerselse jeugdhuizen en -bewegingen zijn volop op zoek naar nieuw bloed.
nieuwe informatiebrochure komt er aan
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe gemeentelijke infobrochure. Daarin vindt u niet alleen informatie over de gemeentelijke diensten, maar ook alle Zoerselse ondernemers, verenigingen enzovoort. Vooraleer de nieuwe editie bij u in de bus valt, kijken we eerst alle gegevens na.
groepsaankoop groene stroom voor kmo’s, zelfstandigen en verenigingen
Tot en met 3 juni kunt u met uw bedrijf, vereniging of als zelfstandige vrijblijvend intekenen op een groepsaankoop voor groene stroom en gas. Doe mee, bespaar op uw energiefactuur en draag uw steentje bij tot een beter milieu. Ook voor professionele contracten zijn de verbrekingsvergoedingen weggevallen en kunt u dus probleemloos en zonder kosten overstappen naar een goedkopere leverancier.
alles wat u moet weten over het pensioen
Dat ons kleine landje een ingewikkelde pensioenstructuur heeft, hoeven we u niet te vertellen. Om die reden brengt Patrick Peere van de Rijksdienst voor Pensioenen, een overzicht van de nieuwe maatregelen op 25 maart (voor zelfstandigen op 18 maart). U moet vooraf inschrijven.
Landelijke Gilde wint cultuurprijs
Zeven nominaties volstonden ruim voor de Landelijke Gilde om afgelopen zondag de cultuurprijs in ontvangst te mogen nemen. Elk jaar reikt ons gemeentebestuur, op advies van de cultuurraad, een prijs uit aan een vereniging of persoon die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt.
vacature thuisdienst: jobstudenten zomervakantie
Het ocmw is, voor de zomervakantie, al volop op zoek naar jobstudenten voor de poetsdienst (+16 jaar) en de dienst gezinszorg (+17 jaar). Wil je hulpbehoevende mensen graag een handje toesteken in het huishouden, stel je dan vóór 20 maart kandidaat.
vraag uw pensioenraming aan als u geboren bent in 1956,1957 en 1958
Wie in 1956, 1957 of 1958 geboren is, heeft geen automatische pensioenraming gekregen. Gezien de wijzigingen voor de pensioenregelingen die op til waren, besliste de RVP een tijdje geleden om het maken en doorsturen van de ramingen tijdelijk op te schorten. Bent u dus in een van die jaren geboren en zou u graag een zicht krijgen op uw toekomstig pensioen, vraag dan uw raming aan.
oren, borsten en meer op de braderij
Vanavond is het braderij op de Handelslei in Sint-Antonius. Naar goede gewoonte komt iedereen buiten om te kuieren en te genieten. Dat zal vanavond niet anders zijn, met dit prachtige weer! Naast de standjes van de handelaars, is er nog veel meer: een groot scherm voor de match België-Servië, kermis, modeshows … en een spetterend vuurwerk om alles af te sluiten.
Zoersel beweegt met belgerinkel
Een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente! Dat is het objectief van de campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ editie 2013. Naar de winkel fietsen bezorgt niet alleen fietsers extra zuurstof , maar ook de hele buurt. Samen met gezondheids-consulente Martine Prenen gaan we voor een kerngezonde gemeente!
fairtradenieuws Zoersel gaat digitaal ..... /> lees meer ...
Oxfam Wereldwinkel Zoersel lanceert deze maand een digitale nieuwsbrief. Als u zich abonneert, kunt u dus een portie eerlijke handel in uw mailbox verwachten.
afwijkingen wekelijkse rustdag voor handelaars in Zoersel ..../> lees meer
Alle kleinhandelaars moeten een wekelijkse rustdag nemen. Dit is een ononderbroken periode van 24 uur, beginnend op zondag om 5 uur of om 13 uur en eindigend op de volgende dag op hetzelfde uur. Op deze dag is de winkel gesloten en zijn thuisleveringen ook verboden.
gemeentefoto van Zoersel: woongemeente bij uitstek .... /> lees meer ...
Het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid heeft onlangs de ‘gemeente-foto’s’ gepubliceerd. De gemeentefoto’s geven een overzicht van de arbeidsmarktcijfers van de 308 Vlaamse gemeenten. Aan de hand van de gemeentefoto hebben wij de arbeidsmarktsituatie van Zoersel vergeleken met de andere woongemeenten en met het Vlaamse Gewest.
jobevent woonzorgcentrum groot succes - solliciteren vanaf 1 februari 2013 .... /> lees meer ...
Bijna 900 geïnteresseerden daagden op donderdag 31 januari in de Kapel op voor het jobevent van het woonzorgcentrum. Na een korte voorstelling van het gloednieuwe project, kwamen ze meer te weten over de zorgvisie, de verschillende jobs en hoe ze kunnen solliciteren vanaf 1 februari.
geef Zoersel cadeau
geef Zoersel cadeau 20/12/2012
Laat uw vrienden en familie meegenieten van onze gemeente en geef hen dit jaar een Zoersels geschenkje cadeau.
eindejaarsactie ‘Kraak de kluis’
Moet u na de kerst- en nieuwjaarsperiode ook altijd de broeksriem wat aanhalen? En dan bedoelen wij niet om dat kilootje teveel er terug af te krijgen, maar wel omdat u bijna de bodem van uw portemonnee ziet? Elfduizend euro aan waardebons is dan wel een erg mooi eindejaarsgeschenk.
ga naar jobbeurs in Zoersel op 2 oktober en vind werk in eigen streek
Bent u op zoek naar een job of een nieuwe uitdaging? Ga dan op dinsdag 2 oktober langs de jobbeurs. Dit is een prima gelegenheid om op korte tijd een pak werkgevers te ontmoeten, informatie te verzamelen en contacten te leggen.
ondernemers gezocht
ondernemers gezocht 10/08/2012
Om vacatures in te vullen, organiseert de Werkwinkel, in samenwerking met de gemeenten Zoersel, Zandhoven en Malle en het bedrijvenpark Malle een jobbeurs op dinsdag 2 oktober 2012. U kunt als ondernemer deelnemen aan die jobbeurs als u op voorhand inschrijft.