A  A  A  A 
nieuws over onderwijs en vorming
de Klimaatbende debatteert tijdens echte ‘klimaattop’
Met 220 zijn ze, de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die elke basisschool van Zoersel afgevaardigd heeft als trekker voor het project ‘de Klimaatbende’. De bedoeling van het project is om met z’n allen enkele klimaatdoelstellingen te behalen, zoals minder CO2 uitstoten.
Do you speak English?
Do you speak English? 08/05/2019
Wil u volgend jaar rond deze tijd – net zoals de cursisten op de foto – een getuigschrift Spaans, Italiaans, Duits, Frans of Engels op zak steken? Volg dan één van deze taalcursussen bij Lionsclub Minerva.
gezocht: groene vingers met een hart voor kinderen
Onze Zoerselse scholen zetten sterk in op het klimaat, zoals met het gezamenlijke project ‘De Klimaatbende’ (U leest hier meer over in het Zoerselmagazine van februari, op pagina 9 en 10). Om onze leerlingen ook iets bij te brengen over de ‘ecologische voetafdruk’, werken enkele scholen samen met de Landelijke Gilden.
inschrijvingen 2,5-jarige kleuters starten weldra
Wat vliegt de tijd... Uw zoon of dochter lijkt nog maar pas geboren of u moet al op zoek naar een geschikte school. In Zoersel hebt u de luxe dat u kunt kiezen uit zes kwalitatief hoogstaande scholen: één basisschool van het gemeenschapsonderwijs, twee vrije en drie gemeentelijke basisscholen. Uw kleuter - geboren in eender welke maand van het jaar 2017 - inschrijven kan in elk van onze scholen vanaf vrijdag 1 maart.
verkeersveilige schoolroutes: brengt u ze mee in kaart?
Samen met de zes Zoerselse scholen en de muziekschool nemen we deel aan ‘Route2School’ (R2S), een project dat specifiek bestemd is om verkeersveilige schoolroutes in kaart te brengen.
Gisteren gaven we samen met de zes Zoerselse basisscholen en Milieuproject Op School (MOS) Antwerpen het startschot van ons gezamenlijke klimaatproject ‘de Klimaatbende’. De bedoeling van het project is dat we dit schooljaar samenwerken om enkele klimaatdoelstellingen te halen.
positieve evaluatie voor open speelplaats Pierenbos
Sinds eind vorig jaar konden kinderen (tussen 3 en 12 jaar), buiten de schooluren, opnieuw naar hartenlust spelen op de open schoolspeelplaats van gemeentelijke basisschool Pierenbos. Intussen werd het project met alle betrokken partners positief geëvalueerd. De open schoolspeelplaats krijgt dus nu een definitief karakter.
prikkel uw digitale kennis
Kan uw digitale kennis een extra zetje gebruiken? Van 22 tot 25 oktober organiseren de vrijwilligers van digidak weer heel wat interessante (gratis!) digitale workshops en infosessies. Iedereen welkom!
veelzijdig aanbod in de Vleugel
Het nieuwe schooljaar komt er weer aan. Misschien de uitgelezen kans om iets nieuws te leren? Doet uw dochter niets liever dan zingen, heeft uw tienerzoon gevoel voor drama en ziet u zichzelf wel werken in de zorgsector? Dan kunt u in de Vleugel (Achterstraat 20) terecht voor een gevarieerd opleidingsaanbod, gaande van talen, over muziek en beeldende kunst tot zorg.
verpleegkunde studeren in Zoersel
Studenten kunnen vanaf aankomende september verpleegkunde studeren in Zoersel bij ZNA Joostens. De eerste twee jaar kunt u in Zoersel zelf studeren, het derde jaar moet u naar Turnhout. Het initiatief wordt georganiseerd door het Hivset (het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Sint-Elisabeth Turnhout).
habla español?
habla español?  05/06/2018
U wilt op vakantie een mondje Spaans praten of uw plan trekken in het Italiaans, Duits, Frans of Engels? U bent anderstalig en wilt het Nederlands onder de knie krijgen? Volg dan een taalcursus bij Lionsclub Minerva.
afsprakennota ‘bouwwerven en werftransport’
De gemeenteraad van december keurde de nieuwe afsprakennota ‘bouwwerven en werftransport’ goed. Doel van deze nota is het werfverkeer – bij private en publieke bouw- en wegenwerken – binnen de bebouwde kom en in schoolomgevingen in goede banen te leiden. Dit betekent dat vanaf heden elke bouwheer en/of aannemer deze nota zal moeten ondertekenen voordat hij aan de slag mag gaan in onze gemeente.
de allereerste schoolstapjes | inschrijfdagen kleuters
Uw kleine kapoen staat nog maar net goed en stevig op z’n benen, of u moet al op zoek naar een geschikte eerste school. Wat gaat de tijd toch snel ... In onze gemeente hebt u gelukkig keuze genoeg, want we hebben maar liefst zes kleuter- en lagere scholen. Aan u de keuze waar uw oogappel zijn/haar schoolcarrière start.
weer studeren in de bib
Wie nood heeft aan een stille studieplek, motivatie haalt uit het samen studeren met anderen of thuis teveel afgeleid is, vindt weer een stille studieplek - mét draadloos internet - in de bib van Zoersel.
Pierenbos krijgt opnieuw een open schoolspeelplaats
Sinds mei 2013 konden uw (klein)kinderen, buiten de schooluren, naar hartenlust spelen op de open schoolspeelplaats van gemeentelijke basisschool Pierenbos. Tijdens de afbraak van de oude en de opbouw van de nieuwe school was dit tijdelijk niet mogelijk, maar vanaf 6 december kunnen ze zich er opnieuw helemaal uitleven.
voorleesweek | 18 tot 26 november 2017
Enkel een verhaaltje voor het slapengaan? Voorlezen kan op elk moment van de dag en zeker tijdens de voorleesweek van 18 tot 26 november. Dan leest iedereen voor aan iedereen. Ook in de bib van Zoersel kunt u met uw (klein)kinderen komen luisteren naar prachtige, knotsgekke, spannende, ontroerende verhalen voor alle kinderen, ouders en grootouders.
nieuwjaarkezoete een dagje eerder
Traditiegetrouw zingen de kinderen in Zoersel op 31 december het eindejaar uit en kondigen ze zo met hun ‘nieuwjaarkezoete’ het nieuwe jaar aan. Deze festiviteiten zullen dit jaar echter een dagje eerder plaatsvinden, op zaterdag 30 december dus. Het gemeentebestuur heeft zo zijn redenen voor deze beslissing.
al veertig jaar plezier met De Kiekeboes
Als de naam Robert Merhottein bij u geen belletje doet rinkelen, dan ‘Merho’ vast een hele klok. De Zoerselse bedenker viert dit jaar de 40ste verjaardag van zijn beroemdste stripfamilie van Vlaanderen: ‘De Kiekeboes’. Tijd voor een feestje!
stand van zaken projecten Halledorp
Dat er heel wat beweegt in onze deelgemeente Halle, hoeven we u niet meer te vertellen. Het gemeentebestuur wil er onder meer de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv. We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten.
nieuwe gemeentelijke basisschool Pierenbos gooit deuren open
Gaan uw kinderen naar school in Pierenbos, dan hebt u ongetwijfeld al eens een kijkje kunnen nemen in het gloednieuwe schoolgebouw. Bent u benieuwd naar meer? Of hebt u helemaal geen kinderen die schoollopen in Halle, maar bent u wel nieuwsgierig naar hoe de nieuwe school er vanbinnen uitziet? Neem dan alvast uw agenda er even bij.
wilt u kinderen helpen bij hun huiswerk?
Het nieuwe schooljaar is intussen op gang getrapt. Dat betekent dat heel wat kinderen ’s avonds ook weer huiswerk voor de boeg hebben. Om gezinnen te helpen waarbij dit niet zo vlot verloopt, zijn ons vrijwilligerspunt en de opvoedingswinkel op zoek naar vrijwillige huiswerkbegeleiders.
hoera, (op)nieuw(e) school!
Deze morgen heeft u uw kleine spruit(en) alweer afgezet aan de schoolpoort. Voor velen was het geen dag te vroeg, voor anderen kon de vakantie niet lang genoeg duren. We wensen alle kinderen een fantastisch, leerrijk en vooral veilig schooljaar toe! Voor de scholieren in Halle is de dag alvast extra speciaal!
werken rond nieuwe gemeentelijke basisschool Pierenbos
Op 1 september starten de leerlingen van gemeentelijke basisschool het schooljaar in hun gloednieuwe school. Het schoolgebouw zelf is op dat moment volledig afgewerkt, maar in de omgeving errond zijn er nog enkele werken nodig. In de maand september kunt u hier dus nog enige hinder van ondervinden.
studeren voor uw tweede zit, gaat beter in de bib
Toch een tweede zit aan uw been? Onze bib is de perfecte locatie voor wie nood heeft aan een stille studieplek (met draadloos internet), motivatie haalt uit het samen studeren met anderen of thuis teveel afgeleid is.
aanpassing rijopleiding | de lat moet hoger
Elke verkeersdode is er een te veel. Maar het is opvallend dat zo veel jongeren het slachtoffer zijn. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil beginnende chauffeurs meer kennis en kunde meegeven. “Willen we het dodentol lager, dan moet de lat hoger.”
muzikale supersenior in Pierenbos | Vic werd deze week 90 jaar!
Victor Meeuws uit Halle werd deze week, op 16 mei, 90 jaar. Dat is op zich al een hele prestatie. Maar wist u ook dat hij nog elke week zanglessen geeft aan het tweede, derde en vierde leerjaar van gemeentelijke basisschool Pierenbos? Tijd voor een gesprek!
Open Wervendag: kijk binnen in de nieuwe school in Halle
De bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool Pierenbos in Halle gaat goed vooruit. Tijdens de Open Wervendag op zondag 7 mei gooien we de ‘deuren’ van onze werf open en kunt u al eens binnenkijken in de nieuwe klaslokalen, sporthal, eetzaal … van de nieuwe school.
er huizen vreemde vogels in Beuk & Noot
Al het hele schooljaar werkt iedereen van gemeentelijke basisschool Beuk & Noot aan het kunstproject ‘Vreemde Vogels’. In mei kunt u de kunstwerken bewonderen in de etalage van enkele Zoerselse handelaars. Bovendien wordt de school tijdens de opendeurdag omgetoverd tot een heus museum.
aangepaste schooltoegang Beuk & Noot
Tijdens de paasvakantie wordt er hard gewerkt aan het kruispunt aan gemeenteschool Beuk & Noot (kruispunt Achterstraat - Ter Beuken). We gebruiken deze twee weken namelijk om de schooltoegang verkeersveiliger te maken.
op het digitale pad met digidak
Zoerselaars op een eenvoudige manier laten kennismaken met nieuwe media, dat is het doel van de vrijwilligers bij digidak. Wilt u uw computer-, tablet- en/of smartphonevaardigheden ook opkrikken? Schrijf dan in tijdens de inschrijvingsronde in maart.
verkeerscirculatieplan rond nieuwe gemeenteschool bijgestuurd
Gemeente & ocmw Zoersel vroeg vorig jaar een stedenbouwkundige vergunning aan voor de bouw van de nieuwe gemeenteschool in Halle en de bijhorende omgevingswerken. Omdat er in het dossier van de omgevingswerken onlangs nog enkele zaken wijzigden, werd nu ook het verkeerscirculatieplan van de schoolomgeving bijgestuurd.
opnieuw GEWOON SPELEN tijdens de schoolvakanties
Monnikenheide organiseert gedurende vijf weken ‘Gewoon Spelen’, een speelpleinwerking voor kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar met een (vermoeden van) beperking. Nieuw dit jaar is dat zij elke week ook een uitstap op de planning hebben staan! Er wordt gespeeld in Malle, Zandhoven en Zoersel
de allereerste schoolstapjes |  inschrijfdagen kleuters
Uw kleine kapoen staat nog maar net goed en stevig op z’n beentjes, of u moet al op zoek naar een geschikte eerste school. Wat gaat de tijd toch snel ... In onze gemeente hebt u gelukkig keuze genoeg, want we hebben maar liefst zes kleuter- en lagere scholen. Aan u de keuze waar uw oogappel zijn/haar schoolcarrière start.
zit uw kind goed in z’n vel?
Kinderen en jongeren recuperen vaak sneller van een negatieve ervaring of tegenslag. Toch is die veerkracht verschillend van kind tot kind. Weet u bijvoorbeeld op welke momenten uw kind wat extra steun kan gebruiken, of wanneer het een duwtje in de rug nodig heeft? We geven u graag enkele tips mee.
reanimeren kunt u leren – ook u kunt een leven redden
Elk jaar krijgen zo’n 400.000 Europeanen een hartstilstand, waarvan 350.000 buiten het ziekenhuis, te weten op straat, op de werkvloer, tijdens of na een fysieke inspanning en het merendeel gewoon thuis. Op dit ogenblik overleeft minder dan één slachtoffer op tien. Start men onmiddellijk met reanimeren, verdubbelen of verdriedubbelen de overlevingskansen.
energiearmoede, de harde realiteit
Hebt u de verwarming al eens uit laten staan omdat u schrik had voor de energiefactuur die zou volgen? Jammer genoeg is dat voor veel mensen de harde realiteit, en daarom ook meteen ons thema tijdens de week van de armoede dit najaar.
nieuwbouw gemeentelijke basisschool Halle | 'eerste steenlegging'
Op vrijdag 14 oktober onthulde het bestuur van gemeente & ocmw Zoersel, samen met het projectteam en de huidige directie, plechtig de allereerste steen van de nieuwe gemeentelijke basisschool ‘Pierenbos’ in Halle (Zoersel). Deze steen zal verwerkt worden in de speelplaats en een tijdcapsule herbergen.
Zoersel ontvangt Kosovaarse studenten voor specialisatieopleiding ‘autismespectrumstoornissen’
Zoals u wellicht weet, is de maatschappelijke situatie in Kosovo nog steeds erg schrijnend. De resterende tekenen van het gewapend conflict op de Balkan (1996-1999) zijn nog overal in het straatbeeld aanwezig, alsook erg zichtbaar in het affect van de bevolking.
veilig terug naar school
Vanaf donderdag gaat uw zoon- of dochterlief weer elke morgen, gepakt en gezakt, op weg naar school. Wil hij of zij te voet of met de fiets op pad? Een goede keuze, want dat is gezond, goedkoop en milieuvriendelijk! Maar vraagt u zich af of de weg naar school wel veilig is? Deze tips helpen u en uw kind al een heel eind op weg.
tijdcapsule ontdekt in school Halle
Zoals vorige week al aangekondigd, is de aannemer deze week gestart met de afbraak van de oude school en sporthal aan Halle-Velden. Op aangeven van gemeenteraadslid Stan Bartholomeeussen is men, voordat alles tegen de vlakte ging, eerst nog op zoek gegaan naar een tijdcapsule die in 1987 in één van de muren werd ingemetseld… en mét resultaat. Met de hulp van Rik (Henri) Schenck, schepen van openbare werken in 1987, werd de tijdcapsule intact teruggevonden in de inkomhal van de school. Rik wist perfect aan te duiden waar de capsule in de muur zat!
bouw nieuwe school en sporthal start volgende week
Het is zo ver! Komende dinsdag wordt gestart met de effectieve afbraak van de oude school en sporthal aan Halle-Velden, om zo plaats te maken voor twee gloednieuwe gebouwen. Vanaf dinsdag wordt de site dus - voor het komende jaar - omgebouwd tot een bouwwerf.
open schoolspeelplaats Pierenbos gaat toe omwille van afbraakwerken
Sinds enkele jaren konden uw kinderen en/of de kinderen uit uw buurt ook buiten de schooluren spelen op de open schoolspeelplaats van Pierenbos (Halle-Velden). Omwille van de (voorbereidende) werkzaamheden en de daaropvolgende afbraak van de school, is dit geen veilige plek meer om te spelen. Gemeente & ocmw Zoersel ziet zich dan ook genoodzaakt om de open schoolspeelplaats vanaf 25 juli te sluiten.
subsidiedossier school Halle goedgekeurd
We lieten u reeds weten dat het dossier van de school in Halle recent in een stroomversnelling terechtkwam. Het was echter nog wachten op een subsidietoekenning door AGIOn (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Dat subsidiedossier werd deze week goedgekeurd, wat betekent dat maximum 70 % van de totale bouwkosten gesubsidieerd zullen worden. Erg goed nieuws dus!
registreer voor de zomerwerking
De zomermaanden komen in zicht. Ook dit jaar zorgt onze jeugddienst, samen met een tof team van monitoren, voor eindeloos speelplezier in de grote vakantie. Hebt u thuis dus kinderen tussen 4 en 14 jaar rondlopen met serieuze speelkriebels? Dan is ons zomeraanbod voor hen ongetwijfeld de sleutel tot een supervakantie!
infoavond 'gemeenteschool Halle’| dinsdag 17 mei
Zoals u ongetwijfeld weet, telt onze deelgemeente Halle momenteel één gefusioneerde basis- en kleuterschool, verspreid over twee verschillende locaties. Bedoeling is een nieuwbouw te realiseren op één adres. Het gemeentebestuur besloot in 2010 om, daaraan gekoppeld, meteen ook de overige gemeenschapsinfrastructuur in het dorp van Halle eens onder de loep te nemen. Sommige gemeenschapsgebouwen zijn immers aan verbetering toe. Intussen werden er reeds heel wat stappen gezet en wordt het project alsmaar concreter. Meer zelfs: als alles volgens plan verloopt, wordt nog deze zomer gestart met het eerste deelproject, namelijk de bouw van de nieuwe school en sporthal.
Zoerselse scholen stappen en trappen voor het goede doel
Niet alle mensen hebben het even goed. Daarom zetten de leerkrachten en de leerlingen van onze Zoerselse scholen zich elk jaar in voor enkele goede doelen. Dit jaar werd er bijvoorbeeld weer heel wat gestapt en getrapt tijdens verschillende sponsortochten, werd er (eerlijke) koffie verkocht en een spaaractie op poten gezet.
WIJ!-trajecten voor werkloze jongeren ook bij Digidak-Zoersel
Digidak, de computerklas die iedereen op de digitale snelweg helpt, wil jongeren stage laten lopen in het kader van de WIJ!-trajecten, ook in Zoersel.
inschrijven 2,5-jarige kleuters vanaf 1 maart
Wat vliegt de tijd... Uw zoon of dochter lijkt nog maar pas geboren of u moet al op zoek naar de geschikte school voor uw oogappel. In Zoersel hebt u de luxe dat u kunt kiezen uit zes kwalitatief hoogstaande scholen. Uw kleuter - geboren in eender welke maand van het jaar 2014 - inschrijven kan in elk van onze scholen vanaf dinsdag 1 maart.
gezocht: jongeren voor Bohicon
Gemeente & ocmw Zoersel heeft sinds 2011 een stedenband met Bohicon, een stad van 200 000 inwoners in het West-Afrikaanse Benin. Vorig jaar werd er bijkomend project rond jongeren opgestart. Door het succes van de vorige editie, is de dienst Noord-Zuid ook dit jaar op zoek naar enthousiaste jongeren die - samen met de jongeren van Bohicon - willen meewerken aan de uitbouw van een speelbus. Een prachtige ervaring verzekerd!
sluitingsdagen kerstvakantie
Moet u tijdens de kerstvakantie in ons administratief centrum (Handelslei 167) zijn? Houd dan rekening met de volgende sluitingsdagen: donderdag 24 december (‘s namiddags en ’s avonds), vrijdag 25 december, donderdag 31 december (‘s namiddags en ’s avonds) en vrijdag 1 januari.
helpen met huiswerk
helpen met huiswerk 09/11/2015
Tijdens de herfstvakantie was het - hopelijk - even rustig, maar vanaf maandag komen uw kinderen weer thuis met huiswerk. Niet meteen iets waar elk kind altijd even enthousiast aan begint. De opvoedingswinkel geeft u graag wat tips mee om het huiswerkmomentje voor u en kind aangenamer te maken.
helpende handjes gezocht voor aanleg gloednieuw ravotterrein
Op zaterdag 7 november geeft Jeugdbond voor Natuur en Milieu, kortweg JNM, het startsein voor de inrichting van haar gloednieuw ravotterrein ‘De Dwergenbergen’ achter de gemeentelijke basisschool Beuk & Noot. Daarvoor zijn we nog op zoek naar kleine of grote helpende handjes om de 1.600 bij- en vlindervriendelijke bomen en struiken aan te planten.
vorming? schrijf u tijdig in!
Binnen onze gemeente zijn er tal van initiatieven die deze maand hun nieuw werkjaar opstarten. We denken onder meer aan het muziek- en woordfiliaal, het filiaal beeldende kunst en de taalcursussen van Lionsclub Zoersel.
inschrijven nieuwe leerlingen
Tijdens de vakantiemaanden zijn onze basisscholen open om u verder te informeren en in te schrijven.
creatief bezig zijn is belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind
Vanaf de lagere school worden kinderen vaak beoordeeld op hoe goed ze gestudeerd hebben of op hoeveel antwoorden ze juist hebben. Creatieve activiteiten zijn daarom heel belangrijk: het draait dan niet om presteren of leren, maar wel om uzelf uiten en experimenteren.
gemeenteraad keurt bestek nieuwe school Halle goed
De gemeenteraad keurde op 21 april het bestek goed voor de nieuwe school in Halle. Een belangrijke beslissing voor Halle, zeker omdat het niet alleen gaat over een nieuwe school. In dit project is er ook plaats voor naschoolse kinderopvang, sporthal en socioculturele infrastructuur.
vanaf morgen inschrijven computerlessen
Bij digidak kunt u leren werken met een computer. U zet er stap voor stap uw eerste pasjes op de informaticasnelweg aan de hand van een uitgebreid cursusaanbod of door zelf wat te oefenen tijdens de vrije inloopmomenten. Volgende week kunt u inschrijven voor een nieuwe lessenreeks.
eerste schoolstraat is een feit
Een straat voor de schoolpoort die een half uurtje voor en na de schooluren alleen toegankelijk is voor fietsers en voetgangers, dat is een schoolstraat. Na de paasvakantie wordt zo’n straat voor het eerst in onze gemeente ingevoerd aan kleuterschool Antoontje, meer bepaald tussen het Sint-Teunisplein en de Kerkhoflei.
onderzoek naar nieuwe locatie voor school Halle
In september 2002 fuseerde de gemeentelijke basisschool in Halle met de vrije school. Al snel doken enkele praktische problemen op. Al sinds enkele jaren liggen de plannen op tafel om de scholen te verenigen op één locatie. Op dit moment wordt gezocht waar dit het best mogelijk is.
Europa, dichter bij uw bed dan u denkt
Bent u op zoek naar brochures of lesmateriaal over de Europese Unie? Wilt u advies over Europese subsidiemogelijkheden? Wilt u gaan werken of studeren in een Europese lidstaat? Voor een antwoord op al deze - en nog vele andere - vragen over de Europese Unie kunt u terecht bij Europa Direct provincie Antwerpen.
leerkracht brengt jong en oud letterlijk samen
De leerlingen van het vierde leerjaar van gemeenteschool de Kiekeboes hebben sinds kort een vast maatje in het woonzorgcentrum. Leerkracht Helga Van Uffelen startte namelijk een project op waarbij jong en oud elkaar beter leren kennen. “Ze genieten ervan, één voor één.”
Zoersel gaat invoering schoolstraten onderzoeken
De gemeenteraad wil de haalbaarheid van ‘schoolstraten’ in Zoersel verder laten onderzoeken.
uw kind met de fiets naar school?
Wil uw kind alleen met de fiets naar school? Een goede keuze want de fiets is een gezond, goedkoop en milieuvriendelijk vervoersmiddel. Maar bent u er nog niet helemaal klaar voor? Lees dan deze tips, ze helpen u en uw kind veilig op weg.
vraag op tijd een studietoelage aan
Naar schatting heeft één op de vier kinderen recht op een studietoelage, maar uit cijfers blijkt dat nog niet alle rechthebbenden een aanvraag indienen. Vanaf 1 augustus 2014 kunt u een aanvraag indienen voor het schooljaar 2014-2015.
gemeentelijke vormingsdienst stopt, Lions club neemt over
In de jaren ’80, een periode met hoge werkloosheid, startte de ‘werkzoekendenwerking’. Dit initiatief van de gemeente organiseerde taal- en computercursussen en een cursus snit en naad voor werkzoekenden en werklozen. Via vorming maakt men immers meer kansen om een plaats te vinden op de arbeidsmarkt.
een nieuwe digidak-locatie in het woonzorgcentrum
Digidak wil iedereen die nog niet met een computer/tablet kan werken - gratis en voor niets – op weg helpen. De voorbije jaren zetten al honderden Zoerselaars via digidak hun eerste stappen in de digitale wereld. Vanaf 14 mei start digidak in woonzorgcentrum de Buurt.
nieuw: tussenkomst ocmw bij multidisciplinair overleg in scholen
Sommige kinderen hebben in hun ontwikkeling nood aan extra professionele begeleiding. Tijdens een zogenaamd multidisciplinair overleg komen de betrokken deskundigen en de zorgleerkracht van de school samen om hierover de nodige afspraken te maken. Nieuw sinds dit jaar is dat ons ocmw deze deskundigen vergoedt.
tentoonstelling tekenatelier rond verwondering
Ter gelegenheid van de Gedichtendag (30 januari) hebben de bibliotheek van Zoersel en het tekenatelier de handen in elkaar geslagen. De jonge kunstenaars zijn met papier, verf, schaar, lijm… en heel veel inspiratie aan de slag gegaan rond het thema ‘verwondering’. Het resultaat kunt u nog tot eind februari bewonderen in de bib in Zoersel.
Zoerselaars naar Bohicon
Het zal morgen druk zijn op de vlucht naar Cotonou. Dan vertrekken zowel Veerle van den Wyngaert als Helga Van Uffelen naar Benin.
terug naar school...
terug naar school... 28/08/2013
Een dikke twee maanden of zo’n 64 dagen. Die zomervakantie is voorbijgevlogen, vindt u ook niet? Voor uw zoon of dochter staat de eerste schooldag alweer voor de deur. De nieuwe dingen die horen bij een nieuw schooljaar - een nieuwe leerkracht, nieuwe vrienden, een nieuwe school ... - zijn voor kinderen meestal spannend, maar soms ook best beangstigend. Onze opvoedingswinkel geeft u graag enkele ideeën en tips.
wees er als de kippen bij
Droom jij ervan om op een podium te staan, in een popgroep te spelen, een boek te schrijven... Dan ben je bij onze muziek- en woordacademie aan het juiste adres. De inschrijvingen starten opnieuw nu maandag. Om je keuze iets makkelijker te maken, sommen we graag kort even de verschillende mogelijkheden voor jongeren (vanaf 8 jaar) en volwassenen op.
alle inschrijfdata onderwijs en vorming mooi op een rijtje
Op zoek naar een leuke school in Zoersel? Wilt zoon- of dochterlief zich na de schooluren graag toeleggen op tekenen of muziek? Dan vindt u hier alle inschrijfdata:
inschrijven taalcursussen van start
Zin in een taalbad? Of droomt u ervan om volgend jaar een lange reis te maken door Spanje en wilt u daarom uw Spaans opkrikken? Wist u dan dat u in onze gemeente verschillende taalcursussen kunt volgen? Schrijf u nu in voor een cursus Frans, Engels, Spaans, Italiaans of Nederlands voor anderstaligen.
Annelies Van Mol en 'Muzieklabo Inclusief' oogsten succes
"Ze is zonder twijfel één van de mooiste en warmste mensen in ons leven." Deze, en nog heel wat andere getuigenissen, zorgden er afgelopen woensdag voor dat Annelies Van Mol (35) uit de meer dan 300 genomineerden door Klasse verkozen werd tot ‘leraar van het jaar’.
gastgezin worden, een verrijking voor het hele gezin
Houdt u ervan nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe culturen te ontdekken - en dit zelfs zonder uw huis uit te moeten? Hebt u per toeval ook nog een bed op overschot? Dan bent u misschien wel dé geschikte persoon om zich kandidaat te stellen als AFS-gastgezin
kies voor techniek, bezoek de technotrailer in Halle en Sint-Antonius ..../> lees meer ...
De TechnoTrailer zal op 8 maart in Halle (Pierenbos) en op 14 en 15 maart in Sint-Antonius (Antoniusschool) halt houden. Deze trekker met oplegger brengt chemie en technologie in de school. Hij biedt de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar experimenten rond technologie, chemie en wetenschappen. Want kiezen voor techniek als studierichting is kiezen voor toekomst.
Zoerselse Lobke doet lerarenstage in Peru .... /> lees meer ...
Op 6 februari is het zo ver. Dan vertrekt de Zoerselse Lobke (21 jaar) met haar klasgenote Nina naar het Peruviaanse Cuzco. Ze zullen er, binnen het kader van hun lerarenopleiding ‘lager onderwijs’ aan de Artesis Hogeschool in Antwerpen, hun eindstage en eindwerk doen.
1.000e cursist voor digidak
Isabel Gruyaert. Buiten haar weten om werd deze jongedame de 1.000e cursist van digidak in Zoersel. Een goede reden om haar eens in de bloemetjes te zetten, dachten de organisatoren en zo gebeurde ook. Isabel, die zich inschreef voor de cursus ‘fotoboeken maken’, mocht gisteravond een boeket bloemen, een fles champagne en een Zoerselcheque in ontvangst nemen.
onderwijs voor alle kinderen
67 miljoen kinderen kunnen niet naar de lagere school. Een groot deel van hen leeft op het platteland of afgelegen gebieden. Deze kinderen worden al te vaak vergeten. Maar ook zij hebben het recht om naar school te gaan. Help mee om hen toegang te geven tot onderwijs.
Dag van de wetenschap op zondag 25 november
Op de Dag van de Wetenschap ontdekt u dit aan de hand van workshops, demo’s, lezingen, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten. In totaal kunt u op de Dag van de Wetenschap meer dan 250 activiteiten doen. Een ideale en leuke uitstap dus met het ganse gezin.
Karrewiet-weeklied en sing for the climate in basisschool Beuk & Noot
Basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius heeft er een aantal drukke weken opzitten. Eind oktober klopte de filmploeg van Karrewiet (Ketnet, VRT) er aan voor de opname van het weeklied. Het jeugdjournaal van Karrewiet brengt elke week een samenvatting van de actualiteit gebundeld in een ‘lied van de week’. Voor het refrein was dit keer de keuze gevallen op het zesde leerjaar van basisschool Beuk & Noot. De klas van meester Wim ...
wij zijn graag gezien
wij zijn graag gezien 26/10/2012
Meer licht brengen tijdens de donkere maanden staat ook dit schooljaar weer voorop. Voor de zesde keer op rij organiseren de gemeenten Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel, de politiezones Voorkempen en ZaRa en de scholen uit de regio een nieuwe fluoactie. De actie loopt van de herfstvakantie tot de paasvakantie.
kleuterhuwelijk en reus Rob in administratief centrum
Op donderdag 20 september was het ‘kinderdag’ in het administratief centrum Zoersel. De derde kleuterklasjes van de Antoniusschool werden plechtig ontvangen voor een huwelijk in stijl. In de loop van de namiddag meldde een reus zich als nieuwe inwoner van Zoersel. Deze flinke kerel van wel vier meter groot, heet ‘Rob Klim-Op’ en werd geboren op 8 september 2012.
Scholenveldloop 2012 afgelast
De jaarlijkse scholenveldloop, dit keer op dinsdag 25 september 2012, wordt afgelast wegens slechte weersomstandigheden. “Ook vanavond en morgen wordt nog veel regen voorspeld. De veldloop zelf zou misschien nog kunnen doorgaan, maar voor de sport- en spelactiviteiten voor en na elke veldloop wordt het heel moeilijk”, zo meldt de gemeentelijke sportdienst.
veilig terug naar school met campagne ‘veiligheid boeit’
De vakantie is bijna voorbij. De ‘familiale ochtendspits’ wordt weer dagelijkse kost en opnieuw vraagt u zich af: "Hoe krijg ik de kinderen veilig op school vóór de bel rinkelt? En geraak ik zelf op tijd op m’n werk?" Wat uw antwoord ook is, zorg ervoor dat het een veilig antwoord is. Laat de excuses voor wat ze zijn want dit schooljaar maken we er komaf mee! Trouwens… excuses boeien ni!