A  A  A  A 
cadeau- en kerstmarkt 'over de grenzen heen' 2018

praktisch
De cadeau- en kerstmarkt vindt plaats in en rond het administratief en cultureel centrum Bethaniën (Handelslei 167) en in ‘Trefpunt’, de cafetaria van PVT de Landhuizen (Bethaniënlei 6). 
 

zaterdag 8 december
van 13 tot 19 uur
(buiten tot 22 uur)

(meer info over animatie volgt nog)

zondag 9 december
van 12 tot 17 uur
(buiten tot 18 uur)
                                            

(meer info over animatie volgt nog)


voor het goede doel
Kraampjes, eten, drinken, warme kerstsfeer, leuke cadeau-ideetjes ... Niet echt een ander concept dan de gemiddelde Vlaamse kerstmarkt, denkt u? Fout! De Zoerselse standhouders staan maar liefst 20 % van hun opbrengst af aan goede doelen. Daarnaast gaat ook de opbrengst van de centrale cafetaria (in de Kapel) naar dezelfde goede doelen.

Dit jaar schenken we de opbrengst aan derdewereldprojecten in Senegal, voorgesteld vanuit de wereldraad: een weeshuis, landbouwgrond en materniteit in Senegal .

eerste goede doel: weeshuis, school en landbouwgrond
Marit Goosens en Kris Horemans willen de helft van de kerstmarktopbrengst graag op hun beurt verdelen over twee projecten in Senegal. Begin dit jaar kwamen ze in contact met de Senegalese Bineta Fatim Dieng. Zij richtte een weeshuis op voor kinderen jonger dan twee jaar. Daarnaast opende ze ook een school waar kinderen met autisme (tussen 6 en 18 jaar) les kunnen volgen en is het haar grote droom om een kleuterklasje te starten. Dit alles financiert ze volledig met eigen middelen. Wat extra financiële steun zou dus zeker welkom zijn.
Het tweede project van Marit en Kris situeert zich in een dorpje in het zuiden van Senegal. Heel wat mensen vluchtten, omwille van oorlog, weg uit dit dorp, waardoor een groot stuk landbouwgrond overwoekerde. Met de nodige materialen, middelen en hulp kan men hier opnieuw een mooi stuk landbouwgrond van maken.

tweede goede doel: materniteit 
De andere helft van de kerstmarktopbrengst gaat naar de materniteit in het Senegalese dorp Diembéring. Dit is een project van de Zoerselse Saly Djiba en Gaby Van Dyck. Diembéring is het geboortedorp van Saly’s mama. Het gebouw van de plaatselijke materniteit is er erg vervallen. Douches, toiletten en materialen zijn dringend aan vernieuwing toe. Ook hier komt wat extra steun dus goed van pas.

kerstkaartactie 
Het vrijwilligers­punt organiseert opnieuw een kerstkaart­actie voor mensen die anders weinig of geen kaartjes krijgen, zoals mensen in een woonzorgcentrum. Kom dus zeker even langs hun stand op de kerstmarkt en schrijf - of teken - een fijne, warme boodschap. Wij zorgen ervoor dat uw lieve wensen terechtkomen bij de juiste mensen.
Ook bij de stand van Amnesty International kunt u in uw pen kruipen om gerechtigheid te eisen voor mensen in nood. U kunt er ter plaatse een brief schrijven of een voorbeeldbrief mee naar huis nemen.

meer info: Celine Beirinkx, T 03 2980 9 71,