A  A  A  A 
rampenoefening Thunderstorm op zaterdag 31 maartUPDATE RAMPENOEFENING 13.15 uur

De operationele fase van de rampenoefening - dit is de hulpverlening op het terrein - is afgelopen. Enkel de beleidsmensen oefenen verder. Wie interesse heeft in de oefening: VTM, VRT en ATV zijn komen filmen voor het journaal.
UPDATE RAMPENOEFENING 13 uur

Naar aanleiding van de evacuatie die momenteel aan de gang is in het ziekenhuis van Malle, wordt aan alle burgers gevraagd de spoedafdeling van het ziekenhuis zoveel mogelijk te vermijden. Moet u dringend naar een spoedafdeling, begeef u dan a.u.b., indien mogelijk, naar een ander ziekenhuis in de omgeving.
UPDATE RAMPENOEFENING 12 uur

Momenteel worden er zo'n 250 patiënten afgevoerd naar omliggende ziekenhuizen. Er doen zich geen extra medische problemen voor.

Er is even sprake geweest van een bommelding maar die bleek ongegrond.

De familieleden van de geëvacueerde patiënten kunnen steeds terecht op het nummer 03 286 93 06 om te weten te komen naar welk ziekenhuis ze geëvacueerd werden.

De politie heeft een aantal verkeersomleidingen voorzien en vraagt de Handelslei te vermijden om de hulpdiensten de vrije doorgang te gunnen.


infonummer voor de bevolking: 03 2980 933 
UPDATE RAMPENOEFENING 11.30 uur

Er is zopas een kleine brand geweest in een elektriciteitscabine van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef in Malle. Doordat er een gehele stroomonderbreking is, wordt het ziekenhuis momenteel volledig geëvacueerd.


De kleine brand is intussen volledig onder controle. Maar er is momenteel wel een volledige stroomonderbreking in het ziekenhuis, die niet meteen hersteld kan worden. Daarom start het ziekenhuis met de evacuatie van alle patiënten. Het provinciale rampenplan is afgekondigd en de crisiscel zit momenteel bij elkaar.


burgers met vragen kunnen terecht bij het callcenter op het nummer 03 2980 933