A  A  A  A 
Jeugdraad Zoersel

Wil je weten wat er op de vorige vergadering aan bod is gekomen dan kan je hier de verslagen nalezen


De jeugdraad is een gemeentelijk adviesorgaan.
Het gemeentebestuur vraagt haar om advies over het gevoerde jeugdbeleid in de gemeente zowel in de fase van beleidsbepaling als -uitvoering.

De jeugdraad kan zonder voorafgaande vraag van het gemeentebestuur ook adviezen formuleren over alle beleidsdomeinen.

  • De jeugdraad staat open voor iedereen tussen 16 en 35 jaar.
  • Er wordt niet aan partijpolitiek gedaan. Iemand met een politiek mandaat heeft geen stemrecht binnen de jeugdraad.
  • De jeugdraad wil een spreekbuis zijn voor jongeren naar het gemeentebestuur en omgekeerd.
  • Daarnaast tracht de jeugdraad het Zoerselse jeugdwerk en de verenigingen met een jeugdwerking te verzamelen en onderlinge samenwerking tot stand te brengen.
  • Tweemaandelijks wordt de algemene vergadering van de jeugdraad samengeroepen. Deze vergadering wordt voorbereid door de agendacommissie samengesteld uit :

Vergaderingen

Zou je graag een uitnodiging ontvangen voor de volgende algemene vergadering van de jeugdraad of wil je een punt op de agenda plaatsen dat kan door een e-mail te sturen naar .

Geen tijd of geen zin om naar de jeugdraad te komen, maar je wil toch één en ander kwijt over onze gemeente of heb je een fantastisch voorstel dan kan je dit ook kwijt door een mailtje te sturen naar de jeugddienst,

archief nieuws voor jongeren
schrijf snel online in voor onze zomerwerking
Sinds donderdagochtend kunt u online inschrijven voor onze zomerwerking. De plaatsen tikken weg terwijl u dit leest, dus snel zijn is de boodschap!
zomerwerking 2018 | naar hartenlust spelen
De zomermaanden komen in zicht. Voor uw kroost betekent dit weer twee heerlijke maanden zonder school en héél véél (buiten) spelen! Zoekt u nog leuke zomeractiviteiten voor uw kind(eren) tussen 4 en 16 jaar (geboortejaar 2002 - 2014) met serieuze speelkriebels? Dan is ons zomeraanbod voor hen ongetwijfeld de sleutel tot een supervakantie!
samen studeren in de bib
Nog tot 23 juni kunnen alle blokbeesten terecht in de bibliotheek van Zoersel om er samen te studeren. Heb je nood aan stilte tijdens het blokken, haal je motivatie uit het samen studeren met anderen of ben je thuis te veel afgeleid? Dan vind je in de bib weer een stille studieplek - mét draadloos internet.
vakantiewerk | wie zoekt, die vindt
Gemeente & ocmw Zoersel zoekt jobstudenten en (hoofd)monitoren tijdens de maanden juni, juli en augustus. Alle info over inleverdata van je kandidatuur, diplomavereisten, jobinhoud, inlichtingen en kandidaatformulieren vind je op www.zoersel.be/vacatures. Snel solliciteren is de boodschap!
Duizend Bibburen en Granaten
De feestelijkheden rond het jubileum van de Kiekeboes vormen het startschot voor een ander stripproject ‘Duizend Bibburen en Granaten’, dat georganiseerd wordt door de bibliotheken van Bibburen. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten om de werking en activiteiten van hun bibliotheken te stroomlijnen.
voorwaarden voor Z|pas vereenvoudigd
Woont u in Zoersel en hebt u een beperkt inkomen, dan kunt u sinds 1 september 2014 beroep doen op de Z|pas. Op die manier willen wij u onder andere meer mogelijkheden geven om te participeren aan activiteiten. Voortaan bepaalt enkel het (gezins)inkomen of u een Z|pas kan bekomen. Het sociaal statuut speelt geen rol meer.
jeugdhulp en vertrouwenspersonen
Iedereen heeft al wel eens een vraag of een probleem. De meeste jongeren kunnen hiervoor terecht bij vrienden of ouders. Jongeren in de jeugdhulp kunnen zich ook – ongeacht hun leeftijd – laten bijstaan door een vertrouwenspersoon.
evenementenspeerpuntactie
Het reglement evenementenspeerpuntactie is op de gemeenteraad van mei goedgekeurd. Dit reglement bestond al voor jeugd- en sportverenigingen, maar socio-culturele verenigingen vielen in het verleden uit de boot. Nu zijn ook deze verenigingen vrijgesteld van retributie bij de organisatie van grote evenementen die de naam van onze gemeente mee uitdragen buiten de gemeentegrenzen.
schrijf u als de bliksem in voor onze zomerwerking
Sinds woensdag kunt u online inschrijven voor onze zomerwerking. De plaatsen tikken weg terwijl u dit leest, dus snel zijn is de boodschap!
zomerwerking 2017 | voorinschrijving
De zomermaanden komen in zicht. Voor uw kroost betekent dit weer twee heerlijke maanden zonder school en héél véél (buiten) spelen! Zoekt u nog leuke zomeractiviteiten voor uw kind(eren) tussen 4 en 14 jaar (geboortejaar 2002 - 2013)? Dan is ons zomeraanbod voor hen ongetwijfeld de sleutel tot een supervakantie! De voorinschrijvingen voor workshops, themakampen en uitstappen starten vandaag.
er huizen vreemde vogels in Beuk & Noot
Al het hele schooljaar werkt iedereen van gemeentelijke basisschool Beuk & Noot aan het kunstproject ‘Vreemde Vogels’. In mei kunt u de kunstwerken bewonderen in de etalage van enkele Zoerselse handelaars. Bovendien wordt de school tijdens de opendeurdag omgetoverd tot een heus museum.
vraag tijdig een speelstraat aan!
Leven uw kinderen zich bij mooi weer graag buiten uit? En woont u in een buurt waar veel jonge kinderen opgroeien? Dan is een speelstraat de ideale manier om hen bij elkaar te brengen en samen onbezorgd en veilig buiten te laten spelen.
studeren in de bib en het Koetshuis
Wie nood heeft aan een stille studieplek, motivatie haalt uit het samen studeren met anderen of thuis teveel afgeleid is, vindt binnenkort een stille studieplek - mét draadloos internet - in de bib van Zoersel of in het Koetshuis in het park van Halle.
sexting en grooming | infoavond ‘veilig online’
Jongeren, of beter nog ‘kinderen’, raken op alsmaar jongere leeftijd vertrouwd met smartphones, internet, sociale media... Dat is echter niet zonder gevaar. Niet iedereen die ze via die weg ontmoeten, heeft immers de juiste bedoelingen. We geven u alvast enkele tips om uw kind te beschermen en nodigen u graag uit op een infoavond hieromtrent.
Zoerselaar Belgisch kampioen enduro bij beloften
Zoerselaar Mathias Van Hoof (23) werd begin september knap Belgisch kampioen enduro bij de beloften. Enduro is een vorm van langeafstandsmotorcross, waarbij het traject deels over openbare, onverharde wegen gaat, afgewisseld met zogenaamde proeven of specials in weiden, bossen, steengroeven … Eventuele technische mankementen tijdens de race moeten door de rijder zelf worden verholpen. Lukt dit niet, dan ligt hij eruit.
terug naar school: ochtendstress vermijden
Na de zomervakantie is het voor heel wat kinderen opnieuw flink aanpassen tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar. Maar ook voor ouders is het terug wennen. De volgende tips kunnen u helpen om de septemberochtenden vlotter te laten verlopen.
graag uw mening over onze zomerwerking - óók als uw kinderen niet deelnamen!
Net zoals elk jaar werkten onze jeugddienst en een team van monitoren afgelopen zomer een uitgebreid zomeraanbod uit. Om te kunnen blijven evolueren, willen we ons aanbod en onze manier van werken grondig evalueren. Uw mening is daarbij zeer belangrijk, óók als uw kinderen niet deelnamen!
bouw nieuwe school en sporthal start volgende week
Het is zo ver! Komende dinsdag wordt gestart met de effectieve afbraak van de oude school en sporthal aan Halle-Velden, om zo plaats te maken voor twee gloednieuwe gebouwen. Vanaf dinsdag wordt de site dus - voor het komende jaar - omgebouwd tot een bouwwerf.
fietsdrieluik ‘Oeposmoemoeeurevlo’ start zondag
Zoals elk jaar organiseert het Land van Playsantiën ook deze zomer een driedaags fietsevenement, zij het dit keer in een volledig nieuw kleedje. Onder de noemer ‘Oeposmoemoeeurevlo’ staat alles in het teken van de jaren ‘20 - ‘40. De eerste fietstocht is nu zondag, 17 juli, in Lille en Malle. Neemt u deel aan minstens twee fietstochten, dan maakt u kans op een mooie prijs!
schrijf u als de bliksem in voor onze zomerwerking
Sinds gisteren kunt u online inschrijven voor onze zomerwerking. De plaatsen bij de kleuteractiviteiten gaan snel de deur uit. Voor lagere schoolkinderen en tieners tot 14 jaar is er nog wat meer keuze. Snel zijn is sowieso de boodschap!
tover uw straat om tot een speelparadijs
Tijdens de zomervakantie kunt u van uw straat een speelstraat maken waar uw kinderen tijdens een bepaalde periode vrij en veilig kunnen hinkelen, rolschaatsen, springen, huppelen en nog zo veel meer leuke dingen doen. Het vraagt wel een kleine voorbereiding om zo’n straat aan te vragen. Begin er dus nu alvast aan want de aanvragen moeten binnen zijn voor 16 mei.
journalistenwedstrijd Davidsfonds
Het Davidsfonds organiseerde voor de derde maal op rij een Junior Journalistwedstrijd in Zoersel. Een schrijfwedstrijd is uniek in Zoersel en biedt schrijftalent bij de jeugd een enige kans.
speelveld van Chiro Waks is geen hondentoilet
De Chiro van Zoersel heeft al een hele tijd last van hondenpoep op hun speelterrein aan het Kermisplein. Daarom klopten zij aan bij het gemeentebestuur om dit probleem aan te pakken.
gewoon spelen: speelpleinwerking voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) handicap
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Monnikenheide opnieuw ‘gewoon spelen’, een speelpleinwerking voor kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar met een (vermoeden van) handicap. Zij kunnen in de paasvakantie hun hartje al gaan ophalen, maar ook tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie kunnen ze één of meerdere dagen gaan spelen dichtbij huis.
Christophe Sepot - in 80 dates de wereld rond
Momenteel vertoeft hij in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, maar Zoerselaar Christophe Sepot (35) is intussen al bijna twee jaar weg van huis. Na goed 1,5 jaar op een zeilboot, trekt hij nu verder door Afrika om midden april terug thuis te komen in Zoersel. Klein detail: Christophe versiert op iedere bestemming een date en wil zo ‘in 80 dates de wereld rond’.
Zoerselse Kim Crabeels breekt potten als kinder- en jeugdauteur
Zes kinder- en jeugdboeken uitbrengen op een kleine drie jaar tijd, daar wereldwijd succes mee oogsten en daarnaast ook nog mama zijn van drie. Weinigen doen het haar na. Hoog tijd dus voor een gesprekje met de Zoerselse Kim Crabeels, die intussen in Kortrijk-Dutsel bij Leuven woont.
Dag van de Jeugdhuizen 2015
Zaterdag 14 november is het de Dag van de Jeugdhuizen. En dat laten onze Zoerselse jeugdhuizen niet zomaar voorbij gaan. Want de Zoezel, de JoeNiz en De Non zijn alle drie unieke plekken. Van, voor en door jonge mensen. Op deze dag zetten ze zichzelf graag nog eens extra in de verf en organiseren ze heel wat leuke activiteiten.
helpende handjes gezocht voor aanleg gloednieuw ravotterrein
Op zaterdag 7 november geeft Jeugdbond voor Natuur en Milieu, kortweg JNM, het startsein voor de inrichting van haar gloednieuw ravotterrein ‘De Dwergenbergen’ achter de gemeentelijke basisschool Beuk & Noot. Daarvoor zijn we nog op zoek naar kleine of grote helpende handjes om de 1.600 bij- en vlindervriendelijke bomen en struiken aan te planten.
nieuwe uitbater voor het Koetshuis
De komende jaren zal het Koetshuis in het park van Halle beheerd worden door Luc Vandenplas - of Vandenplas-Events bvba. Het gemeentebestuur sloot een concessieovereenkomst af met Luc voor de komende negen jaar, nadat hij als beste uit een selectieprocedure kwam.
verenigingen met Z|label in stijgende lijn
Eind juni ondertekenden de voorzitters van de adviesraden welzijn, cultuur, jeugd, sport en senioren een charter waarmee ze zich engageren om alle verenigingen binnen hun terrein aan te moedigen een Z|label aan te vragen. Intussen kenden we dit label al aan een twintigtal verenigingen toe.
vorming? schrijf u tijdig in!
Binnen onze gemeente zijn er tal van initiatieven die deze maand hun nieuw werkjaar opstarten. We denken onder meer aan het muziek- en woordfiliaal, het filiaal beeldende kunst en de taalcursussen van Lionsclub Zoersel.
de tijd van hun leven in Bohicon
De afgelopen maanden kreeg onze stedenband met Bohicon in het Afrikaanse Benin een extra dimensie. Na een jaar van voorbereiding en verschillende benefietactiviteiten vertrokken zo’n dertigtal Zoerselse jongeren naar onze zusterstad om er vier projecten op te starten.
inschrijven voor zwemlessen vanaf maandag
Wilt u uw zoon of dochter inschrijven voor zwemlessen in het zwembad van Pulderbos? Dan kan dit vanaf maandag 31 augustus vanaf 18 uur!
Zoerselse jongeren bekroond tot ambassadeur van de gezonde mond
Jong geleerd, is oud gedaan! Dat hebben ook de monitoren van onze speelpleinwerking gedacht! Daar stond afgelopen week namelijk alles in het teken van een goede mondhygiëne. Zo werd er onder meer naarstig geknutseld aan een heus tandenkunstwerk, maakten de kinderen zelf tandpasta en speelden ze uiteenlopende spelletjes rond het verzorgen van je tanden en mond.
radio en tv vanuit Zoersel
Op 23 en 24 juli komt productiehuis De chinezen, bekend van onder meer ‘Iedereen beroemd’, een aflevering voor een gloednieuw tv-programma opnemen op het domein van het psychiatrisch centrum Bethanië.
buitenschoolse kinderopvang Stekelbees toe op 20 en 21 juli
Naar aanleiding van de feestdag op dinsdag 21 juli maakt Stekelbees de brug en zal de buitenschoolse kinderopvang ook maandag 20 juli gesloten zijn. Dat betekent dat er die dag dus ook geen voor- en nabewaking voor de speelpleingangertjes is.
Z|label voor verenigingen met een groot hart
Sport, cultuur en ontspanning dragen in grote mate bij aan ons welzijn. Samen met gemeente & ocmw Zoersel vinden heel wat verenigingen dat zo’n deelname aan het vrijetijdsaanbod geen exclusief voorrecht is voor wie het kan betalen. Zij engageren zich dan ook om aan mensen met een beperkt inkomen een significante korting te geven wanneer ze zich bij hun vereniging willen aansluiten.
sporten in de natuur: een aanrader
Het is pas echt zomer als u weer volop buiten kunt sporten, als u er met de mountainbike op uit kunt of uw loopschoenen aan kunt trekken. Bloso bracht de mooiste loopomlopen en mountainbikeroutes in kaart, zowel voor beginners als voor gevorderden.
opvoedtip: examenstress
Hebt u kinderen tussen 6 en pakweg 23 jaar, dan is voor hen - maar ook voor u - juni examentijd. Niet zelden een spannende periode. Veel ouders vragen zich dan ook af hoe ze hun kind of tiener kunnen helpen om die examens tot een goed einde te brengen. Groeimee.be geeft enkele tips.
fietsen langs waterlopen
Wat een weer! Hebt u zin om er met uw tweewieler op uit te trekken? Dan heeft de provincie Antwerpen voor u enkele fietsroutes uitgestippeld, enerzijds doorheen de geschiedenis van het landschap en anderzijds met water als centraal thema. ‘Landschapsbelevenissen’ en ‘veleau’ leiden u langs onbekende plekjes.
inschrijvingen voor onze zomerwerking van start
U kunt nu online inschrijven voor onze zomeractiviteiten voor kleuters (van geboortejaar 2011 tot 2009), lagere schoolkinderen en tieners (van geboortejaar 2008 tot 2001). Dit doet u via www.zoersel.be/zomeractiviteiten. Daar klikt u verder op de rode balk ‘klik hier voor inschrijven activiteiten’.
voorinschrijvingen zomeractiviteiten starten weldra
Tussen maandag 6 juli en woensdag 26 augustus 2015 kan uw kind zich komen amuseren bij speelplein ZipZap en tijdens allerlei leuke zomeractiviteiten. Voor speelplein ZipZap hoeft u niet vooraf in te schrijven, maar wel voor de zomeractiviteiten. Tussen 20 en 24 mei kan u zich op zoersel.be registeren en al een kijkje nemen bij de activiteiten.
proef van lokale kunst tijdens de Week van de Amateurkunsten
Vanaf vandaag, tot en met zondag 3 mei, vindt de jaarlijkse Week van de Amateurkunsten (WAK) plaats, met als thema 'De kleine artiest'. In onze gemeente staan tal van initiatieven op het programma. Hét uitgelezen moment om eens te komen proeven van onze lokale kunst.
buiten spelen is aan te bevelen
Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Spelen in de open lucht is dan ook nog eens gezond. Helaas is het vandaag niet altijd evident om zo maar overal te spelen. We vinden dat nochtans een belangrijk aandachtspunt en willen ons er dan ook voor inzetten. We willen u dan ook graag nog laten kennismaken met de speelstraten en de buitenspeeldag op 1 april.
verkaveling ‘het Klooster’ krijgt groene speelzone
In de verkaveling ‘het Klooster’ zal dit jaar nog gestart worden met de woningbouw op de vrijliggende percelen. De nieuwe woningen zullen aan de rand van het projectgebied komen waardoor er ruimte blijft voor een waardevolle, groene ruime waarvan alle bewoners in de verkaveling kunnen genieten.
muziek in mijn oren, maar niet in het verkeer
Hebt u al eens als voetganger, fietser of jogger een hoofdtelefoon of oortjes gebruikt terwijl u zich in het verkeer begaf? Zo veel leuker, maar als we eerlijk zijn, met zo veel meer risico. Oortjes of hoofdtelefoons zijn evenwel niet verboden door de wet, toch verspreiden we affiches om te sensibiliseren.
grootste kinderboekenfestival in onze bib
De Jeugdboekenweek van 14 tot 29 maart is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. Dit jaar is het thema ‘humor’. Daarom komt nu zondag tovenaarsleerling Malle Merlijn naar de bib.
Z|pas ook geldig bij zwemlessen
Vanaf maandag 30 maart kunt u uw kind inschrijven voor een nieuwe reeks van zwemlessen in het zwembad van Pulderbos. De Z|pas – die 50 % korting geeft op ontspannende, sportieve en culturele activiteiten – geldt voortaan ook voor die zwemlessen.
bezorg jij psychiatrische patiënten de vakantie van hun leven?
Snak jij al naar je jaarlijkse zomervakantie? De patiënten van zorgeenheid Kouter van het psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis alvast wel. Jammer genoeg is ‘op vakantie gaan’ of ‘vakantie hebben’ voor chronische, psychiatrische patiënten niet zo evident. Daarom besloot het pz Bethaniënhuis om de vakantie dit jaar naar Kouter te brengen!
vacature jobstudenten thuiszorg en monitoren jeugddienst
Onze dienst thuiszorg is voor de maanden juli en augustus op zoek naar jobstudenten voor de poetsdienst en voor de dienst gezinszorg. De gemeentelijke jeugddienst zoekt gemotiveerde monitoren voor de speelpleinwerking.
word monitor tijdens de zomerwerking en volg nu de cursus animator
Om monitor te worden tijdens de zomerwerking moet je een attest van animator in het jeugdwerk op zak hebben. Als je 16 wordt, kan je dit attest behalen door het volgen van een cursus, het doorlopen van een stage van 60 uur en het bijwonen van een terugkommoment.
aanstormend raptalent zingt over Zoersel
In zijn nieuwste song ‘Leven’ brengt de 23-jarige Rutger Van Doninck een ode aan onze gemeente. “Zoersel is niet zo klein, tis de shit om hier te zijn”, zingt hij in zijn videoclip, opgenomen aan het bekende kruis van Blommerschot. Weldra meer dan een lokale hit?
kinderen verhuizen collectie bibliotheek
Wilt u de bibliotheek in het Zonneputteke nog bezoeken, dan moet u snel zijn. De bib sluit immers morgen de deuren om te verhuizen naar de nieuwe locatie aan Dorp 54. Aanstaande maandag zullen tientallen kinderen helpen om de duizenden boeken te versjouwen.
treedt u deze zomer op in het park?
Traditiegetrouw kunt u ook in de zomer van 2015 enkele vrijdagen afzakken naar het park in Halle voor een vleugje muziek en tonnen sfeer. Zegt het u iets om voor een keertje zelf te schitteren op het podium?
dan toch geen ijspiste
Eerder werden plannen gesmeed om tijdens de eindejaarsperiode een ijspiste aan te leggen in dorp van Sint-Antonius. “De oproep, om elektriciteit te sparen in het kader van een mogelijk stroomtekort, heeft ons echter onze plannen doen wijzigen”, vertelt Luc Vandenplas, initiatiefnemer. “We bergen onze plannen op tot hopelijk volgend jaar.”
jubileumeditie van het Grote Bosgebeuren
Het scoutsterrein in Halle wordt zaterdag voor één dag en één nacht het decor voor de jubileumeditie van het Grote Bosgebeuren. Het evenement dat 25 jaar geleden begon als een gezellig samenzijn met ouders, leiding en leden om zo het scoutsjaar in stijl af te sluiten, groeide uit tot een van de grootste fuiven in onze gemeente.
uw kind met de fiets naar school?
Wil uw kind alleen met de fiets naar school? Een goede keuze want de fiets is een gezond, goedkoop en milieuvriendelijk vervoersmiddel. Maar bent u er nog niet helemaal klaar voor? Lees dan deze tips, ze helpen u en uw kind veilig op weg.
jeugdtheater Ziezo zoekt jong, nieuw bloed
Bent u tussen 8 en 18 jaar jong, hebt u zin in een leuke hobby en voelt u de acteermicrobe kriebelen? Dan is het Halse jeugdtheater ZieZo ongetwijfeld uw ding! Daar zijn ze immers op zoek naar jong, nieuw talent om er ook dit tiende jeugdseizoen een ferme lap op te geven!
jong en ondernemend? be creative en vlieg mee naar de wereldexpo 2015 in Milaan
Ben jij tussen de 18 en 35 jaar, creatief en ondernemend? Waag uw kans. Bedenk een Belgisch product gebruikmakend van verschillende expertises en vlieg in 2015 als ambassadeur mee naar de wereldexpo in Milaan.
kinderfeest in huis: hoe aanpakken?  Tips van opvoedingswinkel Zoersel
Sommige ouders zien het groots, anderen kiezen voor een klein gezellig feestje thuis. De druk om uit te pakken met dure uitjes, traktaties of zelfgemaakte decoratie is tegenwoordig groot.
plaatsen vrij bij zomeractiviteiten
Heeft uw kind nog zin in een extra activiteit deze zomer? Samen met andere kinderen op uitstap, leuke dingen maken of iets nieuw ontdekken? Kijk dan snel in het aanbod van de zomeractiviteiten en reserveer nog een plaatsje voor uw kind.
open speelplaats in Zoersel niet haalbaar
Eerder las u al dat we overwogen om de speelplaats van gemeentelijke basisschool de Kiekeboes ook open te stellen, naar het voorbeeld van Pierenbos in deelgemeente Halle. Het project uitbreiden naar deelgemeente Zoersel blijkt echter niet haalbaar.
Rode Duivelsgekte in het park
Net zoals afgelopen dinsdag kunt u onze Rode Duivels ook komende zondag gaan aanmoedigen in het park in Halle. Het enorme aantal toeschouwers zorgde dinsdag voor heel wat verkeerschaos. Daarom werden de geldende verkeersmaatregelen aangepast en zal de politie streng optreden bij overtredingen.
wk voetbal op groot scherm
Binnen minder dan een week is het zo ver! Op donderdag 12 juni start in Brazilië het WK voetbal. Kunnen onze Rode Duivels u wel bekoren, maar bent u niet meteen van plan om af te zakken naar het verre Brazilië? Dan wacht u in het park van Halle het perfecte alternatief!
zotte ideeën voor een groots cultuurproject: P.ART geeft je vleugels
De Provinciale Jeugddienst Antwerpen pakt uit met een nieuw concept om cultuur bij jongeren aan te moedigen. Vroeger kon je als creatieve jongere bij de provincie aankloppen voor subsidies voor ‘cultuurprojecten voor en door jongeren’.
speelplein voor iedereen
Zomervakantie: mooi weer, veel tijd om te spelen, buiten te ravotten… Maar mist uw kind al snel zijn schoolvriendjes en speelkameraadjes? Of zijn er wel eens van die dagen van verveling? Dan kan speelplein ZipZap een oplossing bieden. Elke dag spelplezier en dit jaar ook voor kinderen met een beperking.
vanaf vandaag registreren voor zomeractiviteiten
Van maandag 7 juli tot vrijdag 22 augustus 2014 kan uw kind zich, net als vorig jaar, weer komen uitleven bij speelplein ZipZap en tijdens de zomeractiviteiten van dabbers, grabbelton en swap. Om in te schrijven (hoeft niet voor speelplein), moet u zich vanaf vandaag registreren via een gloednieuw online systeem.
striproute viert feest
Fietsen in het spoor van stripfiguren en hun tekenaars, met veel stripgerelateerde activiteiten op het parcours. Dat is wat de striproute u wil bieden. Vorig jaar werd deze route gelanceerd en sindsdien is ze enorm populair. Om haar eerste verjaardag te vieren, loopt sinds zondag een speciale actie met gratis stripboeken en staat in mei een groot feest op de agenda.
repetitieruimte JoeBox klaar om te verhuren
Jeugdhuis JoeNiz in deelgemeente Sint-Antonius is uitgerust met een speciale repetitieruimte die de naam ‘JoeBox’ kreeg. Deze ruimte is gebouwd met geluidsdempende materialen volgens het box-in-boxprincipe, wat een optimale akoestiek oplevert voor muziekgroepen en geen hinder voor de omgeving. Vanavond vindt de officiële opening plaats en kunnen de eerste muzikale noten gekraakt worden.
speelplaats Kiekeboes mogelijk weldra ook open na schooltijd
In Halle liep vanaf 9 mei tot einde oktober 2013 een proefproject ‘open schoolspeelplaats’. Kinderen van 3 tot 12 jaar konden er op de schoolspeelplaats van de lagere school Pierenbos spelen buiten de schooluren.
weldra nieuw systeem om online in te schrijven voor zomeractiviteiten
Van maandag 7 juli tot vrijdag 22 augustus 2014 organiseert de jeugddienst speelplein ZipZap en allerlei leuke zomeractiviteiten. Bij speelplein Zipzap, voor lagere schoolkinderen, is vooraf inschrijven en registreren niet nodig. Maar wel voor de zomeractiviteiten.
activiteiten voor jong en oud - tijdig inschrijven
Wilt u deze zomervakantie, tijdens bepaalde dagen en uren, van uw straat een speelparadijs maken voor uw kinderen? Vraag dan tijdig een ‘speelstraat’ aan. Bent u 55-plusser en gooit u het liever zelf over de actieve boeg? Schrijf u dan tijdig in voor de seniorensportdag op 5 mei.
grabbelpas wordt grabbelton
U hoeft geen grabbelpas meer te kopen om met korting deel te nemen aan onze zomerwerking. Voortaan geniet iedereen het laagste tarief, ook zonder zo’n pasje. U kunt het wel nog steeds kopen zodat u korting krijgt bij Bobbejaanland, Planckendael, Zoo, Flandria …
Sebbe en Eros zetten Zoersel op de topsportkaart
Vandaag wordt in het Russische Sotsji het startschot gegeven van de 22ste Olympische Winterspelen. Vaandeldrager in het snowboarden is Mallenaar Seppe Smits. Maar wist u ook dat zijn opvolging nu al verzekerd is dankzij Zoerselaar Sebbe De Buck, die de spelen op een haar na miste?
repetitieruimte in JoeNiz bijna klaar
Jeugdhuis JoeNiz is uitgerust met een speciale repetitieruimte voor muziekgroepjes. "Nog een likje verf, enkele kasten voor materiaal en de repetitieruimte is klaar", zo vertelt Heriald Van den Bergh van JoeNiz. Muziekgroepjes kunnen een aanvraag doen om van deze ruimte gebruik te maken.
Opvoedtip van de maand: pubers en alcohol
Vanaf welke leeftijd mag een kind alcohol drinken? Mag uw dochter of zoon een aperitief proeven tijdens de feestdagen? En welke afspraken kunt u hierover maken? lees hier de tips van de opvoedingswinkel.
buslijn 410 niet door Sint-Antonius op oudejaarsnacht
We lieten u eerder al weten dat u zich ook dit jaar op oudejaarsavond en -nacht veilig kunt verplaatsen met het openbaar vervoer. Tussen 20 en 6 uur zullen er immers twee extra feestbussen rondrijden tussen Westmalle, Oostmalle, Halle, Sint-Antonius en Zoersel. Wat we echter maar pas ontdekten, is dat de lijn 410 'Antwerpen - Turnhout' (en andersom) tijdens oudejaarsnacht niet passeert in Sint-Antonius.
nieuws uit de gemeenteraad van 19 november
Het gemeentebestuur heeft beslist de extra kosten van de feestbus op zich te nemen zodat deze gratis blijft. Wie na een nachtje stappen van de bus gebruik wil maken moet wel vooraf een ticket afhalen in het administratief centrum, Handelslei 167.
lees jij ook mee?
lees jij ook mee?  02/10/2013
Ben je jong en lees je graag? Wil je graag mee beslissen welk hét jeugdboek van het afgelopen jaar was? Dan kan je lid worden van de kinder- en jeugdjury en jouw mening laten meetellen.
wees er als de kippen bij
Droom jij ervan om op een podium te staan, in een popgroep te spelen, een boek te schrijven... Dan ben je bij onze muziek- en woordacademie aan het juiste adres. De inschrijvingen starten opnieuw nu maandag. Om je keuze iets makkelijker te maken, sommen we graag kort even de verschillende mogelijkheden voor jongeren (vanaf 8 jaar) en volwassenen op.
watergewenning ouder en kind
De tropische temperaturen mogen dan al iets gezakt zijn, het blijft nog steeds erg aangenaam weer om een frisse duik te nemen. Het is niet alleen leuk, maar zeker ook geruststellend als uw kind dan ook kan zwemmen. Als ouder bent u de geschikte persoon om samen met uw zoon of dochter spelenderwijs te leren omgaan met water.
kei cool om te doen tijdens de vakantie
Is uw inspiratie op om nog leuke dingen te bedenken voor uw kinderen? Mist zoon z’n schoolkameraadjes om mee te ravotten? Wilt dochter nog eens met de vriendinnetjes spelen? Dan is misschien speelplein ZipZap wel de oplossing of kunt u uw kinderen nog inschrijven voor enkele activiteiten van Dabbers, Grabbelpas en Swappas.
Antitankgracht, een pareltje
De Antitankgracht is 33 km lang en verbindt de Schelde (Berendrecht) met het Albertkanaal (Oelegem). Ze werd aangelegd tussen 1937 en 1939 en moest Antwerpen helpen beschermen tegen een vijandige aanval.
kempenstreekview.be: het plezantste stukje op de wereldkaart
Google Street View, maar dan met een Kempens accent én stukken plezanter. Da’s kempenstreekview.be. De online kaart verklapt de fijnste plekjes in onze Antwerpse Kempen. Ideaal om deze vakantie te doen.
uw kind voor het eerst op kamp
In de zomervakantie gaan veel kinderen op kamp. Voor kinderen die deelnemen aan de activiteiten van de jeugdbeweging hoort het kamp er meestal gewoon bij. Maar ook dagkampen, sportkampen, taalkampen, ruimtekampen en knutselkampen bieden kinderen heel wat mogelijkheden om plezier te maken, te spelen of nieuwe vrienden te leren kennen.
in alle stilte studeren in de bib
Heb je nood aan een stille studieplek? Haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Ben je thuis te veel afgeleid? Kom dan studeren bij de bib (Zonneputteke 1b).
Zoerselse Kim Crabeels brengt eerste kinderboek uit
Hebt u thuis kleine pagadders rondlopen die niets liever willen dan dat u hen voor het slapengaan nog even onderdompelt in de onvoorspelbare wereld van de kinderboeken? Dan zullen zij ongetwijfeld gek zijn van ‘Magnus kan niet slapen’, het debuut van Kim Crabeels (31), geboren en getogen Zoerselse, die intussen een nieuwe thuis vond in het Hageland.
proefproject 'open schoolspeelplaats' in Halle vanaf 9 mei    /> lees meer
Het bestuur van wijkcomité Halle-Velden bracht de bal aan het rollen. Het informeerde in 2012 of er extra speeltoestellen konden worden geplaatst op het dorpsplein. Het aanbod dat er nu is, is immers ontoereikend wanneer er meerdere kinderen na schooltijd samen willen spelen. Maar indien we meer toestellen op het plein zouden plaatsen, zorgt dat voor problemen tijdens evenementen die plaatsvinden op het plein.
vraag tijdig een speelstraat aan ..... /> lees meer ...
Leven uw kinderen zich bij mooi weer graag buiten uit? En woont u in een buurt waar veel jonge kinderen opgroeien? Dan is een speelstraat de ideale manier om hen bij elkaar te brengen en samen onbezorgd en veilig buiten te laten spelen.
jouw werk op Open Monumentendag?  .... /> lees meer ...
Uncover de geheimen van onze Vlaamse monumenten in een pakkend stuk proza of poëzie, een flitsend filmpje, fotoreeks of illustratie … Misschien ben jij wel de persoon hiervoor?
maandag online inschrijven voor zwemlessen .... /> lees meer ...
We herinneren u er graag nog eens aan dat u nu maandag, 18 maart, vanaf 18 uur kunt inschrijven voor onze zwemlessen, en dit via www.igean.be.
een job in de zomervakantie ..../> lees meer ...
Droomt zoon of dochter ook al van de vakantie? Zoekt die misschien nog wat centjes die van pas kunnen komen tijdens Parkplezier, muziekfestivals of voor een reisje? Dan kan hij of zij misschien solliciteren voor een vakantiejob bij het ocmw of de dienst jeugd.
deze zondag gratis jongerenreismarkt .... /> lees meer ...
Heb je de vakantiejob bij het ocmw of de dienst jeugd te pakken, of kan je ergens anders aan de slag om wat vakantiegeld te verdienen? Dan kan je alvast beginnen dromen van je reisbestemming en je reisplannen beginnen smeden op de gratis jongerenreismarkt.
inschrijven zwemlessen weldra online .... /> lees meer ...
Inschrijven voor zwemlessen wordt geautomatiseerd via intercommunale Igean. Igean beheert het zwembad voor de gemeenten Malle, Zoersel en Zandhoven. Gedaan met de lange wachtrijen! Vanaf 18 maart om 18 uur kunt u via de website van Igean inschrijven. Meer info zal begin februari verschijnen in een folder en op de website van Igean.
Nieuwe folders informeren jongeren over 40 verschillende thema’s
Het Vlaams Informatiepunt Jeugd, ‘De Ambrassade’, ontwikkelde 40 nieuwe infofolders voor jongeren. Als je jong bent, word je vaak voor het eerst met bepaalde dingen geconfronteerd: seks, drugs, pesten, studeren, werken, politie, gerecht, geld,… en dat roept heel wat vragen op. De info die jongeren hierover vinden, is niet altijd even betrouwbaar of op hun maat.
jong talent gezocht
jong talent gezocht 13/12/2012
Het is weer zover: ‘Kunstbende’ is op komst! In deze kunstwedstrijd nemen jongeren tussen 13 en 19 het tegen elkaar op in categorieën performance, film, beeldend, foto, txt, muziek, dans, mode en DJ. Het gaat om een wedstrijd met voorrondes in verschillende provincies en een grote landelijke finale op 10 & 11 mei 2013.
een verslaafde ouder schudt je leven door elkaar
De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw (VAD) lanceert een sensibiliseringscampagne naar kinderen van ouders met een alcohol- of drugprobleem. Bij de campagne hoort een pakkend filmpje. Het toont een jong meisje dat de taken van haar verslaafde moeder overneemt en zo niet langer kind kan zijn.
dag van de jeugdhuizen met don’t hype festival
Vandaag, vrijdag 16 november, is het dag van de jeugdhuizen. 2012 is immers hét jaar van de jeugdhuizen en dit weekend is het precies een halve eeuw dat jeugdhuizen hun eigen ding doen. Rebels, eigenzinnig en helemaal van en voor jongeren. Geen reden voor een hype, wel om dit unieke concept eens stevig in de kijker te zetten. En wie kan dat beter dan de jeugdhuizen zelf met een stevig feest: "Don’t hype – 50 jaar jeugdhuizen".
nu praat ik erover
nu praat ik erover 14/11/2012
Heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastig gevallen? Het is vaak erg moeilijk om over zo’n situaties te praten. Je wil misschien wel praten, maar je durft niet. Sinds kort kan je daarom anoniem chatten met iemand van Child Focus.
wij zijn graag gezien
wij zijn graag gezien 26/10/2012
Meer licht brengen tijdens de donkere maanden staat ook dit schooljaar weer voorop. Voor de zesde keer op rij organiseren de gemeenten Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel, de politiezones Voorkempen en ZaRa en de scholen uit de regio een nieuwe fluoactie. De actie loopt van de herfstvakantie tot de paasvakantie.
volg een rijvaardigheidstraining en win
Proficiat! U hebt net uw rijbewijs behaald en dus bewezen dat u de basisvaardigheden onder de knie hebt om u veilig in het verkeer te begeven, maar… jammer genoeg worden nog teveel jongeren verkeersslachtoffer door hun onervarenheid achter het stuur. Het is immers pas door heel wat ervaring op te doen dat u een echt goede en veilige chauffeur wordt. Daarom biedt ‘On the Road’ u een bijkomende rijvaardigheidstraining aan.
opendeur nieuwe gebouwen Achterstraat op 29 en 30 september
Enkele maanden geleden openden voc Amigo’s en The Sky Is The Limit al een sporthal, een turnhal en twee danszalen in de Achterstraat. Eind september zijn ook de gemeentelijke gebouwen klaar en kunt u op deze locatie terecht voor een makkelijk toegankelijk en divers aanbod aan diensten en ontspanning.
oei, mijn kind liegt! Opvoedingswinkel Zoersel geeft tips
Vrijwel elk kind liegt wel eens. Best vervelend, zeker als u merkt dat het telkens weer gebeurt. Kunt u uw eigen kind nog wel vertrouwen? Wat is liegen? Een kind liegt als hij met opzet de waarheid verdraait. Daarvoor moet hij goed het onderscheid kunnen maken tussen fantasie en werkelijkheid. Vanaf 6 à 7 jaar lukt dit voor de meeste kinderen.
kleuterhuwelijk en reus Rob in administratief centrum
Op donderdag 20 september was het ‘kinderdag’ in het administratief centrum Zoersel. De derde kleuterklasjes van de Antoniusschool werden plechtig ontvangen voor een huwelijk in stijl. In de loop van de namiddag meldde een reus zich als nieuwe inwoner van Zoersel. Deze flinke kerel van wel vier meter groot, heet ‘Rob Klim-Op’ en werd geboren op 8 september 2012.
Scholenveldloop 2012 afgelast
De jaarlijkse scholenveldloop, dit keer op dinsdag 25 september 2012, wordt afgelast wegens slechte weersomstandigheden. “Ook vanavond en morgen wordt nog veel regen voorspeld. De veldloop zelf zou misschien nog kunnen doorgaan, maar voor de sport- en spelactiviteiten voor en na elke veldloop wordt het heel moeilijk”, zo meldt de gemeentelijke sportdienst.
Teuntje en Stekelbees verhuizen weldra
In de nieuwe site aan de Achterstraat kunt u weldra terecht voor een uitgebreid kinderopvangaan-bod. Zowel de af-en-toe-opvang Teuntje als de buitenschoolse opvang Stekelbees zullen einde september verhuizen van hun locaties in de Kapellei en de Handelslei naar de Achterstraat.
veilig terug naar school met campagne ‘veiligheid boeit’
De vakantie is bijna voorbij. De ‘familiale ochtendspits’ wordt weer dagelijkse kost en opnieuw vraagt u zich af: "Hoe krijg ik de kinderen veilig op school vóór de bel rinkelt? En geraak ik zelf op tijd op m’n werk?" Wat uw antwoord ook is, zorg ervoor dat het een veilig antwoord is. Laat de excuses voor wat ze zijn want dit schooljaar maken we er komaf mee! Trouwens… excuses boeien ni!
speelpleintjes krijgen nieuwe borden
Vier speelpleintjes in Zoersel hebben een naam gekregen uit de Kiekboe-strip. Elk pleintje heeft een mooi bord met daarop de stripfiguur van auteur Robert Merhotein, beter gekend als Merho. In 2006 kreeg het speelpleintje in de Acacialaan, in de wijk Risschot in Zoersel, als laatste de naam 'Moe-moe', naar de moeder van de bekende stripheld. Het speelplein aan De Reiger werd omgedoopt tot het 'Marcel Kiekeboe'-speelplein, dat aan de Melkweg kreeg de naam 'Konstantinopel'-speelplein en knappe 'Fanny' leende haar naam aan het speelpleintje aan de Gagelaars.
Awel, de kinder- en jongerentelefoon, is op zoek naar vrijwilligers
De kinder- en jongerentelefoon, vroeger ‘KJT Vlaanderen’, ruilde zijn naam voor het klinkende ‘Awel’. Een nieuwe naam betekende ook een nieuw logo en een nieuwe website. Awel.be is een mobiele site waardoor kinderen en jongeren nu nog makkelijker de weg vinden naar Awel. Awel is er voor alle kinderen en jongeren met een verhaal, een vraag, een probleem.
speelstraten deze zomer in Zoersel
Spelen uw kinderen graag buiten? En hebben ze heel wat vriendjes in de buurt om mee te spelen? Dan is een speelstraat een ideale oplossing om uw kinderen veilig buiten te laten spelen. Een speelstraat is een tijdelijk autoluwe straat ... .
uw kind gaat logeren: feest of nachtmerrie?
De opvoedingswinkel van Zoersel biedt u hier elke maand opvoedtips aan. Een eerste reeks van tips, heel toepasselijk voor deze vakantiemaanden, over ‘uw kind gaat logeren’. Tijdens de vakantiemaanden zal uw kind misschien ergens gaan logeren, bij opa of oma, bij vrienden of op kamp. Soms een noodzakelijk kwaad, soms even wat quality time voor uzelf of met uw partner. Af en toe uw hartedief op logies, daar is helemaal niets mis mee ... .
gezocht: vrijwilligers speelplein- en vakantiewerking Rode Kruis
Vakantie voor iedereen? Voor heel wat kinderen is dit helaas geen realiteit. Financiële of familiale omstandigheden zorgen ervoor dat zij niet op vakantie kunnen tijdens de zomer. Ook kinderen die in een opvangcentrum voor asielzoekers wonen, krijgen die kans niet. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en Speelweken voor kinderen in opvangcentra.
zomeractiviteiten uit de startblokken
Onze jeugddienst is er weer helemaal klaar voor. Deze zomer organiseren zij opnieuw tientallen leuke activiteiten voor kleine en grote jeugd. Kleuters gaan op uitstap naar het Doezelbos, naar toneel Glibber de Slak, helpen een handje op de boerderij of maken de knapste knutselwerkjes en bakken de lekkerste koekjes.
beleid voor en door kinderen en jongeren
Vorig jaar lagen spelende kinderen onder vuur, kinderdagverblijven moesten sluiten of verhuizen, buren dagvaardden een jeugdbeweging ... Allemaal omdat het geluid van spelende kinderen hen stoorde. In april 2011 dienden een aantal parlementsleden daarom een resolutie in voor meer speelruimte voor kinderen en jongeren. In één adem werd ook aangestuurd op een sensibiliseringscampagne, die er intussen is in de vorm van een charter.
brute pech of brute papa?
Sinds 13 maart bestaat er één centraal telefoonnummer voor elk vermoeden van geweld. Van 9 tot 17 uur kan iedereen discreet en gratis op het nummer 1712 terecht met vragen en concrete meldingen, met vermoedens en feiten over intra- en extrafamiliaal geweld, voor een vervolgtraject binnen hulpverlening of binnen justitie. Het nummer is er voor zowel daders als slachtoffers en voor alle doelgroepen: kinderen, volwassenen en ouderen.
gezocht: studenten voor zomervakantie
De zomervakantie lijkt misschien nog veraf, maar gemeente en ocmw zijn al volop op zoek naar studenten voor deze periode.
dé manier om vreemd te gaan!
Ben je tussen 14 en 30 jaar oud en heb je eens zin in iets anders? Ben je op zoek naar een manier om een land, haar mensen en cultuur op een andere manier te ontdekken? Wordt het hoog tijd om je adresboekje met internationale vrienden aan te vullen? Kortom, ben je op zoek naar dé manier om ‘vreemd te gaan’? Dan ben je bij Go Strange aan het juiste adres.
AFS-studenten zoeken gastgezin
Eind augustus komen zo’n tweehonderd jongeren van over de hele wereld naar Vlaanderen op uitwisseling via AFS. Ze verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. Voor de regio Kempen zoekt AFS zestien gastgezinnen die deze uitdaging willen aangaan.
nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten
De nieuwe wetgeving rond geluidsnormen verplicht organisatoren van fuiven en festivals om vanaf 2013 het geluid op hun evenement te monitoren, bezoekers te informeren over het geluidsrisico en oordopjes ter beschikking te stellen. Op 8 maart kan al wie dit wenst hierover een informatiesessie bijwonen in het Provinciehuis in Antwerpen.
onbezorgd buiten spelen in een speelstraat
Waar is de tijd gebleven dat u als ouder uw kinderen onbezorgd op straat kon laten voetballen, touwtjespringen ... zonder schrik te moeten hebben voor het ‘verkeersgeweld’? Wel, het gemeentebestuur wilt u - en vooral uw kinderen - de kans geven om terug vrijuit buiten te kunnen spelen. U kunt namelijk zelf de vraag stellen om van uw straat - tijdens de zomermaanden - een speelstraat te maken.
jeugdraad zoekt nieuwe spreekbuis
Vang je soms tips of voorstellen op om onze gemeente kind- of jeugdvriendelijker te maken? Voel je je begaan met de kinderen en jongeren in onze gemeente? Wil jij hen vertegenwoordigen en hun stem laten horen bij het gemeentebestuur? Wil jij mee het Zoerselse jeugdbeleid uitstippelen, stimuleren en verbeteren? Dan ben jij mogelijk de persoon waarnaar onze jeugdraad op zoek is.
vergeet de Kids-ID niet
Gaat u tijdens de krokus- of paasvakantie op zoek naar de zon? Of wilt u elders gaan genieten van de koude en de sneeuw? Denk er dan aan dat ook uw kinderen (jonger dan 12 jaar) een geldig reisdocument nodig hebben als u naar het buitenland reist. Zo’n Kids-ID kost drie euro, is drie jaar geldig en moet minstens veertien dagen voor vertrek aangevraagd worden in ons administratief centrum of in één van de antennes.
gemeente en jongeren gaan voor brandveilige jeugdlokalen
De gemeentelijke technische dienst is druk in de weer met het plaatsen van brandpreventiematerialen in de jeugdlokalen. Pictogrammen, noodverlichting, branddekens, rookdetectoren en CO-melders krijgen allemaal een plaats.
fuiven doe je zo!
fuiven doe je zo!  25/11/2011
Bal Marginal, het Aspibal, het Grote Bosgebeuren, de KLJ-oudejaarsnachtfuif, de Sint-Teunisfeesten, de Nacht van de Long Man … en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Onze 3.000 Zoerselse jongeren krijgen geregeld de kans om in onze gemeente te gaan dansen en eens goed uit de bol te gaan op uiteenlopende fuiven en feestjes van Zoerselse verenigingen. Maar hoe organiseer je een fuif? Dat kom je te weten in onze ‘fuifgids’.
'meet & greet' langs negen jeugdhuizen
De actie ‘fit in je hoofd, goed in je vel’ wil jong en oud aan de hand van tien stappen ertoe aanzetten zich goed te voelen. Twee van die stappen zijn ‘probeer eens iets nieuws’ en ‘reken op je vrienden’. Die twee dingen gecombineerd, leverde al snel de ‘meet & greet’-actie van de verschillende jeugdhuizen uit de Voorkempen op.
zomeractiviteiten staan voor de deur
De zomervakantie komt nu wel erg dichtbij. Naar goede gewoonte organiseert onze jeugddienst deze zomer opnieuw tientallen activiteiten voor kleine en grote jeugd. Zoon- of dochterlief inschrijven voor deze activiteiten (verplicht vooraf!) kan online nog tot en met nu maandag. Sinds gisterenochtend kunt u ook inschrijven aan het onthaal in het administratief centrum en in onze antennes in Halle en Zoersel.
cursus monitor terugbetaald
Ga je graag om met kinderen, speel je graag en verdien je graag iets bij tijdens de schoolvakanties? Volg dan een cursus zodat je het attest van ‘animator in het jeugdwerk’ op zak hebt.
jeugddienst

jeugddienst
administratief  centrum
Handelslei 167