A  A  A  A 
Streekmuseum 'De Groot Zoerselse geschiedenis'
           >>   website van de Heemkundige Kring   <<   
Of ga voor meer info naar de 


het museum - Het Heemhuisje

Schoolstraat 9 (vlakbij de kerk van Zoersel)
2980 Zoersel
T 03-2980 854
open: elke derde zondag van de maand, telkens van 10 tot 18 uurHet Heemhuisje, het Kempens boerderijtje van de Heemkundige Kring Zoersel achter de Sint-Elisabeth kerk in Zoersel, is meer dan ooit een huis over en voor alle Zoerselaars.

U kunt er 'de Groot Zoerselse Geschiedenis', een kroniek over Halle, Sint-Antonius en Zoersel, ontdekken. Daarnaast kunt u op de zolderverdieping terecht om het archief- en documentatiecentrum 't Heemhuisje te raadplegen.

drie geschiedenissen

Eigenlijk komen er drie geschiedenissen aan bod, want tot de fusie in 1977 leidden Zoersel, Halle en Sint-Antonius een apart bestaan. Elke deelgemeente heeft dus haar eigen historie: Zoersel als dubbeldorp met Westmalle, Halle als eeuwenoude heerlijkheid en Sint-Antonius als gehucht van Brecht. Zowel de verscheidenheid als eenheid van de drie deelgemeenten vormen de charme van de fusiegemeente.

praktische informatie

  • Het Heemhuisje is elke derde zondag van de maand open, telkens van 10 tot 18 uur 
  • Zoerselse scholen kunnen gratis een bezoek brengen.
  • Groepen of verenigingen kunnen ook op andere momenten een bezoek brengen, mits een vergoeding van € 1 per persoon met een minimum van € 10,00 per groep.
  • Maak hiervoor een afspraak met de secretaris van de Heemkundige Kring:

archief- en documentatiecentrum

dit is open op elke donderdag van 20 tot 23 uur, behalve op feestdagen

of u kan online het archief hier raadplegen