A  A  A  A 
Nieuwsarchief 2019
Herentalsebaan onderbroken omwille van rioleringswerken
Komende maandag, 27 mei, starten rioleringswerken in de Herentalsebaan. Dit betekent dat de straat – vermoedelijk tot eind september – onderbroken zal zijn.
eerste steen nieuw ontmoetingslokaal en tien sociale zorgwoningen in Zoersel
Afgelopen woensdag werd in Zoerseldorp de symbolische eerste steen gemetst van een nieuw ontmoetingslokaal en tien sociale zorgwoningen. De nieuwe gebouwen worden de komende maanden opgetrokken op het terrein tussen wzc De Buurt en de Smissestraat.
inschrijvingen zomerwerking gestart
U kunt uw kind(eren) tussen 4 en 14 jaar sinds begin deze week online inschrijven voor onze workshops, uitstappen en themakampen in de grote vakantie.
warme maaltijden in De Buurt
Eet u niet graag alleen of hebt u nood aan wat gezelschap? Dan kunt u elke donderdagmiddag in woonzorgcentrum De Buurt terecht voor een lekkere, warme maaltijd.
rookmelders redden levens
Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand.
de Klimaatbende debatteert tijdens echte ‘klimaattop’
Met 220 zijn ze, de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die elke basisschool van Zoersel afgevaardigd heeft als trekker voor het project ‘de Klimaatbende’. De bedoeling van het project is om met z’n allen enkele klimaatdoelstellingen te behalen, zoals minder CO2 uitstoten.
Salut la Copine | Lien Van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlain
Lien van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen brengen Franse chansons op 1 juni naar onze Kapel (Handelslei 167). De drie kiezen met ‘Salut la Copine’ voor een mix van bekende en minder bekende Franse chansons. Onder andere Bourvil, Pink Martini, Joe Dassin passeren de revue.
hart- en vaatziekten: uw lot deels in eigen handen
Hebt u een hoge bloeddruk of cholesterol, dan ondervindt u daar vermoedelijk weinig hinder van. Beide problemen geven namelijk zelden klachten, maar liggen wel vaak aan de basis van een beroerte of hartaanval. Wist u dat een gezond eetpatroon, voldoende beweging en niet roken uw kans op dergelijke hart- en vaatziekten met maar liefst 80 % kan verminderen?
zomeractiviteiten: voorinschrijven kan vanaf vandaag
Zoekt u deze zomer nog leuke activiteiten voor uw kind(eren) tussen 4 en 14 jaar (watersportkampjes tot 16 jaar) met serieuze speelkriebels? Dan is ons zomeraanbod voor hen ongetwijfeld de sleutel tot een supervakantie.
Halle-Dorp onderbroken van 15 tot 17 mei
Van 15 tot en met 17 mei zal Halle-Dorp, omwille van een aansluiting van een nieuwe meergezinswoning op het rioleringsnet, volledig onderbroken zijn tussen De Pier en de Krimveldweg.
Do you speak English?
Do you speak English? 08/05/2019
Wil u volgend jaar rond deze tijd – net zoals de cursisten op de foto – een getuigschrift Spaans, Italiaans, Duits, Frans of Engels op zak steken? Volg dan één van deze taalcursussen bij Lionsclub Minerva.
open oproep activiteitenprogramma op voormalige speelplaats, met eventueel de schoolgebouwen, in Halle
Gemeente & ocmw Zoersel stelt de leegstaande schoolspeelplaats en -gebouwen in de Lindedreef in Halle ter beschikking om er deze zomer een activiteitenprogramma voor de buurt te organiseren. Ze doet hiervoor een oproep naar alle geïnteresseerden. Wie dus zin heeft om een toegankelijk programma in elkaar te boksen, dat erop gericht is om het buurtgevoel aan te wakkeren, kan zich kandidaat stellen tot 26 mei.
infoavond ‘verhuren doet u beter goed’
Inbraak, vandalisme, verloedering van de buurt, maar ook leegstandsbelasting ... Langdurig leegstaande woningen brengen weinig of geen voordelen met zich mee. U kunt uw leegstaande woning dus beter opnieuw gebruiken, verkopen of verhuren.
aankoop 5,67 ha grond om te bebossen
Kempens Landschap kocht vorige week 5,67 ha grond langs de Gestelsebaan, om er op termijn een nieuw bos – het Dwergenbos – aan te planten. Ook gemeente & ocmw Zoersel neemt 20 % van de aankoopkost op zich.
wat u moet weten in aanloop naar 26 mei
Dat u 26 mei opnieuw in het stemhokje wordt verwacht, is u ongetwijfeld niet ontgaan. Die dag stemt u namelijk gelijktijdig voor het Europees, federaal en Vlaams parlement.
koop lokaal tijdens de Week van de Korte Keten
Van 4 mei tot en met 12 mei zet de Week van de Korte Keten lokale producten, recht van bij de boer, in de schijnwerpers. Kom ze mee ontdekken en proeven tijdens verschillende activiteiten.
tweede editie Straatvinken: telt u mee?
De Ringland Academie lanceert de tweede editie van Straatvinken. Dit jongere broertje van CurieuzeNeuzen meet niet de luchtkwaliteit, maar het verkeer in de straat. Telt u donderdag 16 mei ook mee?
nieuwe bestemming vliegveld Malle duidelijk
Na jaren van onduidelijkheid heeft de Vlaamse regering onlangs een beslissing genomen over de herbestemming van het voormalig militaire vliegveld van Malle. Natuurpunt, Pidpa en enkele aangrenzende eigenaars gaan het domein kopen van de FOD Defensie en het inrichten als natuurgebied.
Koen Fillet denkt na met zijn penseel
Hoewel radiomaker Koen Fillet voornamelijk praat voor de kost, zou hij liever wat meer zwijgen. Wij lieten hem toch aan het woord over zijn jongste tentoonstelling ‘I used to see the beauty, now I see the truth’ in de Bijl.
wees niet gek, doe de tekencheck!
Let op: in april worden de teken terug actief. Teken verstoppen zich niet enkel in bossen. Let dus ook op als u in de tuin werkt, gaat wandelen of met de kinderen buitenspeelt. Van een beet van een teek kunt u immers ziek worden.
geniet met respect voor anderen
Daar is de lente, daar is de zon! Nu de temperaturen opnieuw de hoogte ingaan, kijken we alvast reikhalzend uit naar de gezellige tuinfeesten en buitenspelen met de kinderen. Let er wel op dat u het enthousiasme van u, uw gezin en/of uw vrienden op tijd tempert, zodat uw buren ook wat rust krijgen op een mooie (weekend)dag of avond.
kom mee ravotten op 24 april! | Buitenspeeldag
Wie is de grootste speelvogel van Zoersel? Kom het bewijzen op de Buitenspeeldag op woensdag 24 april. foto: © Stijn Willekens
te koop: voormalig gemeentehuis van Zoersel
Het gemeentebestuur verkoopt het voormalige gemeentehuis van deelgemeente Zoersel (Dorp 38). Hebt u interesse? Bieden (onder gesloten omslag) kan tot 16 mei 2019.
duwtje in de rug nodig voor uw project?
Te vroeg voor kerstsfeer? Voor solidariteit is het nooit te vroeg! Geef uw goed doel op als centraal project tijdens onze cadeau- en kerstmarkt en ontvang een financieel duwtje in de rug.
als eerste op de hoogte met BE-Alert
Sommige Zoerselaars waren vrijdag als eerste op de hoogte van de telefoonproblemen bij telecomoperator Proximus. Hoe dit kan? Ze zijn ingeschreven voor BE-Alert, het officiële alarmeringssysteem van de Belgische overheden (waaronder ook onze gemeente). Schrijf ook snel in!
nieuw openbaar onderzoek voor binnengebied tussen Heimeulenweg en Heybleukenstraat
Op 1 oktober 2018 weigerde het schepencollege de aanvraag voor een omgevingsvergunning, ingediend door de NV IMVAP, voor het bouwen van zeven meergezinswoningen (met telkens zes woongelegenheden) in het binnengebied tussen Heimeulenweg en Heybleukenstraat.
opgelet! zogenaamde ‘Ierse klusjesmannen’ weer op pad
Het fenomeen rond Irish travellers of Ierse reizigers is al langer gekend. Ieren of Britten - meestal Engelssprekend – gaan van deur tot deur om te vragen of ze “hulp” kunnen bieden met klusjes in of rond het huis. Ze bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra er betaald moet worden valt het bedrag een stuk hoger uit.
groepsaankoop spouwmuurisolatie: zorg dat u erbij bent
Samen met IGEAN organiseren we een groepsaankoop spouwmuurisolatie. Tekent u in, dan kunt u zonder zorgen én voor een lage prijs uw spouwmuur laten isoleren.
Erfgoeddag 2019: Hoe maakt u het?
Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19de editie van Erfgoeddag, op zondag 28 april, de schijnwerpers op ambachten en vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, ambachtelijkheid en meesterschap in Vlaanderen.
aangifte levenloos geboren kind: nieuwe wetgeving
Ouders van een levenloos geboren kindje willen hun zoon of dochter, naast een eeuwige plek in hun hart, ook vaak officieel een plaats geven in hun leven. Ze willen hun kindje een naam geven en laten registreren. Dat kan vanaf nu.
een nieuw mobiliteitsplan voor Zoersel: laat uw stem horen
Het gemeentebestuur gaf recent het startschot voor de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan voor de hele gemeente. In dit plan worden de mobiliteitsproblemen in Zoersel in kaart gebracht en oplossingen geformuleerd. Gezien u als inwoner als geen ander weet waar de knelpunten zich bevinden, rekenen we hierbij ook op uw mening en inbreng!
voor in uw agenda: zitdagen belastingen
Hebt u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Maak dan zeker een afspraak met één van de medewerkers van de FOD Financiën tijdens de ‘zitdagen’ op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 mei, telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur in ons administratief centrum (Handelslei 167).
SAVE-bord voor verongelukte Iris aan de Sjauwel
Aan de Sjauwel werd vorige week zondag een SAVE-bord ingehuldigd ter ere van Iris Maeriën uit Kasterlee. Op 18 juli 2015 kostte een crash op de E34 haar het leven. Ze was pas zestien.
standhouders Zoerselse kerstmarkt schenken 5.000 euro aan het goede doel
Afgelopen maandag kregen drie goede doelen nog een laat kerstcadeau van de standhouders van de Zoerselse cadeau- en kerstmarkt. De kerstmarkt, die begin december plaatsvond, bracht maar liefst 5.000 euro op, een bedrag dat onder de drie projecten verdeeld werd.
auto overheerst in woon-schoolverkeer
Gemiddeld 54,46 % van de leerlingen die schoollopen in één van de zes basisscholen in onze gemeente wordt met de auto naar school gebracht. Dat blijkt uit een enquête die eind 2018, begin 2019 gevoerd werd.
NIEUW: ontdekkingspad van Joost
Gisteren mocht onze burgemeester het nieuwe ‘ontdekkingspad van Joost’ feestelijk openen. Het pad is een initiatief van KWB Sint-Antonius in samenwerking met ZNA Joostens. Op die manier willen ze het contact tussen de bewoners van het woonzorgcentrum en de bewoners van de buurt op een leuke manier verhogen.
oud brood is niet goed voor eenden!
Gezellig met de (klein)kinderen de eendjes in het park gaan voederen? Niet doen! U denkt dat u de dieren een plezier doet, maar eigenlijk maakt u ze ziek.
knip Oude Baan | proefproject
Al geruime tijd zijn er verschillende klachten over het toenemend sluipverkeer in de Oude Baan tussen de Kapellei en de Waterstraat/Raymond Delbekestraat. Daarom denken we aan een knip in de Oude Baan.
wegen- en rioleringswerken in wijk Sint-Martinus van start
Vanaf 18 maart worden de Sint-Martinusstraat, Winkelhoeve, Krimveldweg, D’Eike, Ketelheide, Ronkaartweg en Lage Weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dit doen we om de wegen- en rioleringswerken vlot te kunnen laten verlopen.
trek de stekker uit
trek de stekker uit 12/03/2019
U kon er de afgelopen weken niet naast kijken in de media: opladers veroorzaken steeds vaker brand. Laad uw elektrische toestellen daarom enkel overdag op, onder toezicht én in een ruimte waar een rookmelder hangt.
80ste verjaardag en ereburgerschap voor internationaal gevierd multi-artiest Paul Ibou
Gisteren vond in het administratief centrum Zoersel een huldiging plaats van beeldend kunstondernemer, grafisch vormgever, typograaf, auteur en publicist Paul Ibou (pseudoniem voor Paul Vermeersch).
cultuur in de schijnwerpers
De temperatuur stijgt. Uw bloed begint wat sneller te stromen. Muzikanten stemmen hun instrumenten. Stoelen schuifelen bedeesd heen en weer. Uw adem stokt, de spots gaan uit en het doek gaat open: het culturele voorjaar is daar.
speelpleinwerking ‘gewoon spelen’ van start in paasvakantie
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Monnikenheide opnieuw ‘gewoon spelen’, een speelpleinwerking voor kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar met een (vermoeden van) handicap. Zij kunnen gedurende zes weken, verspreid over vier schoolvakanties en evenveel locaties, gaan spelen dichtbij huis.
drie veteraanbomen, met bijhorend oorlogsverhaal, in Zoersel
In 2018 was het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Naar aanleiding daarvan selecteerde het Regionaal Landschap de Voorkempen 21 bijzondere oorlogsverhalen en evenveel ‘veteraanbomen’ in de Voorkempen, waarvan er drie in Zoersel staan.
nu ook een natuurbegraafplaats in Sint-Antonius
Begin vorig jaar werd symbolisch de eerste boom van een toekomstig herdenkingsbos in Halle geplant. Dit herdenkingsbos, of natuurbegraafplaats, is een stukje openbaar domein waar u assen kunt begraven of verstrooien in een natuurlijke omgeving. Sinds de opening vonden al twaalf Zoerselaars een laatste rustplaats in dit stukje natuur. Nu is het de beurt aan Sint-Antonius.
vraag steun voor uw derdewereldproject
Hebt u een band met een project in een ontwikkelingsland? Of hebt u er misschien zelf eentje opgestart? Weet dan dat u uw project jaarlijks kunt laten registreren als ‘Zoersels derdewereldproject’. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan geeft gemeente & ocmw Zoersel uw project graag een financieel duwtje in de rug (1.500 euro).
GvA-journalist en Zoersels correspondent Jan Vorsselmans met pensioen
Na maar liefst 39 jaar als journalist bij Gazet van Antwerpen, onder meer als correspondent voor Zoersel, legde Jan Vorsselmans begin dit jaar zijn pen neer. “Ik ga het wat rustiger aan doen en meer tijd besteden aan mijn vrouw, klein)kinderen, familie en vrienden.”
gezocht: groene vingers met een hart voor kinderen
Onze Zoerselse scholen zetten sterk in op het klimaat, zoals met het gezamenlijke project ‘De Klimaatbende’ (U leest hier meer over in het Zoerselmagazine van februari, op pagina 9 en 10). Om onze leerlingen ook iets bij te brengen over de ‘ecologische voetafdruk’, werken enkele scholen samen met de Landelijke Gilden.
Te Gekke Wandeling in Zoersel | Trappistentocht
Het hele jaar vinden Te Gekke Wandelingen en projecten plaats. In Zoersel kunt u deze zondag – 24 februari – mee wandelen met de 36ste Trappistentocht, die start aan gemeentelijke basisschool Beuk & Noot.
geeft u mee vorm aan ons Zoersels beleid?
Bij aanvang van een nieuwe legislatuur worden ook de bestaande gemeentelijke adviesraden opnieuw samengesteld. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën en betrekken u graag bij onze beleidsvoering. Interesse? Laat het ons weten!
paadjes in park Halle krijgen tweede leven
Kwam u onlangs nog in het park in Halle, dan merkte u ongetwijfeld dat zowat de helft van de paadjes doorheen het park recent heraangelegd zijn. De zandweggetjes maakten plaats voor mooie, goed berijdbare parkwegen. Binnenkort is het de beurt aan de rest van de paadjes.
de plannen van het nieuwe bestuur
Sinds januari staat er een nieuw bestuur aan het roer van onze gemeente. De ploeg heeft heel wat ambities voor de komende zes jaar. Waar willen ze met Zoersel naartoe? Welke klemtonen willen ze leggen? In de beleidsnota 2019-2024 zetten de coalitiepartners de bakens voor de komende zes jaar uit.
verliefd op pleegzorg
verliefd op pleegzorg 15/02/2019
Gisteren, op Valentijnsdag, vonden we aan de voordeur van ons administratief centrum een grote liefdesbrief. Daarop stond de vraag ‘Liefste burgemeester Verstreken, wil Zoersel pleegzorggemeente blijven’?
in memoriam: ereschepen Willy Storms
Na een lange ziekte overleed op 9 februari 2019 Zoersels ereschepen Willy Storms, thuis in Halle, op 72-jarige leeftijd. Willy zetelde tussen 1983 en 2000 achttien jaar voor DDV (de Dorpsvernieuwing) in de gemeenteraad. Tijdens de eerste twee legislaturen was hij gedurende acht jaar een zeer gewaardeerd schepen van sociale zaken.
nieuw voorlopig rijbewijs | eenmalige verlenging
Op 1 februari werd een nieuw voorlopig rijbewijs (categorie B) ingevoerd. Vanaf nu is het opnieuw mogelijk om een voorlopig rijbewijs aan te vragen tijdens de zogenaamde “wachttijd” van drie jaar.
trainingen politie in oude schoolgebouwen Lindedreef
De Politie Voorkempen organiseert vaak trainingen en bijscholingen voor haar medewerkers. Om levensechte situaties te creëren, gebeurt dit ook dikwijls op een buitenlocatie. De oude leegstaande school in de Lindedreef is voor hen een perfecte plek om zulke oefeningen te doen.
eenrichtingverkeer in deel van de Victorielaan tot december
In de Victorielaan – ter hoogte van de bocht – worden er nieuwe appartementen gebouwd. Tijdens de werken nemen vrachtwagens vaak een deel van de baan in. Dit creëert een zeer gevaarlijke situatie wegens de slechte zichtbaarheid.
verkiezingen Europees Parlement | inschrijving Europese burgers
Op zondag 26 mei kiezen we de 705 leden van het Europees Parlement. Wie als burger van een EU-lidstaat in België ingeschreven is, maar niet de Belgische nationaliteit heeft, kan hier deelnemen aan deze verkiezing en stemmen voor kandidaten op Belgische lijsten.
chauffeurs minder mobielencentrale gezocht
Heel wat minder mobiele mensen willen graag hun familie bezoeken, boodschappen doen of naar de dokter gaan, maar vinden niet gemakkelijk vervoer. Wie beantwoordt aan de voorwaarden (inkomensgrens) kan dan rekenen op vrijwilligers van de minder mobielencentrale (MMC). Jammer genoeg is er een nijpend tekort aan vrijwilligers. Iets voor u?
inschrijvingen 2,5-jarige kleuters starten weldra
Wat vliegt de tijd... Uw zoon of dochter lijkt nog maar pas geboren of u moet al op zoek naar een geschikte school. In Zoersel hebt u de luxe dat u kunt kiezen uit zes kwalitatief hoogstaande scholen: één basisschool van het gemeenschapsonderwijs, twee vrije en drie gemeentelijke basisscholen. Uw kleuter - geboren in eender welke maand van het jaar 2017 - inschrijven kan in elk van onze scholen vanaf vrijdag 1 maart.
nog maar één renovatiepremie
Gaat u uw woning verbouwen of renoveren, dan biedt het Agentschap Wonen-Vlaanderen u heel wat premies, zoals de verbeterings- en renovatiepremie. Beide premiestelsels zijn in de loop der jaren echter zodanig naar elkaar toegegroeid, dat u vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom werd één overkoepelende renovatiepremie in het leven geroepen, die u vanaf vandaag kunt aanvragen.
één zwaluw maakt de lente niet (meer)
Ieder jaar kondigt de terugkeer van de zwaluwen een nieuwe lente aan. Dit was althans een vertrouwd beeld voor onze grootouders, want vandaag ziet u ze nog maar weinig. Meer en meer nesten - of locaties om er één te maken - verdwijnen. Geen nest betekent geen thuis en dus geen reden om hier te blijven. Samen met Natuurpunt willen we daar iets aan doen!
daag uzelf uit en neem deel aan Tournée Minérale
Nog exact één week en dan gaat de derde editie van ‘Tournée Minérale’ van start. De Druglijn en Stichting tegen Kanker roepen u opnieuw op om in februari geen alcohol te drinken. Het is niet zozeer een kwestie van uzelf iets te ontzeggen: u wint er vooral bij.
Zoerselse dieren goed verzorgd in VOC Brasschaat-Kapellen
VOC Brasschaat-Kapellen (opvangcentrum voor vogels en wilde dieren) liet ons deze week met enige fierheid weten dat zij vorig jaar 73 dieren uit onze gemeente hebben opgevangen, én dat ze zo’n 60 % daarvan ook terug konden vrijlaten.
cultuurprijs voor bezielers Theater Stap
Elk jaar reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad samen de Zoerselse cultuurprijs uit. De prijs gaat steeds naar een persoon of vereniging die onze gemeente op een culturele en positieve manier onder de aandacht brengt. Op zondag 20 januari mochten we Marc Bryssinck en Ingrid Van den Berg van Theater Stap de prijs overhandigen.
beleidsnota 2019-2024 is er
Tijdens de gemeenteraad van 22 januari stelde de nieuwe Zoerselse coalitie hun beleidsnota voor 2019-2024 voor. De zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties* vormden de inspirerende leidraad voor de nota.
digitale meters op komst
Vanaf dit jaar worden de eerste digitale meters geplaatst voor elektriciteit en aardgas. Binnen enkele jaren zal elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met deze meter en zal die met de draaiteller dus voorgoed verleden tijd zijn.
glasophaling gestopt wegens sneeuw
Wegens de sneeuw hebben de glasophalers hun ronde dinsdag moeten stopzetten. Deze ophaling zal een van de komende dagen worden ingehaald. De PMD- en restafvalophaling verloopt voorlopig nog normaal.
vakantiejob al gefixt?
Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar jobstudenten en monitoren tijdens de maanden juni, juli en augustus. Alle info over inleverdata van je kandidatuur, diplomavereisten, jobinhoud, inlichtingen en kandidaatformulieren vind je op www.zoersel.be/vacatures. Wees er snel bij!
voedselteam van start
voedselteam van start 21/01/2019
Wilt u er zeker van zijn dat uw voedsel afkomstig is van lokale boeren én van de hoogste kwaliteit is, sluit u dan nu aan bij het Zoersels voedselteam, dat 22 januari van start gaat. U kunt in eerste instantie kiezen uit groenten en fruit van de biologische boerderij Wijngaardhof, maar het aanbod zal op korte termijn nog uitbreiden.
mooie sporttitels voor Zoerselse dames
Afgelopen weekend plaatsten twee straffe Zoerselse sporters zich in de schijnwerpers. Danielle Le Bruyn pakte de titel op het Belgisch kampioenschap driebanden en veldrijdster Loes Sels werd vice-Belgisch kampioen in het veldrijden bij de elite dames.
niet langer gratis huisvuilzakken
Het principe ‘de vervuiler betaalt’, dat is opgenomen in de Vlaamse wetgeving, is een van de algemene uitgangspunten van het afvalbeleid. Op basis daarvan besloot het gemeentebestuur deze week om niet langer gratis huisvuilzakken te voorzien.
de magie van een gedicht | Poëzieweek
Eind januari - tijdens de Poëzieweek - zindert Zoersel weer van de poëtische activiteiten. Meer als een week lang wordt er gerijmd en gedicht, door jong en oud, in scholen, woonzorgcentra, bibliotheken, huiskamers en zelfs bij de bakker ...
complimentenfuif | zot van dansen
Wat zie je er mooi uit! Je hebt heerlijk gekookt vanavond! Dat heb je goed opgelost! Complimenten, of u ze nu geeft of krijgt, ze doen u goed. Op onze complimentenfuif op vrijdag 1 februari vliegen de schouderklopjes en lieve boodschappen in het rond!
nieuw bestuur legt eed af
Net zoals in de rest van ons land werd ook in Zoersel op 14 oktober een nieuwe bestuursploeg verkozen. Afgelopen maandag legden de 27 gemeenteraadsleden en de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst hun eed af.
blaffende honden bijten niet, of toch?
Naar aanleiding van een jammerlijk incident, waarbij een schaap werd doodgebeten, doen wij graag een warme oproep om uw hond steeds aan de leiband te houden. Zorg er ook thuis voor dat hij niet kan ontsnappen.
eerste hulp: voor ieder wat wils
Een ongeval is snel gebeurd. Maar als u meteen hulp biedt, kunt u vaak erger voorkomen. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Rode Kruis Zoersel organiseert daarom dit voorjaar enkele gratis vormingen.
nieuw woninghuurdecreet: heel wat nieuwigheden
Hebt u plannen om een woning te huren, te verhuren of op kot te gaan? Informeer u dan goed over de nieuwe regelgeving voor huurcontracten die sinds 1 januari in voege is.