A  A  A  A 
Nieuwsarchief 2019
digitale meters op komst
Vanaf dit jaar worden de eerste digitale meters geplaatst voor elektriciteit en aardgas. Binnen enkele jaren zal elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met deze meter en zal die met de draaiteller dus voorgoed verleden tijd zijn.
glasophaling gestopt wegens sneeuw
Wegens de sneeuw hebben de glasophalers hun ronde dinsdag moeten stopzetten. Deze ophaling zal een van de komende dagen worden ingehaald. De PMD- en restafvalophaling verloopt voorlopig nog normaal.
vakantiejob al gefixt?
Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar jobstudenten en monitoren tijdens de maanden juni, juli en augustus. Alle info over inleverdata van je kandidatuur, diplomavereisten, jobinhoud, inlichtingen en kandidaatformulieren vind je op www.zoersel.be/vacatures. Wees er snel bij!
voedselteam van start
voedselteam van start 21/01/2019
Wilt u er zeker van zijn dat uw voedsel afkomstig is van lokale boeren én van de hoogste kwaliteit is, sluit u dan nu aan bij het Zoersels voedselteam, dat 22 januari van start gaat. U kunt in eerste instantie kiezen uit groenten en fruit van de biologische boerderij Wijngaardhof, maar het aanbod zal op korte termijn nog uitbreiden.
mooie sporttitels voor Zoerselse dames
Afgelopen weekend plaatsten twee straffe Zoerselse sporters zich in de schijnwerpers. Danielle Le Bruyn pakte de titel op het Belgisch kampioenschap driebanden en veldrijdster Loes Sels werd vice-Belgisch kampioen in het veldrijden bij de elite dames.
niet langer gratis huisvuilzakken
Het principe ‘de vervuiler betaalt’, dat is opgenomen in de Vlaamse wetgeving, is een van de algemene uitgangspunten van het afvalbeleid. Op basis daarvan besloot het gemeentebestuur deze week om niet langer gratis huisvuilzakken te voorzien.
de magie van een gedicht | Poëzieweek
Eind januari - tijdens de Poëzieweek - zindert Zoersel weer van de poëtische activiteiten. Meer als een week lang wordt er gerijmd en gedicht, door jong en oud, in scholen, woonzorgcentra, bibliotheken, huiskamers en zelfs bij de bakker ...
complimentenfuif | zot van dansen
Wat zie je er mooi uit! Je hebt heerlijk gekookt vanavond! Dat heb je goed opgelost! Complimenten, of u ze nu geeft of krijgt, ze doen u goed. Op onze complimentenfuif op vrijdag 1 februari vliegen de schouderklopjes en lieve boodschappen in het rond!
nieuw bestuur legt eed af
Net zoals in de rest van ons land werd ook in Zoersel op 14 oktober een nieuwe bestuursploeg verkozen. Afgelopen maandag legden de 27 gemeenteraadsleden en de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst hun eed af.
blaffende honden bijten niet, of toch?
Naar aanleiding van een jammerlijk incident, waarbij een schaap werd doodgebeten, doen wij graag een warme oproep om uw hond steeds aan de leiband te houden. Zorg er ook thuis voor dat hij niet kan ontsnappen.
eerste hulp: voor ieder wat wils
Een ongeval is snel gebeurd. Maar als u meteen hulp biedt, kunt u vaak erger voorkomen. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Rode Kruis Zoersel organiseert daarom dit voorjaar enkele gratis vormingen.
nieuw woninghuurdecreet: heel wat nieuwigheden
Hebt u plannen om een woning te huren, te verhuren of op kot te gaan? Informeer u dan goed over de nieuwe regelgeving voor huurcontracten die sinds 1 januari in voege is.