A  A  A  A 
Land van Playsantiën
samenwerkingsverband                                     

Dat u in België en in Vlaanderen woont, dat wist u allicht, maar weet u dat u ook woont in het ‘Land van Playsantiën’? De kans is vrij groot van niet. Maar daar hopen de initiatiefnemers van dit nieuwe toeristische samenwerkingsverband de komende jaren snel wat aan te veranderen. 

Begin 2004 werd het Land van Playsantiën boven de doopvont gehouden. Dit is het toeristisch samenwerkingsverband tussen Lille, Malle, Ranst,  Zandhoven en Zoersel. Het doel is om via samenwerking bijkomende impulsen te geven aan toerisme en recreatie.

Zo kan het Land van Playsantiën een grotere rol spelen in het toeristische landschap. Dat brengt leven in de brouwerij en is goed voor de lokale economie. En: wat we samen doen, doen we beter! Zo kunnen kleinere gemeenten ook een graantje meepikken uit de groeiende vrijetijdsmarkt
De brochure van groepsuitstappen van Land van Playsantiën vindt u hier.
website: http://www.landvanplaysantien.be/

de naam van het verband

Bij het zoeken naar een gepaste naam voor dit samenwerkingsverband dachten we aan VROEGER en NU. VROEGER: Er waren heel wat “Hoven van Playsantiën” in onze regio, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en de kastelen van de plaatselijke landadel.  NU: Het is in onze regio wel echt plezant! Er is veel te beleven en te genieten. Dit thema past trouwens perfect in het beeld waarmee de provincie de Antwerpse Kempen wil promoten, namelijk het ‘Land van Buitenpretjes’.

U bent niet gemakkelijk “Sant in eigen land”. Op vakantie gaan betekent dan ook voor velen verre onbekende horizonten opzoeken. Maar kent u wel uw eigen regio?  Weet u wel wat hier allemaal te beleven is? Wist u dat er in uw eigen regio ook vele mooie historische gebouwen te zien zijn met elk een eigen verhaal? Hof d’Intere in Wechelderzande, De Renesse in Oostmalle, Bossenstein in Broechem, het historisch centrum Zandhoven en het Zoerselhof zijn maar een greep uit het rijkelijke aanbod. Daarenboven zijn er vele wandel- en fietsroutes doorheen het groen. En natuurlijk ontelbare mooie, rustige en ontspannende plekjes zoals de Lilse Bergen, Drieboomkensberg in Westmalle, de jachthaven in Emblem en het gemeentepark Halle.
Er valt wel altijd iets te beleven in het Land van Playsantiën. Denk maar aan de heksenwandelingen in Lille, de Kempense proeverij in Westmalle, de bloesemtochten in Ranst, jumping en waterski in Zandhoven en het kerstspel op Einhoven in Zoersel.

U hoeft dus niet ver te gaan voor plezier en vertier. Ontdek hoe mooi en “playsant” het is in eigen regio! Geniet van de schoonheid, de rust en de gezelligheid in het Land van Playsantiën.
   

                                     
dienst toerisme
administratief centrum
Handelslei 167, 2980