A  A  A  A 
wereldraad Zoersel
Banner Waardig Werk - leader_728x90_v04

De Wereldraad Zoersel vergadert steeds de eerste dinsdag van de maand

De Wereldraad is een adviesorgaan voor derde wereldmateries.  Het is een organisatie die initiatieven rond internationale samenwerking en solidariteit ontplooit en een forum en ontmoetingsplaats biedt voor verenigingen en individuen.

NIEUW              FAIR TRADE NIEUWS IN ZOERSEL gaat digitaal

Oxfam Wereldwinkel Zoersel lanceert deze maand een digitale nieuwsbrief. Ze verkleinen er niet enkel de papierafvalberg mee, we zorgen ook voor een ruime bekendmaking van Fair Trade in onze gemeente. Naast productinformatie, vind je ook de laatste nieuwtjes over activiteiten in het kader van Fair Trade in Zoersel.

De 185 voedingsproducten van het merk Oxfam Fair Trade komen van producentengroepen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In de meeste wereldwinkels vind je ook handwerkproducten van eerlijke handel en solidariteitsproducten van andere organisaties. Maar Oxfam-Wereldwinkels gaat verder dan dat. Ze levert Fair Trade producten aan de ‘Fair Trade Gemeente’ Zoersel, die hiermee het goede voorbeeld geeft. De vrijwilligers maken mensen warm voor eerlijke handel. Ze informeren hun klanten en trekken naar scholen om jongeren te laten ontdekken wat eerlijke handel betekent. Ze staan in contact met lokale verenigingen. Daarnaast praat Oxfam met politici en bedrijven over meer rechtvaardige handel. Want eerlijke handel is een hefboom voor structurele ontwikkeling in het Zuiden.

Wordt je graag op de hoogte gehouden van het laatste Fair Trade nieuws? Stuur dan een mailtje naar , en we nemen je op in ons adresbestand. Meer nieuws over Oxfam Wereldwinkels verneem je via www.oww.be en www.oww.be/zoersel.

 Noord-Zuidconvenant [PDF-document |  242 kb]

bezoek ons op facebook: Noord-Zuid Zoersel

contactpersoon
Erik Fuhlbrügge,
administratief centrum Zoersel
Handelslei 167
T 03 2980 9 59

Ontwikkelingssamenwerking
dienst
gezondheid en wereld

gezondheid & wereld
administratief centrum
Handelslei 167, 2980 Zoersel