A  A  A  A 
bestuur en diensten
nieuws met thema bestuur en organisatie
de Klimaatbende debatteert tijdens echte ‘klimaattop’
Met 220 zijn ze, de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die elke basisschool van Zoersel afgevaardigd heeft als trekker voor het project ‘de Klimaatbende’. De bedoeling van het project is om met z’n allen enkele klimaatdoelstellingen te behalen, zoals minder CO2 uitstoten.
open oproep activiteitenprogramma op voormalige speelplaats, met eventueel de schoolgebouwen, in Halle
Gemeente & ocmw Zoersel stelt de leegstaande schoolspeelplaats en -gebouwen in de Lindedreef in Halle ter beschikking om er deze zomer een activiteitenprogramma voor de buurt te organiseren. Ze doet hiervoor een oproep naar alle geïnteresseerden. Wie dus zin heeft om een toegankelijk programma in elkaar te boksen, dat erop gericht is om het buurtgevoel aan te wakkeren, kan zich kandidaat stellen tot 26 mei.
wat u moet weten in aanloop naar 26 mei
Dat u 26 mei opnieuw in het stemhokje wordt verwacht, is u ongetwijfeld niet ontgaan. Die dag stemt u namelijk gelijktijdig voor het Europees, federaal en Vlaams parlement.
geniet met respect voor anderen
Daar is de lente, daar is de zon! Nu de temperaturen opnieuw de hoogte ingaan, kijken we alvast reikhalzend uit naar de gezellige tuinfeesten en buitenspelen met de kinderen. Let er wel op dat u het enthousiasme van u, uw gezin en/of uw vrienden op tijd tempert, zodat uw buren ook wat rust krijgen op een mooie (weekend)dag of avond.