A  A  A  A 
Milieu en wonen
Nieuws over milieu en wonen
nieuwe verenigingsschuur in Kapelstraat
Aangezien het Zonneputteke op termijn zal worden afgebroken, waren de verenigingen die daar onderdak vinden op zoek naar een alternatieve locatie. Die vinden ze binnenkort in de nieuwe ‘verenigingsschuur’ in de Kapelstraat.
maak deel uit van ‘s werelds grootste burgeractie
Op 15 september 2018 vindt World Cleanup Day plaats. Dan ondernemen miljoenen mensen in 150 landen actie tegen zwerfvuil om samen, op één dag, onze planeet proper(der) te maken. Doet u mee?
startbudget in recordtempo gehaald
We wilden u eigenlijk om steun vragen om de voetbalclubs van Halle en Sint-Antonius of de sportzaal van Beuk & Noot een duwtje in de rug te geven. Maar wat blijkt? We hebben in een recordtempo al 221 stemmen verzameld, ofwel één procent van de Zoerselse bevolking, het streefdoel om hun energieproject te steunen. Benieuwd wat we daarmee ‘gewonnen’ hebben?
ideeën klimaatcafé liggen op tafel bij opmaak klimaatactieplan
In 2016 ondertekende Zoersel het burgemeestersconvenant 2030. Een van de acties die daarbij horen, is de opmaak van een klimaatactieplan, waarbij we ons onder meer engageren om tegen 2030 minstens 40 % minder CO2 uit te stoten in Zoersel. Begin mei riepen we uw hulp in om tijdens het allereerste klimaatcafé mee te komen brainstormen over welke klimaatacties we kunnen ondernemen om deze doelstelling te halen.