A  A  A  A 
Milieu en wonen
Nieuws over milieu en wonen
digitale meters op komst
Vanaf dit jaar worden de eerste digitale meters geplaatst voor elektriciteit en aardgas. Binnen enkele jaren zal elke woning in Vlaanderen uitgerust zijn met deze meter en zal die met de draaiteller dus voorgoed verleden tijd zijn.
glasophaling gestopt wegens sneeuw
Wegens de sneeuw hebben de glasophalers hun ronde dinsdag moeten stopzetten. Deze ophaling zal een van de komende dagen worden ingehaald. De PMD- en restafvalophaling verloopt voorlopig nog normaal.
voedselteam van start
voedselteam van start 21/01/2019
Wilt u er zeker van zijn dat uw voedsel afkomstig is van lokale boeren én van de hoogste kwaliteit is, sluit u dan nu aan bij het Zoersels voedselteam, dat 22 januari van start gaat. U kunt in eerste instantie kiezen uit groenten en fruit van de biologische boerderij Wijngaardhof, maar het aanbod zal op korte termijn nog uitbreiden.
niet langer gratis huisvuilzakken
Het principe ‘de vervuiler betaalt’, dat is opgenomen in de Vlaamse wetgeving, is een van de algemene uitgangspunten van het afvalbeleid. Op basis daarvan besloot het gemeentebestuur deze week om niet langer gratis huisvuilzakken te voorzien.