A  A  A  A 
Milieu en wonen
Nieuws over milieu en wonen
oud brood is niet goed voor eenden!
Gezellig met de (klein)kinderen de eendjes in het park gaan voederen? Niet doen! U denkt dat u de dieren een plezier doet, maar eigenlijk maakt u ze ziek.
wegen- en rioleringswerken in wijk Sint-Martinus van start
Vanaf 18 maart worden de Sint-Martinusstraat, Winkelhoeve, Krimveldweg, D’Eike, Ketelheide, Ronkaartweg en Lage Weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dit doen we om de wegen- en rioleringswerken vlot te kunnen laten verlopen.
drie veteraanbomen, met bijhorend oorlogsverhaal, in Zoersel
In 2018 was het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Naar aanleiding daarvan selecteerde het Regionaal Landschap de Voorkempen 21 bijzondere oorlogsverhalen en evenveel ‘veteraanbomen’ in de Voorkempen, waarvan er drie in Zoersel staan.
nu ook een natuurbegraafplaats in Sint-Antonius
Begin vorig jaar werd symbolisch de eerste boom van een toekomstig herdenkingsbos in Halle geplant. Dit herdenkingsbos, of natuurbegraafplaats, is een stukje openbaar domein waar u assen kunt begraven of verstrooien in een natuurlijke omgeving. Sinds de opening vonden al twaalf Zoerselaars een laatste rustplaats in dit stukje natuur. Nu is het de beurt aan Sint-Antonius.