A  A  A  A 
Milieu en wonen
Nieuws over milieu en wonen
aankoop voormalige schoolgebouwen en gronden aan Lindedreef
Op 1 september 2017 werd de nieuwe gemeentelijke basisschool Pierenbos in gebruik genomen en verhuisden de leerlingen van de vestiging Lindedreef naar de vestiging Halle-Velden. De gemeenteraad ging dinsdag akkoord met de aankoop van de voormalige schoolgebouwen en gronden aan de Lindedreef van het Dekenaat Rupel-Nete Regio Zandhoven.
hoe geschikt is uw dak voor zonnepanelen of een zonneboiler?
Vlaanderen gebruikt minder dan 5 % van het zonnepotentieel van zijn daken. Ook u beseft mogelijk niet welke kansen u laat liggen. De zonnekaart van het Vlaams Energieagentschap toont hoe geschikt elk dak is voor zonne-energie, wat dat kost en welke winst het u kan opleveren.
knaagdieren gespot?
knaagdieren gespot? 14/06/2018
Hebt u ratten in uw tuin, kippenhok, beek of gracht of muizen in uw huis? Weet dan dat u beroep kunt doen op onze rattenvanger of gratis muizenvergif kunt afhalen in het administratief centrum.
teken tijdig in voor groepsaankopen
Met de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen stapt u gemakkelijk en veilig over naar een voordelig energiecontract. Wilt u een stap verder gaan? Wek dan zelf uw groene stroom op met fotovoltaïsche zonnepanelen. Ook daarvoor kunt u intekenen op een groepsaankoop van de provincie.