A  A  A  A 
Nieuws
sorteren kunt u leren
sorteren kunt u leren 11/12/2018
U staat voor uw gft-bak en vraagt zich af of u de resten op uw bord er wel mag inkieperen. Of u twijfelt of u die versleten trui wel in de zak voor de textielophaling mag steken. Deze situaties kent iedereen wel. De sorteerregels zijn niet altijd even helder, maar daar werd iets aan gedaan. Vanaf januari 2019 wordt gft en textiel sorteren alvast iets makkelijker.
preventie als wapen tegen inbraken
De Lokale Politie Voorkempen wil extra inzetten op diefstalpreventie. Hoe moeilijker het een inbreker gemaakt wordt, hoe sneller hij immers afhaakt. Daarom werden dit najaar twaalf vrijwilligers klaargestoomd om, binnen de politiezone, van start te kunnen gaan als diefstalpreventieadviseur.
actueel

mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 
expo | Wintersalon: Dorp in de kijker
de Bijl
van 1 tot en met 30 december

film | Le Confessioni
de Bijl
13 december om 20 uur 


expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 


concert| Eva De Roovere en Wim Punk

de Bijl
9 februari om 20.30          


film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur

  
film | Va vis et deviens 
de Kapel
7 maart om 20 uur