A  A  A  A 
Pierendag | zaterdag 12 mei 2018

update!
wedstrijd Pierendag | het mooist versierde huisZaterdag ging de Pierenstoet weer door de straten van Halle, onder een stralende zon. Het was een echt dorpsfeest. 

Langs het parcours waren verschillende huizen versierd in het thema van ‘de Pier’. De deelnemende verenigingen hebben hun stem uitgebracht en er is een winnaar uitgekomen: het mooist versierde huis stond in de Lotelinglaan. Proficiat, we komen snel bij u langs met een cadeaubon.

De Halse Pier gaat op 12 mei weer op pad door de straten van 'Mager Halle'. Dit moet onder begeleiding, want de Pier is niet ongevaarlijk ... De dapperen onder ons die de tocht riskeren, worden beloond met ambiance, toneel, muziek en een uniek vendeliersoptreden.

Kent u trouwens de legende van de Halse Pier? U leest het hele verhaal in ons Zoerselmagazine van april 2018 (binnenkort in uw brievenbus).


parcours
De Blokskens - Vogelzang - Halle-Dorp - school Pierenbos - Halle-Dorp - De Pier - Sint-Martinusstraat - Lotelinglaan - KFC Halle - Lotelinglaan - zaal Elite


wedstrijd
Woont u langs het parcours? Versier dan uw huis om in de sfeer te komen! Het mooist versierde huis krijgt een attentie. 

Het Pierencomité en een afgevaardigde van elke deelnemende vereniging zullen zich na de optocht beraden over de winnaar. 


programma 12 mei

16.30 uur | samenkomst aan magazijn De Blokskens

17 uur | vertrek van de stoet

17.10 uur | de Pier wordt opgehaald aan de Pastorij

17.20 uur | eerste stop op de speelplaats van Pierenbos

  • het oudercomité bakt pannenkoeken
  • toneeltje door toneelkring Willen is Kunnen

18.20 uur | vertrek aan de school

18.45 uur | tweede stop aan KFC Halle

  • vendeliersoptreden en animatie
  • toast op de Pier met het Pierenlied

19.45 uur | vertrek aan KFC Halle

20 uur | aankomst in zaal Elite

  • de Pier wordt weer aan de ketting gelegd
  • optreden van Twalseree
  • feestje


De Pier dankt: het comité het Pierengeluk, Koninklijke harmonie Sint-Martinus Halle, Toneelkring Willen is Kunnen, zangers van Cantemus Novum, vendeliers de Ronckaert, vendeliers KLJ Halle, vendeliers KLJ Zoersel, KLJ Halle, KFC Sint-Martinus Halle, Landelijke Gilde Halle/Sint-Antonius, KVLV Halle, Twalseree, 't Pierke, Jan en Trien, oudercomité Pierenbos en gemeente & ocmw Zoersel.  

actueel

klik hier voor de zomerwerking 2018


kampvuurverbod en rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Het is uitzonderlijk droog in heel Vlaanderen, waardoor het Agentschap Natuur en Bos fase rood van de brandwaarschuwingsindex heeft afgekondigd. Dit houdt in dat het vanaf nu tot tegenbericht verboden is om kampvuren te maken. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Overtredingen worden gestraft. Let bovendien extra goed op als u gaat barbecueën. Lees hier meer over de risico’s van natuurbranden.

openingsuren tijdens zomervakantie
Van 1 juli tot en met 31 augustus zien de openingsuren van het administratief centrum (Handelslei 167) er iets anders uit. Wij helpen u dan graag verder van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17 tot 20 uur. 's Namiddags zijn we telefonisch bereikbaar. Onze sociale dienst werkt elke namiddag ook op afspraak.

Onze gemeentelijke diensten, inclusief onderhoud infrastructuur (Zonneputteke) en de drie bibliotheken, zijn gesloten op woensdag 11 juli naar aanleiding van de Vlaamse feestdag.

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli


Vlaanderen Feest!
de Kapel
8 juli | 16 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
1 juli tot 30 september