A  A  A  A 
trainingen politie in oude schoolgebouwen Lindedreef (08/02/2019)
De Politie Voorkempen organiseert vaak trainingen en bijscholingen voor haar medewerkers. Om levensechte situaties te creëren, gebeurt dit ook dikwijls op een buitenlocatie. De oude leegstaande school in de Lindedreef is voor hen een perfecte plek om zulke oefeningen te doen.

Politie Voorkempen kreeg van het gemeentebestuur de toestemming om op de volgende dagen, telkens van 8 tot 17 uur, trainingen te organiseren:
  • 14 en 28 februari
  • 7, 14, 21 en 28 maart
  • 4, 11, 18, 24 en 25 april
  • 2, 8, 9, 16 en 23 mei
  • 6, 13, 20 en 27 juni
airsoft en rook
Het betreft een situationele training, wat betekent dat er telkens een bepaalde interventietechniek wordt geoefend. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van ‘airsoft’ – waarbij men schiet met kleine balletjes – om een schietincident te simuleren. Deze simulaties vinden uitsluitend plaats in een afgesloten ruimte, waardoor er geen gevaar is voor omstaanders. Tenslotte wordt er voor sommige oefeningen zwarte rook gebruikt, die zichtbaar kan zijn in de omgeving van de school. Deze rook is niet schadelijk.

schoolgebouwen niet betreden
Het is ten allen tijden verboden om de schoolgebouwen te betreden.
Bij problemen kunt u bellen naar T 03 210 40 00.

meer info: Lokale Politie Voorkempen, T 03 210 40 00
actueel
vakantiejob nodig?
We zijn weer op zoek naar jobstudenten en monitoren voor de maanden juni, juli en augustus. Klik hier voor meer informatie.

restafval in de Zoerselhoek wordt vrijdag opgehaald
Igean is afgelopen maandag vergeten om het restafval in de Zoerselhoek op te halen. Dit wordt komende vrijdag opgehaald.

mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 

expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 

        
film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur


tentoonstelling | Frans Van Roy: Pa'lante'
de Bijl
2 tot en met 24 maart  

  
film | Va vis et deviens 
de Bijl
7 maart om 20 uur            


lezing | Peter Verlinden: Massamedia 
de Kapel
22 maart om 14 uur 


concert | Aurélie Viegas & Wim Brabants
de Bijl
22 maart om 20 uur