A  A  A  A 
Poëzieweek 2019

    

Eind januari - tijdens de Poëzieweek - zindert Zoersel weer van de poëtische activiteiten. Meer als een week lang wordt er gerijmd en gedicht, door jong en oud, in scholen, woonzorgcentra, bibliotheken, huiskamers en zelfs bij de bakker …

De poëzieweek – met als thema ‘vrijheid’ – vindt dit jaar plaats vanaf donderdag 31 januari tot en met woensdag 6 februari. Bij ons in Zoersel doen we er echter nog enkele dagen bij. Voor de enorme hoeveelheid aan optredens en activiteiten is een week veel te kort! Voor ‘Dichter in huis’ is het aantal plaatsen beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.

programma

donderdag 24 januari
Victor Victor | poëzie | 20 uur | de Bijl (dorp 1-3)
Deze lezing vindt plaats naar aanleiding van de tentoonstelling van Victor Ramírez.
Klara-stemmen Bart Stouten en Anne-Marie Segers brengen de gedichten waardoor de Spaans-Chileense kunstschilder Ramírez zich liet inspireren voor zijn schilderijen.

donderdag 31 januari
- Poëzie staat centraal in het leescafé van de bib, waar barman Eddy De Raedt de poëziespits afbijt en u om het half uur trakteert op een gedicht. Tussen 9.30 uur en 12.30 uur.

- Poëzie in ZNA Joostens: Fredrika Houwelijckx brengt gedichten in woonzorgcentrum Joostens. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Thomas Schaffels. Tussen 18 uur en 20 uur.
 
- Enkele leerlingen van de Sint-Elisabethschool lezen gedichten voor aan de bewoners van het Lindehof.

- Enkele leerlingen van basisschool de Kiekeboes lezen gedichten voor aan de bewoners van het woonzorgcentrum de Buurt.

zaterdag 2 februari
Gedichtendag in de bib van Zoersel (Dorp 54): voorstelling ‘Het uur blauw’ door leerlingen van de woordacademie, in samenwerking met de tekenacademie, die voor het decor zorgden.
Voorstellingen om 10 uur, 10.30 uur en 11 uur.

zondag 3 februari
- Gedichten bij de bakker: bij verschillende bakkers in Zoersel krijgen klanten een poëziekaartje. (Ps.: Ga ook eens langs bij de nieuwe bakker in Halle, Halle-Dorp 83.)
 
- Dichter in huis: poëzie in Zoerselse huiskamers

Ook dit jaar vonden we enkele inwoners uit onze gemeente die poëzie een warm hart toedragen. Zij stellen graag hun huiskamer ter beschikking om er een poëzieprogramma te brengen.

10.30 uur: Abdijlaan 8
dichter: Simon Thielens
muziek: Simon Thielens

13.30 uur: Van der Graesenlaan 14
dichters: Suzanna Loyens, Lore Mutsaers, Yara Rymen
muziek: Dirk Sips

13.30 uur: Meerheideweg 44
dichter: Lawrence Cortebeeck
muziek: Thomas Schaffels en Lawrence Cortebeeck

16 uur: Azalealaan 47
dichter: Mattie Jaspers
muziek: Frank Schaffels en Marc Bryssinck

Gelieve in te schrijven bij Annemie De Meester via of T 03 2980 713.

dinsdag 19 februari
Enkele leerlingen van gemeentelijke basisschool Pierenbos lezen poëzie voor in residentie Halmolen.

meer info: Annemie De Meester, , T 03 2980 7 13

actueel


verkiezingen 2019


mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 
In de kijker
 
Jan Arts | Geschilderde Iconen
de Bijl
van 30 maart tot en met 21 april  

Leo Van Broeck | Vlaamse bouwmeester
de Bijl
30 april om 20 uur 

Koen Fillet | I used to see the beauty, now I see the truth 
de Bijl
van 27 april tot en met 19 mei 

Combo Royal
de Bijl
17 mei om 20 uur