A  A  A  A 
complimentenfuif | zot van dansen (11/01/2019)

Wat zie je er mooi uit! Je hebt heerlijk gekookt vanavond! Dat heb je goed opgelost! Complimenten, of u ze nu geeft of krijgt, ze doen u goed. Op onze complimentenfuif op vrijdag 1 februari vliegen de schouderklopjes en lieve boodschappen in het rond!

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een complimentje geven als iets goed gaat. Toch doen we dat in de praktijk maar weinig, zo blijkt uit een enquête uit 2013 (waaraan 1.433 mensen deelnamen). Eén op de drie ondervraagden gaf aan karig te zijn met schouderklopjes en hooguit één compliment te geven per week.

beetje zoals seks
Anderzijds liet zowat iedereen verstaan dat het net enorm deugd doet om er één te krijgen, en dat merk je meteen. Al voelt de ontvanger zich soms even ongemakkelijk, hij gaat al snel stralen. Fonkelende ogen en een brede glimlach verraden dat hij het compliment apprecieert en er oprecht gelukkig van wordt.
Dat heeft onder meer te maken met het feit dat complimenten - of positieve aandacht en feedback - de hoeveelheid dopamine in uw hersenen doet toenemen en dat geeft een gelukzalig, positief gevoel. U zou het kunnen vergelijken met seks of met heel wat likes op facebook.

complimentenfuif
Al voor het achtste jaar op rij organiseren wij - samen met de collega’s van Schilde, Malle, Zandhoven, Wijnegem, Brecht en Schoten - de complimentenfuif voor senioren. Op de fuif gaat uw neus vast krullen van de schouderklopjes. Naast elkaar een mooi compliment geven, wordt er in de Toverfluit natuurlijk ook gedanst en vooral plezier gemaakt. Kom uw benen losschudden op onze dansvloer en/of praat gezellig bij met een drankje.

Noteer dus alvast 1 februari, van 14 tot 18 uur, in uw agenda. De inkom is gratis, maar schrijf u wel vooraf in via of telefonisch via 03 2980 0 00.

meer info: gezondheid & wereld, T 03 2980 0 00,

 

actueel


verkiezingen 2019


mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 
In de kijker
 

       


tentoonstelling | Frans Van Roy: Pa'lante'
de Bijl
2 tot en met 24 maart  

  
     


lezing | Peter Verlinden: Massamedia 
de Kapel
22 maart om 14 uur 


concert | Aurélie Viegas & Wim Brabants
de Bijl
22 maart om 20 uur