A  A  A  A 
jongeren voor Bohicon al verknocht aan onze zustergemeente (14/09/2018)

“Afonghanjiai! Koudogbada! Allerlei vreemde klanken vliegen ons hier rond de oren. De vertaling? Goeiemorgen en goeienavond in het Fon, de plaatselijke taal hier in Benin en meteen de moedertaal van de Beninezen, naast het Frans.” Dit, en nog veel meer, leest u in de blog van onze jongeren in Bohicon.

Want ook dit jaar zijn er, voor het vierde jaar op rij,  vijf Zoerselse jongeren afgezakt naar onze zustergemeente in Benin, om samen met hun Bohiconese collega-jeugdwerkers een mobiel speelplein te organiseren. Van de 200.000 inwoners zijn er ongeveer 140.000 kinderen jonger dan 14 jaar. Meer dan volk én interesse genoeg dus voor het speelplein. Iedere dag gaan Kaat, Evi, Frauke, Emiel en Julie naar een andere locatie om zoveel mogelijk kinderen een leuke, leerrijke en boeiende dag te kunnen bezorgen. “We hebben al zoveel gehoord, gevoeld, gezien, geroken … Ontelbare indrukken! Wij zijn alvast helemaal verknocht aan deze plek!”, zo luidt het nog.

Onze jongeren blijven nog iets meer dan een week in Bohicon, waar ze verblijven in gastgezinnen om zo ten volle het Beninese leven te ervaren. Ook u kunt hun avonturen op de voet volgen via hun blog of  de Facebookpagina van Noord-Zuid Zoersel.

meer info:

actueel


verkiezingen 2019


mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 
In de kijker
 
Jan Arts | Geschilderde Iconen
de Bijl
van 30 maart tot en met 21 april  

Leo Van Broeck | Vlaamse bouwmeester
de Bijl
30 april om 20 uur 

Koen Fillet | I used to see the beauty, now I see the truth 
de Bijl
van 27 april tot en met 19 mei 

Combo Royal
de Bijl
17 mei om 20 uur