A  A  A  A 
werken in de Handelslei - Kapellei en in de Achterstraat (03/08/2018)

In Handelslei en Kapellei worden deze maand nieuwe leidingen gelegd, waardoor het voet- en fietspad steeds langs één kant is afgesloten. Daarnaast wordt er ook gewerkt in het eerste deel de Achterstraat, waardoor u van woensdag tot vrijdag een omleiding moet volgen.

nieuwe leidingen voor de Handelslei en Kapellei
Vanaf 7 augustus start Eandis met de vernieuwing van de gashoofdleiding aan de Handelslei en Kapellei. Pidpa vernieuwt daarnaast ook de hoofdleiding van het drinkwater in deze straten. Bijgevolg zal het voet- en fietspad, vanaf de Processieweg tot aan de Liersebaan, afgesloten zijn. Eandis zal de leiding nemen over beide werken.

De werken worden aan beide kanten van de straat uitgevoerd, maar telkens aan één kant tegelijkertijd zodat u kunt oversteken en nog steeds veilig het voet- en fietspad kunt gebruiken. Dit zal duidelijk aangegeven worden met signalisatieborden. De werken zullen een maand in beslag nemen.

rioleringswerken in de Achterstraat
Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 augustus worden kleine rioleringswerken uitgevoerd in de Achterstraat ter hoogte van huisnummer 7-9. Daardoor zal de Achterstraat tijdelijk volledig onderbroken zijn tussen de rotonde (Zoerselsesteenweg – Achterstraat – Medelaar) en de Begijnenstraat. Er is een omleiding voorzien via de Zoerselsesteenweg – Handelslei – Processieweg. Stekelbees, Dol-Fijntjes (de Vleugel) en de Zoest zijn bereikbaar via de kant van de Processieweg.

meer info:

actueel                                        klik hier voor de verkiezingen


UPDATE: maatregelen rond sproeien
De waterbesparende maatregelen blijven behouden, maar de uren van het gebruik zijn wat versoepelt. Voortaan mag u regen- en/of grondwater gebruiken tussen 18 uur 's avonds en 10 uur 's ochtends (i.p.v. tussen 20 en 8 uur), bijvoorbeeld voor het sproeien van uw tuin. Er geldt nog steeds een verbod op het gebruik van leidingwater voor dergelijke activiteiten.

kampvuurverbod en rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Het is op dit moment verboden om kampvuren te maken. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Overtredingen worden gestraft. Let bovendien extra goed op als u gaat barbecueën. Lees hier meer over de risico’s van natuurbranden.

openingsuren tijdens zomervakantie
Van 1 juli tot en met 31 augustus helpen we u graag verder: 
- van
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur
- op donderdagavond van 17 tot 20 uur.
's Namiddags zijn we telefonisch bereikbaar. Onze sociale dienst werkt elke namiddag ook op afspraak.

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 september


expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur