A  A  A  A 
fietsdrieluik ‘kunstig op de fiets’ (11/07/2018)

Zoals elk jaar organiseert het Land van Playsantiën ook deze zomer een driedaags fietsevenement, met verschillende lokale proevertjes en enkele ‘kunstige’ tussenstops onderweg. Neemt u deel aan minstens twee van de drie fietstochten, dan maakt u kans op mooie prijzen.

De gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel nodigen u uit om te komen genieten van de prachtige omgeving, te fietsen langs onbekende hoekjes en onderweg te proeven van overheerlijke hapjes en kleinschalige kunstprojecten.

De eerste tocht vindt plaats op zondag 15 juli en vertrekt in Lille (Hof d’Intere, Pastorijstraat 2) of Malle (Kasteel de Renesse, Lierselei 30). Op zondag 29 juli is het de beurt aan Zandhoven (vertrek aan Domein Hooidonck, Langestraat 170) of Zoersel (vertrek aan lokaal KF Lindekring Zoersel, Kapelstraat 19). Afsluiten doet u in Ranst op 5 augustus (vertrek aan Domein Moervelden, Bistweg).

praktisch
U betaalt € 5 per tocht (inclusief proevertjes onderweg) en kunt, aan één van de vertrekplaatsen, vrij vertrekken tussen 9 en 13 uur.

meer info: www.landvanplaysantien.be, 03 310 05 14,  

actueelklik hier voor de verkiezingen


mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 oktober


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur