A  A  A  A 
fietsdrieluik ‘kunstig op de fiets’ (11/07/2018)

Zoals elk jaar organiseert het Land van Playsantiën ook deze zomer een driedaags fietsevenement, met verschillende lokale proevertjes en enkele ‘kunstige’ tussenstops onderweg. Neemt u deel aan minstens twee van de drie fietstochten, dan maakt u kans op mooie prijzen.

De gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel nodigen u uit om te komen genieten van de prachtige omgeving, te fietsen langs onbekende hoekjes en onderweg te proeven van overheerlijke hapjes en kleinschalige kunstprojecten.

De eerste tocht vindt plaats op zondag 15 juli en vertrekt in Lille (Hof d’Intere, Pastorijstraat 2) of Malle (Kasteel de Renesse, Lierselei 30). Op zondag 29 juli is het de beurt aan Zandhoven (vertrek aan Domein Hooidonck, Langestraat 170) of Zoersel (vertrek aan lokaal KF Lindekring Zoersel, Kapelstraat 19). Afsluiten doet u in Ranst op 5 augustus (vertrek aan Domein Moervelden, Bistweg).

praktisch
U betaalt € 5 per tocht (inclusief proevertjes onderweg) en kunt, aan één van de vertrekplaatsen, vrij vertrekken tussen 9 en 13 uur.

meer info: www.landvanplaysantien.be, 03 310 05 14,  

actueel
vakantiejob nodig?
We zijn weer op zoek naar jobstudenten en monitoren voor de maanden juni, juli en augustus. Klik hier voor meer informatie.

restafval in de Zoerselhoek wordt vrijdag opgehaald
Igean is afgelopen maandag vergeten om het restafval in de Zoerselhoek op te halen. Dit wordt komende vrijdag opgehaald.

mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 

expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 

        
film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur


tentoonstelling | Frans Van Roy: Pa'lante'
de Bijl
2 tot en met 24 maart  

  
film | Va vis et deviens 
de Bijl
7 maart om 20 uur            


lezing | Peter Verlinden: Massamedia 
de Kapel
22 maart om 14 uur 


concert | Aurélie Viegas & Wim Brabants
de Bijl
22 maart om 20 uur