A  A  A  A 
hou rekening met geluidsoverlast bij zomerse feestjes (10/06/2018)

De zomerse temperaturen van de afgelopen weken schreeuwen om tuinfeestjes en barbecues met vrienden en familie. Al hoeft u dat schreeuwen niet letterlijk te nemen. Uw buren hebben immers ook recht op een rustige avond.

Geluidsoverlast is immers één van de dingen waar buren zich het meest aan ergeren. Hou dit altijd in uw achterhoofd wanneer u een feestje, barbecue of gewoon een gezellige avond onder vrienden organiseert bij u thuis. Enkele tips:
- Informeer uw buren over het feest. Laat hen weten tussen welke uren ze wat meer ‘lawaai’ kunnen verwachten of nodig hen gewoon mee uit voor een drankje.
- Hou het rustig. Een leuke babbel op het terras kan al snel uitgroeien tot een geanimeerd, luid gesprek waar anderen overlast van kunnen ondervinden. Wanneer u na 22 uur – misschien wel na enkele frisse pintjes – plots cantusliedjes begint te zingen, dan kan er zelfs sprake zijn van nachtlawaai.
- Wilt u graag muziek afspelen? Zorg er dan altijd voor dat het volume van de muziek het oorspronkelijke geluidsniveau van de omgeving niet overstijgt.
- Wordt het toch te bont? Verhuis dan naar binnen of zet het feest verder op café.

gras afrijden
Wilt u, voordat u uw vrienden over de vloer (of beter het gazon) krijgt om te barbecueën, nog snel even het gras afrijden? Denk er dan aan dat dit ’s zondags na 12 uur, ’s nachts en op feestdagen niet mag.

meer info:  

actueel

gesloten
Op 1 en 2 november is ons administratief centrum uitzonderlijk gesloten.

mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september

expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 oktober


film | Les Gardiennes
de Bijl
18 oktober om 20 uur

lezing | Geerdt Magiels
de Bijl
16 oktober om 20 uur

concert | Euterpe Baroque Consort
Sint Elisabethkerk
19 oktober om 20 uur