A  A  A  A 
hou rekening met geluidsoverlast bij zomerse feestjes (10/06/2018)

De zomerse temperaturen van de afgelopen weken schreeuwen om tuinfeestjes en barbecues met vrienden en familie. Al hoeft u dat schreeuwen niet letterlijk te nemen. Uw buren hebben immers ook recht op een rustige avond.

Geluidsoverlast is immers één van de dingen waar buren zich het meest aan ergeren. Hou dit altijd in uw achterhoofd wanneer u een feestje, barbecue of gewoon een gezellige avond onder vrienden organiseert bij u thuis. Enkele tips:
- Informeer uw buren over het feest. Laat hen weten tussen welke uren ze wat meer ‘lawaai’ kunnen verwachten of nodig hen gewoon mee uit voor een drankje.
- Hou het rustig. Een leuke babbel op het terras kan al snel uitgroeien tot een geanimeerd, luid gesprek waar anderen overlast van kunnen ondervinden. Wanneer u na 22 uur – misschien wel na enkele frisse pintjes – plots cantusliedjes begint te zingen, dan kan er zelfs sprake zijn van nachtlawaai.
- Wilt u graag muziek afspelen? Zorg er dan altijd voor dat het volume van de muziek het oorspronkelijke geluidsniveau van de omgeving niet overstijgt.
- Wordt het toch te bont? Verhuis dan naar binnen of zet het feest verder op café.

gras afrijden
Wilt u, voordat u uw vrienden over de vloer (of beter het gazon) krijgt om te barbecueën, nog snel even het gras afrijden? Denk er dan aan dat dit ’s zondags na 12 uur, ’s nachts en op feestdagen niet mag.

meer info:  

actueel                                        klik hier voor de verkiezingen


UPDATE: maatregelen rond sproeien
De waterbesparende maatregelen blijven behouden, maar de uren van het gebruik zijn wat versoepelt. Voortaan mag u regen- en/of grondwater gebruiken tussen 18 uur 's avonds en 10 uur 's ochtends (i.p.v. tussen 20 en 8 uur), bijvoorbeeld voor het sproeien van uw tuin. Er geldt nog steeds een verbod op het gebruik van leidingwater voor dergelijke activiteiten.

kampvuurverbod en rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Het is op dit moment verboden om kampvuren te maken. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Overtredingen worden gestraft. Let bovendien extra goed op als u gaat barbecueën. Lees hier meer over de risico’s van natuurbranden.

openingsuren tijdens zomervakantie
Van 1 juli tot en met 31 augustus helpen we u graag verder: 
- van
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur
- op donderdagavond van 17 tot 20 uur.
's Namiddags zijn we telefonisch bereikbaar. Onze sociale dienst werkt elke namiddag ook op afspraak.

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 september


expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur