A  A  A  A 
WK voetbal op groot scherm achter de kerk (12/06/2018)

Ook in onze gemeente kunt u heel wat wedstrijden van het WK voetbal volgen op groot scherm, meer bepaald op het plein achter de kerk in Sint-Antonius. Daar zorgt de vereniging ‘St-Antonius feest’ voor. Donderdag 14 juni wordt de aftrap gegeven met de openingswedstrijd, gevolgd door nog (minstens) zeven andere wedstrijden.

U kunt er namelijk ook alle wedstrijden van de Belgen, de halve finales, de troostfinale (derde plaats) en de finale ‘in het groot’ gaan volgen. Vergeet dus 18, 23 en 28 juni uw Belgische vlaggen, sjaals en Fellaini-pruiken niet uit de kast te halen, zodat u goed voorbereid naar de eerste wedstrijden van onze Rode Duivels komt. Stoten de jongens door naar de volgende ronde(s), dan worden ook die wedstrijden getoond.

Een overzicht:
14 juni: Rusland - Saoedi-Arabië
18 juni: België - Panama
23 juni: België - Tunesië
28 juni: Engeland - België
10 juli: halve finale
11 juli: halve finale
14 juli: troostfinale (derde plaats)
15 juli: finale

Enkel als België verder speelt:
2 of 3 juli
6 of 7 juli

Op zaterdag 23 juni wordt er ook heel wat kinderanimatie voorzien voor de kleinste supporters.

verkeersmaatregelen
Om over voldoende fietsparkeerplaatsen te kunnen beschikken, geldt er de dagen van de uitgezonden wedstrijden een stilstaan- en parkeerverbod op de parkeerplaatsen in de Kerkhoflei ter hoogte van het oud politiebureel, telkens van 12 tot 24 uur.

meer info: facebookpagina van ‘St-Antonius feest’

actueel

mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 
tentoonstelling | Victor Ramirez: tussen sporen en overblijfsels 
de Bijl
van 5 januari tot 27 januari 

lezing | Victor Victor: poëzie 
de Bijl
24 januari om 20 uur 


expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 


concert| Eva De Roovere en Wim Punk

de Bijl
9 februari om 20.30          


film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur

  
film | Va vis et deviens 
de Kapel
7 maart om 20 uur