A  A  A  A 
WK voetbal op groot scherm achter de kerk (12/06/2018)

Ook in onze gemeente kunt u heel wat wedstrijden van het WK voetbal volgen op groot scherm, meer bepaald op het plein achter de kerk in Sint-Antonius. Daar zorgt de vereniging ‘St-Antonius feest’ voor. Donderdag 14 juni wordt de aftrap gegeven met de openingswedstrijd, gevolgd door nog (minstens) zeven andere wedstrijden.

U kunt er namelijk ook alle wedstrijden van de Belgen, de halve finales, de troostfinale (derde plaats) en de finale ‘in het groot’ gaan volgen. Vergeet dus 18, 23 en 28 juni uw Belgische vlaggen, sjaals en Fellaini-pruiken niet uit de kast te halen, zodat u goed voorbereid naar de eerste wedstrijden van onze Rode Duivels komt. Stoten de jongens door naar de volgende ronde(s), dan worden ook die wedstrijden getoond.

Een overzicht:
14 juni: Rusland - Saoedi-Arabië
18 juni: België - Panama
23 juni: België - Tunesië
28 juni: Engeland - België
10 juli: halve finale
11 juli: halve finale
14 juli: troostfinale (derde plaats)
15 juli: finale

Enkel als België verder speelt:
2 of 3 juli
6 of 7 juli

Op zaterdag 23 juni wordt er ook heel wat kinderanimatie voorzien voor de kleinste supporters.

verkeersmaatregelen
Om over voldoende fietsparkeerplaatsen te kunnen beschikken, geldt er de dagen van de uitgezonden wedstrijden een stilstaan- en parkeerverbod op de parkeerplaatsen in de Kerkhoflei ter hoogte van het oud politiebureel, telkens van 12 tot 24 uur.

meer info: facebookpagina van ‘St-Antonius feest’

actueel                                        klik hier voor de verkiezingen


UPDATE: maatregelen rond sproeien
De waterbesparende maatregelen blijven behouden, maar de uren van het gebruik zijn wat versoepelt. Voortaan mag u regen- en/of grondwater gebruiken tussen 18 uur 's avonds en 10 uur 's ochtends (i.p.v. tussen 20 en 8 uur), bijvoorbeeld voor het sproeien van uw tuin. Er geldt nog steeds een verbod op het gebruik van leidingwater voor dergelijke activiteiten.

kampvuurverbod en rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Het is op dit moment verboden om kampvuren te maken. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Overtredingen worden gestraft. Let bovendien extra goed op als u gaat barbecueën. Lees hier meer over de risico’s van natuurbranden.

openingsuren tijdens zomervakantie
Van 1 juli tot en met 31 augustus helpen we u graag verder: 
- van
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur
- op donderdagavond van 17 tot 20 uur.
's Namiddags zijn we telefonisch bereikbaar. Onze sociale dienst werkt elke namiddag ook op afspraak.

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 september


expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur