A  A  A  A 
WK voetbal op groot scherm achter de kerk (12/06/2018)

Ook in onze gemeente kunt u heel wat wedstrijden van het WK voetbal volgen op groot scherm, meer bepaald op het plein achter de kerk in Sint-Antonius. Daar zorgt de vereniging ‘St-Antonius feest’ voor. Donderdag 14 juni wordt de aftrap gegeven met de openingswedstrijd, gevolgd door nog (minstens) zeven andere wedstrijden.

U kunt er namelijk ook alle wedstrijden van de Belgen, de halve finales, de troostfinale (derde plaats) en de finale ‘in het groot’ gaan volgen. Vergeet dus 18, 23 en 28 juni uw Belgische vlaggen, sjaals en Fellaini-pruiken niet uit de kast te halen, zodat u goed voorbereid naar de eerste wedstrijden van onze Rode Duivels komt. Stoten de jongens door naar de volgende ronde(s), dan worden ook die wedstrijden getoond.

Een overzicht:
14 juni: Rusland - Saoedi-Arabië
18 juni: België - Panama
23 juni: België - Tunesië
28 juni: Engeland - België
10 juli: halve finale
11 juli: halve finale
14 juli: troostfinale (derde plaats)
15 juli: finale

Enkel als België verder speelt:
2 of 3 juli
6 of 7 juli

Op zaterdag 23 juni wordt er ook heel wat kinderanimatie voorzien voor de kleinste supporters.

verkeersmaatregelen
Om over voldoende fietsparkeerplaatsen te kunnen beschikken, geldt er de dagen van de uitgezonden wedstrijden een stilstaan- en parkeerverbod op de parkeerplaatsen in de Kerkhoflei ter hoogte van het oud politiebureel, telkens van 12 tot 24 uur.

meer info: facebookpagina van ‘St-Antonius feest’

actueel

klik hier voor de zomerwerking 2018


hulp bij aangifte personenbelasting
Bij ons in Zoersel zijn de zitdagen voor belastingen helaas volzet. Maar u kunt in juni elke werkdag van 9 tot 12 uur terecht in het belastingkantoor aan de Spoorwegstraat 22 in Turnhout. U kunt daarnaast ook uw vragen stellen via het Contactcenter van de FOD Financiën, T 02 572 57 57 (normaal tarief).

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli


Vlaanderen Feest!
de Kapel
8 juli | 16 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
1 juli tot 30 september