A  A  A  A 
drie maal culinair fietsen door het Land van Playsantiën (16/05/2018)

Bent u gek van culinaire verwennerijen en combineert u deze lekkernijen nog het liefst met een fietstochtje door het groen? Dan heeft het Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zoersel, Zandhoven, Malle, Ranst en Lille) deze zomer drie smaakvolle fietstochten voor u in petto.

Deze routes combineren een sportieve dagtocht met heerlijke culinaire tussenstops. Onderweg krijgt u dus een ontvangstversnapering en een voor-, hoofd- én nagerecht voorgeschoteld, telkens bij verschillende plaatselijke horecazaken.

De eerste route gaat langs Zandhoven (35 km), de tweede door Lille (52 km) en de laatste door Malle, Zoersel en  Oelegem (43 km).

praktisch
Deelnemen aan deze culinaire fietstochten (kostprijs: € 35, drank niet inbegrepen) kan tot en met 30 september. Reserveren is verplicht en doet u via 03 310 05 14, www.landvanplaysantien.be of . Na de reservatie ontvangt u vouchers die u bij de deelnemende horecazaken kunt inruilen voor een overheerlijk gerecht.

meer info: klik hier

actueel

mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 
expo | Wintersalon: Dorp in de kijker
de Bijl
van 1 tot en met 30 december

film | The Lunchbox 
de Bijl
10 januari om 20 uur 


expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 


concert| Eva De Roovere en Wim Punk

de Bijl
9 februari om 20.30          


film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur

  
film | Va vis et deviens 
de Kapel
7 maart om 20 uur