A  A  A  A 
drie maal culinair fietsen door het Land van Playsantiën (16/05/2018)

Bent u gek van culinaire verwennerijen en combineert u deze lekkernijen nog het liefst met een fietstochtje door het groen? Dan heeft het Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zoersel, Zandhoven, Malle, Ranst en Lille) deze zomer drie smaakvolle fietstochten voor u in petto.

Deze routes combineren een sportieve dagtocht met heerlijke culinaire tussenstops. Onderweg krijgt u dus een ontvangstversnapering en een voor-, hoofd- én nagerecht voorgeschoteld, telkens bij verschillende plaatselijke horecazaken.

De eerste route gaat langs Zandhoven (35 km), de tweede door Lille (52 km) en de laatste door Malle, Zoersel en  Oelegem (43 km).

praktisch
Deelnemen aan deze culinaire fietstochten (kostprijs: € 35, drank niet inbegrepen) kan tot en met 30 september. Reserveren is verplicht en doet u via 03 310 05 14, www.landvanplaysantien.be of . Na de reservatie ontvangt u vouchers die u bij de deelnemende horecazaken kunt inruilen voor een overheerlijk gerecht.

meer info: klik hier

actueelklik hier voor de verkiezingen


mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 oktober


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur