A  A  A  A 
drie maal culinair fietsen door het Land van Playsantiën (16/05/2018)

Bent u gek van culinaire verwennerijen en combineert u deze lekkernijen nog het liefst met een fietstochtje door het groen? Dan heeft het Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zoersel, Zandhoven, Malle, Ranst en Lille) deze zomer drie smaakvolle fietstochten voor u in petto.

Deze routes combineren een sportieve dagtocht met heerlijke culinaire tussenstops. Onderweg krijgt u dus een ontvangstversnapering en een voor-, hoofd- én nagerecht voorgeschoteld, telkens bij verschillende plaatselijke horecazaken.

De eerste route gaat langs Zandhoven (35 km), de tweede door Lille (52 km) en de laatste door Malle, Zoersel en  Oelegem (43 km).

praktisch
Deelnemen aan deze culinaire fietstochten (kostprijs: € 35, drank niet inbegrepen) kan tot en met 30 september. Reserveren is verplicht en doet u via 03 310 05 14, www.landvanplaysantien.be of . Na de reservatie ontvangt u vouchers die u bij de deelnemende horecazaken kunt inruilen voor een overheerlijk gerecht.

meer info: klik hier

actueel


verkiezingen 2019


mobiliteits- en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere een uitgebreide zone 30 ingesteld en wordt er een veilig fietsnetwerk gerealiseerd.


stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 
In de kijker
 

       


tentoonstelling | Frans Van Roy: Pa'lante'
de Bijl
2 tot en met 24 maart  

  
     


lezing | Peter Verlinden: Massamedia 
de Kapel
22 maart om 14 uur 


concert | Aurélie Viegas & Wim Brabants
de Bijl
22 maart om 20 uur