A  A  A  A 
oproep: derdewereldprojecten die ondersteuning kunnen gebruiken (16/05/2018)

Tijdens het tweede weekend van december is er gewoontegetrouw opnieuw onze kerstmarkt in en rond het administratief centrum. Te vroeg voor kerstsfeer, denkt u? Voor solidariteit is het nooit te vroeg: we zoeken nog één of meer sociale projecten om onze opbrengst mee te delen!

centrale projecten
Verenigingen, particulieren, ondernemers en vrijwilligers zorgen er elk jaar voor dat u zich op de kerstmarkt  kunt onderdompelen in een gezellige kerstsfeer, die steeds in het teken staat van solidariteit, integratie en informatie. Een deel van de opbrengst van alle deelnemers gaat naar het goede doel, de zogenaamde ‘centrale projecten’.  Het ene jaar steunen we sociale projecten van bij ons, het volgende jaar één of meerdere derdewereldprojecten, zoals dit jaar.

voorwaarden
Kan uw project een deel van de opbrengst van de kerstmarkt goed gebruiken? Om als centraal project in aanmerking te komen, moet uw project aan enkele voorwaarden voldoen:
- Het moet gaan om een derdewereldproject.
- Er moet een band zijn met Zoersel. Als één van de medewerkers uit Zoersel komt, is dit voldoende.
- U moet bereid zijn uw engagement op de kerstmarkt te tonen met een informatiestand in de cafetaria (waar u ook zaken mag verkopen ten voordele van uw project) en de centrale cafetaria mee uitbaten.

interesse?
Maak dan een dossier op van uw kandidatuur: stel uw project voor, motiveer waar u de opbrengsten voor zou gebruiken en overtuig ons waarom uw project dit verdient. Bezorg ons, vóór 4 juni, uw volledige dossier. Dit kan per mail naar of per post ter attentie van Celine Beirinckx, Handelslei 167, 2980 Zoersel.  Op 5 juni komt u tot slot uw project voorstellen op de wereldraad. Deze gaat door in de bibliotheek (Dorp 54 in Zoersel) om 20 uur.

meer info: Celine Beirinckx, T 03 2980 0 00,

actueel

klik hier voor de zomerwerking 2018


kampvuurverbod en rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Het is uitzonderlijk droog in heel Vlaanderen, waardoor het Agentschap Natuur en Bos fase rood van de brandwaarschuwingsindex heeft afgekondigd. Dit houdt in dat het vanaf nu tot tegenbericht verboden is om kampvuren te maken. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Overtredingen worden gestraft. Let bovendien extra goed op als u gaat barbecueën. Lees hier meer over de risico’s van natuurbranden.

openingsuren tijdens zomervakantie
Van 1 juli tot en met 31 augustus zien de openingsuren van het administratief centrum (Handelslei 167) er iets anders uit. Wij helpen u dan graag verder van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17 tot 20 uur. 's Namiddags zijn we telefonisch bereikbaar. Onze sociale dienst werkt elke namiddag ook op afspraak.

Onze gemeentelijke diensten, inclusief onderhoud infrastructuur (Zonneputteke) en de drie bibliotheken, zijn gesloten op woensdag 11 juli naar aanleiding van de Vlaamse feestdag.

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli


Vlaanderen Feest!
de Kapel
8 juli | 16 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
1 juli tot 30 september