A  A  A  A 
oproep: derdewereldprojecten die ondersteuning kunnen gebruiken (16/05/2018)

Tijdens het tweede weekend van december is er gewoontegetrouw opnieuw onze kerstmarkt in en rond het administratief centrum. Te vroeg voor kerstsfeer, denkt u? Voor solidariteit is het nooit te vroeg: we zoeken nog één of meer sociale projecten om onze opbrengst mee te delen!

centrale projecten
Verenigingen, particulieren, ondernemers en vrijwilligers zorgen er elk jaar voor dat u zich op de kerstmarkt  kunt onderdompelen in een gezellige kerstsfeer, die steeds in het teken staat van solidariteit, integratie en informatie. Een deel van de opbrengst van alle deelnemers gaat naar het goede doel, de zogenaamde ‘centrale projecten’.  Het ene jaar steunen we sociale projecten van bij ons, het volgende jaar één of meerdere derdewereldprojecten, zoals dit jaar.

voorwaarden
Kan uw project een deel van de opbrengst van de kerstmarkt goed gebruiken? Om als centraal project in aanmerking te komen, moet uw project aan enkele voorwaarden voldoen:
- Het moet gaan om een derdewereldproject.
- Er moet een band zijn met Zoersel. Als één van de medewerkers uit Zoersel komt, is dit voldoende.
- U moet bereid zijn uw engagement op de kerstmarkt te tonen met een informatiestand in de cafetaria (waar u ook zaken mag verkopen ten voordele van uw project) en de centrale cafetaria mee uitbaten.

interesse?
Maak dan een dossier op van uw kandidatuur: stel uw project voor, motiveer waar u de opbrengsten voor zou gebruiken en overtuig ons waarom uw project dit verdient. Bezorg ons, vóór 4 juni, uw volledige dossier. Dit kan per mail naar of per post ter attentie van Celine Beirinckx, Handelslei 167, 2980 Zoersel.  Op 5 juni komt u tot slot uw project voorstellen op de wereldraad. Deze gaat door in de bibliotheek (Dorp 54 in Zoersel) om 20 uur.

meer info: Celine Beirinckx, T 03 2980 0 00,

actueel

klik hier voor de voorinschrijving van de zomerwerking 2018


zitdagen belastingen volzet

Om lange wachttijden te voorkomen, was het dit jaar verplicht om vooraf een afspraak te maken voor de zitdagen van de belastingen. Die momenten werden intussen echter allemaal ingevuld. Hebt u toch graag nog wat hulp bij het invullen van uw aangifte personenbelasting? Dan kunt u in mei en juni ook elke werkdag van 9 tot 12 uur terecht in het belastingkantoor aan de Spoorwegstraat 22 in Turnhout. U kunt daarnaast ook uw vragen stellen via het Contactcenter van de FOD Financiën, T 02 572 57 57 (normaal tarief).

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker

culinaire tocht met huifkar of fiets
Berkemei 108
3 juni | 10 uur

expo | Danielle Goffa
de Bijl
28 april t.e.m. 20 mei


expo | Tinka Pittoors en Kris Fierens
de Bijl
26 mei t.e.m. 17 juni
               


concert | Kris De Bruyne Trio
de Kapel
2 juni | 20.30 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september

 


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli