A  A  A  A 
buitenspeeldag | gratis en voor niks (13/04/2018)
Wie is de grootste speelvogel van Zoersel? Alle Zoerselse kinderen met serieuze speelkriebels zijn welkom op de Buitenspeeldag op woensdag 18 april.

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en doe je niets liever dan buitenspelen? Trommel dan je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en kom het bewijzen op de Buitenspeeldag op woensdag 18 april van 13 tot 17 uur op speelveld Den Bremberg (Lotelinglaan)!

Op het programma: pleinspelen, je longen uit je lijf springen, jezelf omtoveren tot een prins of prinses en nog veel meer. Eén afspraak: als je komt meespelen, blijf je op het speelterrein.

meer info: jeugd, T 03 2980 9 06,
actueelklik hier voor de verkiezingen


mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


culinaire fietstocht
tot 30 september


Zoerselse koppen in natuur en landbouw
het Lindepaviljoen
van 1 juli tot 30 september

expo | Gent-Antwerpen: à la carte
de Bijl
van 8 tot en met 30 september


expo | Lena Lafleur
de Bijl
van 6 tot en met 28 oktober


film | Hampstead
de Bijl
13 september om 20 uur