A  A  A  A 
leef brandveilig (13/03/2018)

2018 is inmiddels alweer een zwart jaar op het vlak van brandveiligheid. Zo eisten woningbranden tot nu toe minstens 8 doden in België. Daarom werd de website www.leefbrandveilig.be opgestart.

Op de vernieuwde website vindt u alle thema’s met betrekking tot brandveiligheid in en rond uw woning. Alle informatie wordt via dagelijkse en herkenbare situaties uitgelegd. De website is dus een toolbox voor iedereen: kinderen, jongeren, families, senioren, leerkrachten … en zelfs voor de brandweer en hun brandpreventieadviseurs.

de familie Van Vlam
Tijdens de ‘leef brandveilig’-campagnes en op de website maakt u kennis met de familie Van Vlam. Deze familie geeft u het goede voorbeeld en geeft u heel wat belangrijke preventietips mee. Zo leert u bijvoorbeeld welke rookmelders u het best koopt, hoe u kunt controleren of het studentenkot van uw studerend kind wel brandveilig is, hoe u brandwonden kunt verzorgen, enzovoort.

meer info: www.leefbrandveilig.be

 

actueel

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halle-Dorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker


film | Raftan
cultuurhuis de Bijl
22 maart | 20 uur 


expo | Trix van Batenburg 
cultuurhuis de Bijl
3 t.e.m. 25 maart
 


concert | Tri Viocal
cultuurhuis de Bijl
20 april | 20 uur 


expo | Walter Temmerman
cultuurhuis de Bijl
31 maart t.e.m. 22 april