A  A  A  A 
zorg in Zoersel | van a tot z (09/03/2018)
Van kinderdagverblijven over voorzieningen voor mensen met een beperking, ziekenfondsen en residentiële zorginstellingen tot thuiszorgdiensten en woonzorgcentra. Onze gemeente telt heel wat dienstverleners binnen de veelzijdige zorg- en welzijnssector waar u vroeg of laat mee te maken krijgt. Kom, tijdens onze zorgbeurs ‘zorg in Zoersel | van a tot z’ op 18 maart, ontdekken wat zij voor u en uw gezin kunnen betekenen.

onderbescherming tegengaan
In Zoersel bouwen we al enkele jaren aan een goede samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders die in onze gemeente actief zijn. Zo willen we onderbescherming tegengaan en toegankelijke en kwalitatieve zorg aanbieden. Op onze zorgbeurs ‘zorg in Zoersel | van A tot Z’ geven we u de kans om met een groot deel van deze partners kennis te maken. U bent heel welkom in zaal Waterweg (gebouw 2), Andreas Vesaliuslaan 39 van 11 tot 17 uur.

opendeur
We organiseren de Zoerselse zorgbeurs in het kader van de Vlaamse Dag van de Zorg, op 18 maart. Op deze dag zetten heel wat  Vlaamse zorginstellingen hun deuren open en krijgt u een exclusieve blik achter de schermen. Ook bij twee deelnemers van de beurs kunt u die dag terecht: wzc Halmolen en sociale kruidenier de NetZak.

wat als... u het zelf kon beleven?
Bent u zelf zo gezond als een vis? Dan staat u misschien niet altijd stil bij de beperkingen van anderen. Op onze zorgbeurs ondervindt u ‘aan den lijve’ wat het betekent om te leven met een beperking.

Zo kunt u bijvoorbeeld ontdekken hoe het voelt om een psychose mee te maken met de virtual realitybril. De simulatie duurt ongeveer 25 minuten. Reserveer op voorhand uw plekje via het onthaal, T 03 2980 0 00. Daarnaast leert u hoe anders uw leven er zou uitzien als u blind was, of wanneer u met een rolstoel op pad moet. Alle ‘doe’-workshops vindt u op onze website. www.zoersel.be/dvdz

‘zorgen voor‘ is ook amuseren
Omdat het tijdens de zorgbeurs vaak over zware thema’s en allerlei problemen kan gaan, zorgen we voor enkele rustmomenten en fijne animatie. Kijk hiervoor op onze website. www.zoersel.be/dvdz

op zoek naar een job?
Bent u op zoek naar een job in de zorg- en welzijnssector? Wie weet vindt u ze wel op onze vacaturemuur, waar we alle vacatures in de zorgsector in onze regio hebben verzameld.

wedstrijd
Doe ten slotte mee met onze 'zorg in Zoersel'-fotozoektocht en maak kans op een toffe prijs uit de prijzenpot! Het wedstrijdformulier vindt u hier. Dat kunt u, ingevuld, binnenbrengen op de zorgbeurs op 18 maart, tussen 11 en 16 uur in zaal Waterweg, A. Vesaliuslaan 39.

meer info: www.zoersel.be/dvdz
actueel

mobiliteits-en parkeersituatie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we nemen in Halledorp. Zo is er sinds 10 september onder andere ook een uitgebreide zone 30 ingesteld.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 
expo | Wintersalon: Dorp in de kijker
de Bijl
van 1 tot en met 30 december

film | Le Confessioni
de Bijl
10 januari om 20 uur 


expo | Veerle Vereecke, Cindy Van Den Langenbergh, Mieke Leysen
de Bijl
2 tot en met 24 februari 


concert| Eva De Roovere en Wim Punk

de Bijl
9 februari om 20.30          


film | Mustang
de Bijl
21 februari om 20 uur

  
film | Va vis et deviens 
de Kapel
7 maart om 20 uur