A  A  A  A 
kom gezellig winterwandelen in het Land van Playsantiën (18/01/2018)

Houdt u van een stevige wandeling, een frisse neus en lekker eten? Dan zijn de vijf winterwandelingen van het Land van Playsantiën zeker uw ding! De wandelingen, van 6 tot 10 km, zijn geschikt voor zowel recreatieve als geoefende wandelaars, maar ook voor gezinnen met kinderen. Onderweg geniet u van lekkere proevertjes terwijl u even op adem komt.

Nu zondag staat de eerste wandeling - ‘wintertrip langs trage wegen’  - in Zandhoven op het programma. Tijdens de wandeling ontdekt u de vele  trage wegen in de gemeente Zandhoven. Vanuit het centrum stapt u mee langs smalle veldwegen en bospaden richting Massenhoven, om bij het hof van Montens een uitgebreide toelichting te krijgen van de plaatselijke gids. Onderweg wordt u verwend met winterse lekkernijen. Trek uw wandelschoenen aan en kom mee genieten en proeven!

Deelnemen kost € 5 en inschrijven doet u via of 0475 59 32 76.
vertrek: lokaal van de Koninklijke Harmonie, Schriekweg 5a, 2240 Zandhoven
vertrekuren: vrij vertrek tussen 11.30 en 14.00 uur

nog op het programma
- zondag 28 januari: beleef Ranst in de winter (Ranst) - 8.5 km - inschrijven kan ter plaatse
- zondag 11 februari: Valentijnswandeling (Zoersel) - 9 km - voor 9 februari inschrijven via www.toerismezoersel.be, 03 2980 0 00 of
- zondag 18 februari: Puijel, 2018 (Lille) - 9.5 km - inschrijven www.lille.be/toerisme, 014 88 20 10 of
- zondag 11 maart: gezonde lucht van Westmalle (Malle) - 6 km - inschrijven via toerisme Malle, 03 310 05 14 of

Alle praktische info in verband met uren, vertrekplaatsen, … vindt u op www.landvanplaysantien.be. Veel plezier! 

meer info: 03 310 05 14,

actueel

klik hier voor de voorinschrijving van de zomerwerking 2018


zitdagen belastingen volzet

Om lange wachttijden te voorkomen, was het dit jaar verplicht om vooraf een afspraak te maken voor de zitdagen van de belastingen. Die momenten werden intussen echter allemaal ingevuld. Hebt u toch graag nog wat hulp bij het invullen van uw aangifte personenbelasting? Dan kunt u in mei en juni ook elke werkdag van 9 tot 12 uur terecht in het belastingkantoor aan de Spoorwegstraat 22 in Turnhout. U kunt daarnaast ook uw vragen stellen via het Contactcenter van de FOD Financiën, T 02 572 57 57 (normaal tarief).

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker

culinaire tocht met huifkar of fiets
Berkemei 108
3 juni | 10 uur

expo | Danielle Goffa
de Bijl
28 april t.e.m. 20 mei


expo | Tinka Pittoors en Kris Fierens
de Bijl
26 mei t.e.m. 17 juni
               


concert | Kris De Bruyne Trio
de Kapel
2 juni | 20.30 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september

 


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli