A  A  A  A 
Malle en Zoersel gaan voor een alcoholvrij februari | Tournée Minérale (19/01/2018)

Na het overdonderende succes van vorig jaar slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Ook wij zetten, samen met de gemeente Malle, met veel plezier onze schouders onder deze campagne.

“Allereerst sporen we zowel onze inwoners als onze medewerkers aan om deel te nemen aan Tournée Minérale”, vertelt ocmw-voorzitter Katrien Schryvers. “We verloten bovendien heel wat leuke prijzen onder de Zoerselse en Malse deelnemers. Om het de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken, schreven we ook een brief naar de horecazaken in onze gemeenten. Daarin vroegen we hen of ze de campagne mee wilden ondersteunen door in februari bijvoorbeeld een lekker alcoholvrij alternatief op hun kaart te zetten.”

workshop en lezing
Maakt u dat alcoholvrije aperitief liever zelf? Dan bent u, 22 februari om 20 uur, van harte welkom op onze workshop ‘mocktails maken, iedereen kan het’. Met een aantal basistechnieken, professionele begeleiding, de juiste ingrediënten en lekkere recepten serveert u in geen tijd de heerlijkste mocktails. De workshop, die plaatsvindt in het administratief centrum, is gratis, maar u moet wel vooraf inschrijven via .

Op 28 februari nodigen we u ook van harte uit op de (gratis) lezing 'Wat doet alcohol met uw lichaam?'. Die vindt plaats in de Notelaer in Malle, van 20 tot 22 uur.

op uw gezondheid

Nog niet overtuigd? Weet dan dat alcohol, ook als u weinig drinkt, invloed heeft op bijna alle organen in uw lichaam en samenhangt met maar liefst zo’n 200 verschillende aandoeningen! Een maand zonder alcohol geeft uw lichaam tijd om te recupereren van uw gebruikelijke alcoholconsumptie. Enkele mogelijke voordelen daarvan zijn: u slaapt beter, u hebt meer energie, u voelt zich beter in uw vel, u doet iets aan uw gewicht …

Overtuigd? Dan kunt u inschrijven op www.tourneeminerale.be. Succes!

meer info: Celine Beirinckx, 03 2980 9 71,

actueel

klik hier voor de voorinschrijving van de zomerwerking 2018


zitdagen belastingen volzet

Om lange wachttijden te voorkomen, was het dit jaar verplicht om vooraf een afspraak te maken voor de zitdagen van de belastingen. Die momenten werden intussen echter allemaal ingevuld. Hebt u toch graag nog wat hulp bij het invullen van uw aangifte personenbelasting? Dan kunt u in mei en juni ook elke werkdag van 9 tot 12 uur terecht in het belastingkantoor aan de Spoorwegstraat 22 in Turnhout. U kunt daarnaast ook uw vragen stellen via het Contactcenter van de FOD Financiën, T 02 572 57 57 (normaal tarief).

mobiliteits-en parkeerstudie Halledorp
Op 26 april gaf onderzoeksbureau Antea toelichting bij de mobiliteits-en parkeerstudie in de dorpskern van Halle. Het voerde deze studie uit naar aanleiding van de PPS Halle. Lees hier alles over de studie en de verkeersmaatregelen die we zullen nemen in Halledorp.

stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halledorp

In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker

culinaire tocht met huifkar of fiets
Berkemei 108
3 juni | 10 uur

expo | Danielle Goffa
de Bijl
28 april t.e.m. 20 mei


expo | Tinka Pittoors en Kris Fierens
de Bijl
26 mei t.e.m. 17 juni
               


concert | Kris De Bruyne Trio
de Kapel
2 juni | 20.30 uur


culinaire fietstocht
tot 30 september

 


Zomer-tekencursus
de Bijl
9 t.e.m. 14 juli