Het Lindepaviljoen en een nieuwe tentoonstelling rond landbouw in Zoersel !

Vanaf 30 april 2022 kan men in het Lindepaviljoen naast het klassieke bezoek aan de gebeeldhouwde Lindeboom en zijn takken, ook kennis maken met een nieuwe tentoonstelling. Die toont de "kracht van het landbouwleven" in Zoersel en omstreken door de eeuwen heen.

Met de titel "De Boer.... hij ploegde voort", tonen we via een aantal impressies hoe het landbouwleven eruit zag in een aantal zeer verschillende tijdsperiodes van de geschiedenis. Het gaat over de late bronstijd en de vroege ijzertijd, de middeleeuwen tot de Franse revolutie en de tijd van de lotelingen en de stoomtram. 

Met 3D-films, maquettes en fotomontages krijgen deze impressies vorm en kleur! Naast uiteraard ook volwassenen zijn vooral kinderen met ouders of grootouders en leerkrachten welkom. Er is speciaal ingezet op die beleving door kinderen met een wedstrijd en activiteiten voor kinderen. 

De tentoonstelling is open van 30/4/22 tem 25/09/22 en dit iedere zaterdag, zondag en feestdag van 13u00 tot 17u00.

Op die dagen is ook het toeristisch infopunt De Ster open, waar toeristische info en brochures beschikbaar zijn. 

Via de website www.toerismezoersel.be zijn groepsbezoeken te reserveren en dit met een gegidst bezoek aan de Lindeboom en zijn takken en de nieuwe tentoonstelling. 

wanneer
zo 25 september 2022 van 02 tot 17 uur
waar
Lindepaviljoen,
Oostmallebaan 15
prijs
€ 00,00
organisator
Land van Playsantiën vzw ism Toerisme Zoersel vzw
e-mailadres
toerisme.zoersel@gmail.com
contactpersoon
patrick debaere
telefoonnummer
033122761
gsm-nummer
0473440416