Film in het Bos: Knor

Iedere zomer trekt BOS+ met tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bos-tournee. Een speciale belevenis; film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het ’s avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker, … en de film begint! Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!

Op woensdag 30 augustus vertonen we in het gemeentepark van Halle de animatiefilm ‘Knor’ uit 2022.

Twee slagers worden in 1994 voor een kwarteeuw uitgesloten van de verkiezing van Koning Worst. De ene blijft zijn zaak uitbaten in het dorp, de andere laat zijn moederloze tienerdochter Margreet in de steek en verkast naar de Verenigde Staten.

Vijfentwintig jaar later staat deze laatste zonder verwittiging bij zijn dochter op de stoep. Die is ondertussen gehuwd en moeder van de negenjarige Babs. Omdat deze laatste het prima kan vinden met Opa Tuitjes vergeet Margreet haar boosheid jegens haar vader en laat ze hem bij hen logeren. Babs is in de wolken als ze van haar grootvader het biggetje Knor krijgt. Een verjaardagscadeau, zo lijkt, maar de man heeft andere, snode plannen. Hij mikt op de oppergaai tijdens de honderdste verkiezing van Koning Worst.

Knor, een verfilming van het kinderboek ‘De wraak van Knor’ van Tosca Menten,  is een inventieve komedie die leuk is voor kinderen én volwassenen. Uit De Morgen: ‘De vermakelijke popjes, personages van vlees en bloed, bewegen in decors met een gedempt kleurenpalet. Het verhaal is snedig, van alle flauwigheden ontdaan’.

Oxfam Wereldwinkel en Natuurpunt Voorkempen zorgen tijdens de film voor een natje en ene droogje.

wanneer
wo 30 augustus 2023 van 20 tot 22 uur
uiterlijke inschrijvingsdatum
wo 30 augustus 2023
waar
gemeentepark Halle,
Kasteeldreef 55
prijs
€ 00,00
organisator
dienst milieu
e-mailadres
bart.vansantvliet@zoersel.be
contactpersoon
Bart Van Santvliet
telefoonnummer
032980927
gsm-nummer
0000000000