The big five: Hoe leven we samen?

Het zijn boeiende tijden voor de natuur. Na decennia van afwezigheid zijn enkele bijzondere diersoorten weer teruggekeerd. Bever, ever en wolf zijn terug. Otter en edelhert staan voor de deur. Helaas kennen we elkaar niet zo goed en ontstaan hier en daar conflicten. Nochtans zijn er voorbeelden genoeg die aantonen dat samenleven best mogelijk is.

Wie kunnen we beter vragen dan Joeri Cortens om deze dieren beter te leren kennen?

In zijn lezing “Onze Big 5” vertelt Joeri ons in zijn stijl of er problemen zijn tussen deze prachtige dieren en de mens. Joeri geeft ons inzicht in hun leefwereld en gaat in op verschillende vragen zoals: Deze grotere zoogdieren leven alsmaar dichter bij onze woningen. Moeten we daar verontrust over zijn? Hoe komt het dat deze ooit verdwenen dieren terug zijn in onze contreien? Hoe kunnen we omspringen met de toename van deze dieren? Wat is de mogelijke schade die ze kunnen aanrichten en hoe daar mee omgaan? Welke verhalen over deze dieren zijn realiteit en welke zijn fictie?

wanneer
do 29 oktober 2020 van 20 tot 22 uur
waar
Ontmoetingsruimte parochiecentrum,
Wommelgemsesteenweg 34-36
2110 Wijnegem
prijs
€ 5,00
leden : € 4. Vooraf te reserveren: info@schijnvallei.be of 03 354 55 06 en te betalen op rek.nummer van Natuurpunt Schijnvallei vzw: BE67 9791 3075 4587 met vermelding van ‘The big 5 + aantal personen + naam
organisator
Natuurpunt Schijnvallei & Natuurpunt Voorkempen
e-mailadres
info@schijnvallei.be
contactpersoon
Natuurpunt Schijnvallei
telefoonnummer
033545506