10-daagse geestelijke gezondheid

Hoe gaat het met u, nu de wereld toch een beetje op zijn kop staat? Van 1 tot 10 oktober is het de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ en zetten we extra in op veerkracht van mensen. Steek iemand een hart onder de riem, maak uw leven gezonder en gelukkiger of schrijf u in voor een fijne workshop.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat deze verandering gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen, is de veerkracht van mensen cruciaal. 

Van 1 tot 10 oktober willen we tijdens de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ daarom de aandacht vestigen op het belang van veerkracht. Het thema is dit jaar opnieuw 'Samen Veerkrachtig'.

schrijf eens een kaartje

Wist u dat u in onze drie bibliotheken en het administratief centrum een gratis postkaartje kunt komen halen? Op de kaartjes staan leuke en positieve spreuken. Schrijf op de achterkant nog een fijne persoonlijke boodschap en steek iemand een hart onder de riem.

10 stappen ‘fit in je hoofd’

Werk aan uw mentale gezondheid met de 10-stappen van ‘fit in je hoofd’ (link naar onze website). Deze stappen kunnen u inspireren om uw leven gezonder en gelukkiger te maken.

Tip: surf ook eens naar www.checkjezelf.be. Daar vindt u ook heel wat tips rond mentaal fit blijven.

samen veerkrachtig

Iets actievere activiteiten of workshops vindt u op www.samenveerkrachtig.be. U vindt er trouwens ook meteen meer info over de 10-daagse van de geestelijke gezondheid.

Deze 10-daagse in een samenwerking van SIGO (Gemeente Brecht, Malle, Schilde, Schoten, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel) en PC Bethanië.