A  A  A  A 
Startpagina senioren Zoersel
beleid voor en rond senioren


de seniorenweek

  • Elk jaar organiseren de seniorenraad en gemeente & ocmw Zoersel een seniorenweek vol leuke en diverse activiteiten. Het programma van de seniorenweek 2016 vindt u hier.

ONLINE INSCHRIJVEN VOOR DE SENIORENWEEK 2016

  • U kan niet alleen telefonisch of aan de balie (zie programmafolder) maar ook online inschrijven. Opgelet, indien u online inschrijft of tickets koopt moet u onmiddellijk online betalen. U ontvangt uw ticket of inschrijvingsbewijs dan direct in uw mailbox.

VOORAF UW PROFIEL AANMAKEN

  • We raden iedereen die online wil inschrijven en de webshop nog nooit heeft gebruikt aan om al op voorhand een profiel aan te maken. Op die manier kan u sneller aan de slag op het inschrijvingsmoment zelf. Om een profiel aan te maken klikt u hier.
  • Opgelet, inwoners van Zoersel moeten de eerste keer inloggen met hun rijksregisternumer. Dat doet u door in het grijze vakje rechts te kiezen voor 'aanmelden met rijksregisternummer'. U volgt nadien alle stappen op het scherm en in uw mailbox. Als alle stappen doorlopen zijn kan u zich vanaf dan gewoon aanmelden met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

 

  • Opgelet ! U kan zichzelf en uw gezinsleden inschrijven voor een activiteit die u dan toevoegt aan uw 'winkelmandje'. Als u al uw keuzes gemaakt heeft, klikt u op 'volgende' en vervolgens op 'bevestigen'. Indien u voor betalende activiteiten heeft ingeschreven zal u gevraagd worden deze online te betalen. Uw inschrijving is pas in orde als u een bevestiging van inschrijving en activiteitenfiches in uw mailbox ontvangt.
  • Als een activiteit volzet is kan u zich inschrijven op de wachtlijst. U ontvangt dan een bevestiging met de duidelijke vermelding 'wachtlijst'. Deze bevestiging geldt niet als toegangsbewijs.

 

de sportieve senior

senioren en mobiliteit

andere interessante links voor de senior

Nieuws voor senioren
Tijdens de zomermaanden loopt onze jaarlijkse actie ‘wij weten elkaar wonen’, waarbij alle 80-plussers die in onze gemeente nog thuis of in een assistentiewoning wonen een bezoekje krijgen. De vrijwilligers die bij hen langsgaan, doen dat niet met lege handen. Ze nemen een pakje koekjes mee, die speciaal voor deze actie met veel liefde worden gebakken door de bewoners van Monnikenheide.
De vergrijzing neemt toe en de vraag naar ondersteuning groeit mee. Sommige senioren kunnen zelfstandig thuis blijven wonen dankzij gezinszorg, aanvullende thuiszorg of familie en omgeving die bijspringen. Voor sommige ouderen is dit niet mogelijk. Dan is wonen in een assistentiewoning of een woonzorgcentrum de meest kwaliteitsvolle oplossing. Maar hoe vindt u het aanbod dat het beste bij u past?
dienst senioren
Administratief centrum
Handelslei 167, 2980