A  A  A  A 
Milieu en wonen
Nieuws over milieu en wonen
Stoort u zich ook zo aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Dan bent u zeker niet de enige. Samen met IGEAN en Lokale Politie Voorkempen nemen we dan ook graag deel aan de ‘handhavingsweek’, waarbij we een extra oogje in het zeil zullen houden om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.
Hoe zit het met het recyclagegedrag van de gemiddelde Vlaming? Radio 2 zocht, samen met OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij), een antwoord op deze vraag tijdens het ‘Grote Afvalonderzoek’. Het verdict: de Vlaming is bewust bezig met afval sorteren en het ontbreekt de mensen ook niet aan goede wil. Helaas is er wel nog heel wat onwetendheid, waardoor er elke dag toch nog afval in de foute vuilniszak belandt.
Ook dit jaar pakt Natuurpunt samen met de milieuraad en het gemeentebestuur uit met de ‘Behaag … Natuurlijk’-actie. Van 1 september tot 27 oktober 2017 kunt u weer tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten aankopen.
Wist u dat dertig procent van de warmte in uw woning kan verdwijnen via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Hoog tijd dus om uw dak een extra isolatielaag te geven! Met de ‘groepsaankoop dakisolatie’ van IGEAN kunt u heel wat besparen.